Spongyabob Kockanadrág (7. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Spongyabob Kockanadrág
7. évad
Ország  USA
Eredeti adó Nickelodeon
Sugárzás2009. július 19.
2011. június 11.
Magyar adó Nickelodeon
Epizódok száma 26 (50)
Házimozi-megjelenés 2011. december 6.
Kronológia
← Előző
Következő →
6. évad
8. évad
epizódlista

A SpongyaBob Kockanadrág hetedik évada 2009. július 19-én indult a Tintás-tévé/A tánclecke és 2011. június 11-én ért véget a Spongyabob legendái Bikinifenékről: A boszorkány átka című résszel. Az évad 26 epizódból áll.

Epizódok[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Író Eredeti premier
1 Tintás-tévé Tentacle-vision Luke Brookshier, Nate Cash, Derek Iversen 2009. július 19.
Tunyacsáp dühös lesz, amiért kedvenc műsorát, a Ragyogó és Előkelőt megszüntették. Ezért kitalálja, hogy Csevegés Tunyacsáppal néven új beszélgetőműsort indít. Később ezt Spongyabob és Patrik megzavarják, majd ők lesznek az operatőr és a hangmérnök. Ám ezután egyre többen kezdik megzavarni az adást.
A tánclecke I ♥ Dancing Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence
Spongyabob egész nap táncol, amivel idegesíti Tunyacsápot, de így próbatáncra kap felkérést. Ám Tunyacsáp ezt nem akarja, és elkezdi kifárasztani Spongyabobot, hogy majd ő lépjen a helyére. Ám ez nem nagyon akar neki összejönni.
2 Bálnaéhség Growth Spout Aaron Springer, Richard Pursel 2009. július 19.
Pearlnek növekedési rohama lesz, és folyton enni kér. Mivel Rák úr sajnálja a pénzét ezért elkezd ételt lopni, majd Spongyabob segítségét kérni.
A ragacsos facsaró Stuck in the Wringer Zeus Cervas, Sean Charmatz, Derek Iversen
Spongyabob beleragad a megszárításához szükséges a facsarógépbe. Amikor Patrik segítségét kéri az félreérti, és ragasztójával még jobban beleragasztja. Ezután Spongyabob megpróbál a facsaróval együtt élni.
3 Kinek nem bundája, ne vegye magára Someone's in the kitchen with Sandy Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 2009. július 19.
Plankton a titkos recept megszerzés közben véletlenül belekerül Szandi ruhájába. Később ellopja annak bundáját és robotot csinál belőle, hogy Spongyabob megmutassa a herkentyűburger készítésének módját.
A belső ellenség The Inside Job Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence
Plankton Karen tanácsára egy gondolatolvasó géppel próbálja kiszedni Rák úr agyából a titkos receptet. Ám véletlenül Spongyabob fejébe jut, ahol annak érzékszerveihez, agyához majd végül a szívéhez kapcsolódva próbálja megtudni a receptet.
4 Zsírt a zsírral Greasy Buffoons Aaron Springer, Derek Iversen 2009. november 27.
Rák úr és Spongyabob kiszivattyúzzák az étterem zsírfogójából a zsírt, majd a Veszélyes Vödörnél rakják le. Ám a zsírnak olyan jó íze van, hogy Plankton ezzel javítja fel a burgerét. Ám Rák úr is elkezd zsírosabb ételeket csinálni, és elindul a harc a két étterem között.
Szivacsmodell Model Sponge Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence
Spongyabob azt hiszi, hogy Rák úr kirúgta őt az állásából amikor az a kagylójától vált meg. Ezután Patrikkal állást kezd keresni, de mindegyikből kirúgják. Ezután végül felveszik szivacsmodellnek és szerepelni kezd egy televíziós reklámban.
5 Tintás a szemétdombon Keep Bikini Bottom Beautiful Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli 2010. január 2.
Tunyacsápot közmunkára büntetik szemetelés miatt. Spongyabob is segít neki.
Rossz jószág A Pal for Gary Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel
Spongyabob szerez egy kis házi kedvencet Csigusznak, hogy ne legyen magányos. A kis Bolyhos Pufi azonban nagyon érzékeny a más háziállatokra, Csiguszt is beleértve, így szörny válik belőle. Spongyabob mégis Csiguszra haragszik.
6 Enyém, tied Yours, Mine and Mine Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks 2010. szeptember 11.
Spongyabob és Patrik összeveszik a Rozsdás Rákolló kabalafiguráján, Rozsdás Rákhaveron, ugyanis Patrik minden áron magának akarja kisajátítani a játékot.
Fukar rákok Kracked Krabs Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks
Rák úr és Sponyabob elutaznak a Fukar Rákok konferenciájára, ahol átadják a Legfukarabb Rák díjat.
7 Bikinifenék átka The Curse of Bikini Bottom Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 2009. október 24.
Spongyabob és Patrik Tunyacsáp fűnyírójával játszadoznak, és ezzel ráijesztenek a Bolygó Hollandira. Mivel levágták a Bolygó Hollandi szakállát, ezért szellemmé változtatja őket.
Tunyacsáp Klarinétföldön Squidward in Clarinetland Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 2010. március 24.
Egy régi kisszekrényben helyezi el Spongyabob és Tunyacsáp a fontos dolgaikat. Tunyacsáp a Spongyabobbal folytatott kergetőzés közben Klarinétföldön találja magát.
8 Egységben az erő SpongeBob's Last Stand Aaron Springer, Steven Banks, Derek Iversen 2010. április 22.
Dupla epizód, melyben Plankton elkezdi építeni a Kagylós autópályát, ami a medúzamezőn át megy. Ám így nem lesz hol lakniuk a medúzáknak, ezért Spongyabob, Patrik és a medúzák próbálja megállítani az építést.
9 Vissza a múltba Back to the Past Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 2010. február 15.
Miután Patrik megnyomja a gombot az időgépen, Spongyabob, Erőberő, Kobaka és Patrik a régi Bikinifenéken találják magukat, ahol a fiatal Erőberővel és Kobakával is összetalálkoznak.
Gonoszok klubja The Bad Guy Club for Villains Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli
Spongyabob és Patrik egy olyan Erőberő és Kobaka epizódot néz meg videókazettán, amelyben a gonoszok csapata a szuperhősök csapatával küzd meg.
10 Egy nap könnyek nélkül A Day without Tears Aaron Springer, Steven Banks 2010. március 22.
Tunyacsáp már nem bírja hallgatni, hogy Spongyabob egész álló nap sír, ezért fogadást kötnek: ha Spongyabob kibírja egy napig sírás nélkül, akkor Tunyacsáp meglátogatja.
Nyári munka Summer Job Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 2010. március 23.
Spongyabob az őrületbe kergeti Puff asszonyt életbevágóan fontos üzenetével. Puff asszony a Rozsdás Rákollóban kezd el dolgozni Tunyacsáp helyén.
11 Egysejtű-előétel One Coarse Meal Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 2010. március 25.
Plankton paranoiásan érzi magát amiatt, hogy a Pearl-nek öltözött Rák úr meg fogja őt enni.
Csigusz szerelmes Gary in Love Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 2010. február 6.
Spongyabob elviszi Csiguszt a csigaparkba, ahol egy csigalánnyal ismerkedik meg. Viszont a rosszfiúk ez nem akarják annyiban hagyni.
12 Tunyacsáp előadása The Play's the Thing Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks 2010. március 26.
Tunyacsáp előadását a Rozsdás Rákollóban tartják meg, amely Rák úrnak sok pénzt hoz, a Tunyacsápnak szóló figyelmeztetés ellenére is.
A texas-i rodeó Rodeo Daze Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel 2010. február 6.
Spongyabob szomorú lesz és mindenkivel összefog, hogy megmentsék Szandit a rodeótól.
13 A nagyi titkos receptje Gramma's Secret Recipe Aaron Springer, Dani Michaeli 2010. július 6.
Plankton ellopja a nagymamája ruháit, hogy annak álcázva magát, megszerezze a titkos receptet.
A pénz vonzásában The Cent of Money Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 2010. július 7.
Rák úr arra használja Csiguszt, hogy mágnesként magához vonzza az aprópénzt. Spongyabob ezt persze nem nézi jó szemmel.
14 Spongyabob legendái Bikinifenékről: Bikinifenék szörnye The Monster who came to Bikini Bottom Aaron Springer, Dani Michaeli 2011. január 28.
Egy hatalmas szörny érkezik Bikinifenékre. Patrik rögtön össze is barátkozik vele.
Spongyabob legendái Bikinifenékről: A Bikinifenék-háromszög Welcome to the Bikini Bottom Triangle Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli
A szirének éneke által Bikinifenék lakosságának legbecsesebb dolgai a Bikinifenék-háromszögbe kerülnek, ahogy Spongyabob, Patrik, Rák uram, valamint Pearl, és Tunyacsáp is.
15 Spongyabob legendái Bikinifenékről: A boszorkány átka The Curse of the Hex Aaron Springer, Richard Pursel 2011. június 11.
A boszorkány, Madamme Nyálkahal megátkozza a Rozsdás Rákollót, és csak úgy kerülhet le az átok, ha megszerzik az egycentest az óriásangolna torkából.
Spongyabob legendái Bikinifenékről: A főlefolyó The Main Drain Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 2011. január 28.
Spongyabob és Patrik a főlefolyót akarják felkutatni, de a legenda szerint két hal kihúzta a dugót, és emiatt bekövetkezett a tengeri apokalipszis.
16 Spongyabob legendái Bikinifenékről: Mélytengeri sutyerákok Trenchbillies Aaron Springer, Richard Pursel 2011. január 29.
Spongyabob és Patrik a sutyerákok földjére kerülnek, akik az elején még ellenségeskednek velük, utána megkedvelik őket.
Spongyabob legendái Bikinifenékről: Spongyát a vulkánra! Sponge-Cano! Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 2011. január 28.
Bikinifenéken kitör a vulkán. Ám egy kihalt faj utolsó tagja elmondja a megoldást: fel kell áldozni a város legnyomorultabb emberét: azaz Tunyacsápot!
17 A nagy herkentyűrablás The Great Patty Caper Casey Alexander, Zeus Cervas, Steven Banks, Dani Michaeli 2010. november 11.
Dupla epizód, melyben Rák úr megválik a herkentyűburger titkos receptjétől, és Hűdemesszefalva bankjában egy széfben rejti el. Ezt megtudva Plankton mindent elkövet, hogy megszerezze azt.
18 Mindennél van lejjebb That Sinking Feeling Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 2010. július 8.
Tunyacsáp nagyon dühös, amiért Spongyabob és Patrik a kertjében szaladgálnak. Ezért, hogy elkerüljék Tunyacsáp kertjét, a házaik alatt kezdenek el játszani, de az alagút elsüllyeszti Tunyacsáp házát is. Így Spongyabobéknak sikerült ráhozniuk Tunyacsápra a mindent elsöprő dührohamot.
Karate csillag Karate Star Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 2010. július 19.
Patrik arra kéri Spongyabobot, hogy tanítsa meg karatézni. Spongyabob megtanítja neki az alapokat, ám Patrik túlzásba viszi a sportot, és lerombolja Bikinifenéket.
19 Jelen van a jövő Buried in Time” Nate Cash, Sean Charmatz, Mr. Lawrence 2010. szeptember 18.
 SpongyaBob, Patrik és Tunyacsáp bennragadnak egy időkapszulában.
Tunyacsáp álomvilág Enchanted Tiki Dreams Aaron Springer, Sean Charmatz, Richard Pursel 2010. június 19.
Spongyabob és Patrik észreveszik, mennyire idegesítik Tunyacsápot, úgy döntik, kiengesztelésképpen egy trópusi álomvilágot építenek neki.
20 A durva oldal The Abrasive Side Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 2010. november 27.
Spongyabob nem tud nemet mondani, és ez bosszantja őt, mivel így mindenki ugráltathatja. Vesz magának egy durva oldalt, olyat amilyen a mosogatószivacsok hátulján van. A durva oldal viszont kezdi átvenni Spongyabob fölött a hatalmat.
Fülbemászó dallam Ear Worm Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen
Spongyabob nagyon rákattant egy popszámra, és munka közben is folyton azt énekli, ami idegesíti Tunyacsápot és Rák urat is. Majd kiderül, hogy egy kukac a ludas a dologban.
21 A bújócska nagymestere Hide and Then What Happens? Aaron Springer, Dani Michaeli 2010. augusztus 9.
Spongyabob és Patrik bújócskázik, de Patrik nem emlékszik, mi a játék lényege, ezért visszamegy a házába. De közben Spongyabob próbálja megtalálni, bármi áron.
Nem mind csiga, akinek van háza Shellback Shenanigans Aaron Springer, Richard Pursel 2010. szeptember 18.
Spongyabob herkentyűburgert akar vinni Csigusznak, de hasábmoszatot hoz helyette. Plankton elküldi Csiguszt nyaralni, és felveszi a csigaházát, hogy megszerezze a herkentyűburger receptjét.
22 A műalkotás The Masterpiece Casey Alexander, Zeus Cervas, Steven Banks 2010. október 2.
Rák úr dühös lesz, amikor egy csirkés étterem csalogatja magához a vendégeket, mivel a gyerekek szeretnek a szobron ugrándozni. Ezért Rák úr megkéri Tunyacsápot, hogy csináljon róla egy szobrot.
Nyálkás támadás Whelk Attack Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel
Óriás nyálkás kürtcsigák lepik el Bikinifenéket, amelyek felfalják a lakókat. Később kiderül, hogy a náthától vadultak be.
23 Ismeretlen ismerős You Don't Know Sponge Luke Brookshier, Nate Cash, Derek Iversen 2010. augusztus 9.
SpongyaBob és Patrik csinálnak egy barátság tesztet.
Szerelmesek alagútja Tunnel of Glove Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 2011. február 12.
Pearl zavarban van, amikor SpongyaBob mellé kell ülnie a Szerelmesek Alagútjában.
24 Herkentyűkolbász Krusty Dogs Aaron Springer, Dani Michaeli 2010. október 9.
Spongyabob új specialitása, a Herkentyűkolbász -ami egy herkentyűhúsból készült hotdog- hatalmas sikert aratott, és az emberek már nem is esznek herkentyűburgert, amit Spongyabob nagyon rossz szemmel néz.
A titkos búvóhely The Wreck of the Mauna Loa Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen
Spongyabob és Patrik a Mauna Loa hajót a titkos búvóhelyüknek nevezték ki. Később, amikor Rák úr meglátja Tunyacsápnál az érmét, elhatározza, hogy minden áron megszerzi a Mauna Loa kincsét.
25 Új hal a városban New Fish in Town Aaron Springer, Derek Iversen 2011. január 15.
Egy új szomszéd költözik a városba, aki Tunyacsáp legjobb barátja lesz.
Tunyacsáp randevúja Love That Squid Casey Alexander, Zeus Cervas, Sean Charmatz, Richard Pursel 2011. február 12.
SpongyaBob segít Tunyacsápnak felkészülni egy randevúra.
26 Panni nagytesó Big Sister Sam Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 2011. január 15.
Patrik nagytesója meglátogatta tesóját.
Tudós elmék Perfect Chemistry Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 2011. február 26.
Szandi és Plankton egyesítik a két tárgyat

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]