Spongyabob Kockanadrág (2. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Spongyabob Kockanadrág
2. évad
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Eredeti adó Nickelodeon
Sugárzás2000. október 26.
2003. július 26.
Magyar adó Nickelodeon
Epizódok száma 20 (39)
Házimozi-megjelenés 2004. október 19.
Kronológia
← Előző
Következő →
1. évad
3. évad
epizódlista

A SpongyaBob Kockanadrág második évada 20 epizódból áll.[1] A premier 2000. október 26-án volt, az "Valami bűzlik/Erőszakos cipők" epizóddal.[2] Az évad 2002. szeptember 6-án ért véget, a "Temetői műszak/Rozsdás érzelmek" című résszel, majd utólag, 2003. július 26-án leadták a még az évadhoz tartozó "Csigusz fürdőt vesz" című részt is.[3] Magyarországon máshogy vetítették, először a "Lóg a cipőfűződ/Tunyacsáp szabadnapja" című részt, utoljára pedig a "Tunyacsáp sztrájkol/Szandi, Spongyabob, és a hernyó"című részt adták le.

Epizódok[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Író Eredeti premier
1 Lóg a cipőfűződ Your Shoe's Untied Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 2000. november 2.
Patrik cipőt vesz magának, és megkéri Spongyabobot, hogy segítsen neki bekötni. Ám Spongyabobnak is rá kell jönnie arra, hogy bizony elfelejtett cipőt kötni.
Tunyacsáp szabadnapja Squid's Day Off Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams
Rák úr egy baleset miatt nem tud a Rozsdás Rákollóban lenni, így Tunyacsápra bízza az éttermet. Ő azonban titokban szabadnapot vesz ki, de sosincs nyugta: mindig az jár a fejében, vajon Spongyabob hogyan teszi tönkre az éttermet a távollétében.
2 Valami bűzlik Something Smells Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Merriwether Williams 2000. október 26.
Spongyabob vasárnapi reggeli gyanánt ketchupos hagymát eszik földimogyoróval, amitől rémes lesz a lehelete. Mindenki elrohan előle. Patrikhoz fordul tanácsért, de mivel neki nincs orra, azt mondja neki: azért futnak el előle, mert rémesen csúnya.
Erőszakos cipők Bossy Boot Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence
Pearl egy időre a Rozsdás Rákollóhoz kerül, amelyet teljesen átszab saját ízlése szerint. Eleinte Spongyabob is lelkesedik az ötletért, de aztán be kell látnia, hogy Pearl mindent tönkretesz.
3 A nagy rózsaszín balfék Big Pink Loser Jay Lender, William Reiss, Merriwether Williams 2000. november 16.
Patrik megirigyli, hogy Spongyabob olyan sok díjat nyert már, és elhatározza, hogy ő is jó akar lenni valamiben. Beáll a Rozsdás Rákollóba dolgozni, és mindent pontosan úgy csinál, mint Spongyabob.
„'Buborékbarát Bubble Buddy Jay Lender, William Reiss, Mr. Lawrence
Mivel Patrik épp nincs a otthon, SpongyaBob buborékból fúj magának egy barátot. Az új társ azonban megkeseríti a környezetében élők napjait.
4 Süteményre sóvárogva Dying for Pie Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Merriwether Williams 2000. december 28.
Tunyacsáp véletlenül egy süteménynek álcázott bombával lepi meg SpongyaBobot. Mivel tudja, hogy napnyugtakor felrobban, széppé akarja tenni életének hátralévő napjait.
Rákutánzat Imitation Krabs Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence
Plankton zseniális tervet eszel ki: épít egy robot rákot, eltereli hosszú időre Rák úr figyelmét, Tunyacsápot később hazaküldi és ezek után a robot rákban próbálja megtalálni a titkos receptet.
5 Hernyócska Wormy Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 2001. február 17.
Szandi elutazik egy időre, állatait pedig SpongyaBobra és Patrikra bízza. Legjobban egy hernyót kedvelnek meg, aki viszont egyik napról a másikra pillangóvá változik. Azt hiszik, hogy a lepke egy rémes szörnyeteg, amely megette a hernyót.
Egy remek ötlet Patty Hype Jay Lender, William Reiss, Mr. Lawrence
A Rozsdás Rákollónak nem túl jó a forgalma, ezért Spongyabob kitalálja, hogy készítsenek színes herkentyűburgereket. Ezt mindenki butaságnak tartja, ezért Spongyabob egyedül lát a színes herkentyűburgerek árusításába. Miután kiderül, hogy a színes herkentyűburgerek sikeresek Rák uram próbálja megszerezni Spongyabob árusító bódéját.
6 Nagymama csókjai Grandma's Kisses Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 2001. március 6.
Spongyabobot felbosszantja, hogy mindenki kineveti őt, amikor a nagymamája megpuszilja. Elhatározza, hogy többé nem érdeklik a gyerekes dolgok.
Paradicsomi állapotok Squidville Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Merriwether Williams
Miután Tunyacsáp háza Spongyabobék levélszívóval való játéka közben megsemmisült, beköltözik egy otthonba, ahol csak tintahalak élnek. Eleinte a világ legjobb helyének találja, de aztán hamar unatkozni kezd, ezért elkezd ő is szórakozni a levélszívóval.
7 Téli álom Prehibernation Week Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Merriwether Williams 2001. május 5.
Szandinak már csak egy hete maradt arra, hogy jól érezze magát, mert hamarosan kezdődik a téli álom. Spongyabob segítségét kéri, aki azonban egyre nehezebben viseli a mókus agresszív játékait, ezért el is szökik. Szandi ekkor elkezdi kerestetni keményen mindenkivel Spongyabobot, mire mindenki elbújik.
Tolvajok Life of Crime Jay Lender, William Reiss, Mr. Lawrence
Spongyabob és Patrik Rák úr példája alapján kölcsön vesznek egy lufit az ingyenlufi napon. Ám a lufi kilyukadt, de mivel nem tudják Spongyáék, hogy ingyenlufi nap van, ezért tolvajoknak hiszik magukat és elbujdosnak. Később a két barát összeveszik amikor eltűnik Patrik csokoládéja.
8 Karácsony Christmas Who? Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence 2001. december 6.
Spongyabob karácsonyi dupla epizódja és az első epizód, amiben Félszem a kalóz és papagája megjelenik. Szandi megismerteti Spongyabobbal a Karácsonyt, aki pedig mindenkinek elmondja, és főleg a Télapós rész tetszik mindenkinek. El is kezdenek készülni az ünnepekre és elküldeni a leveleket a Télapónak - kivéve Tunyacsápot.
9 Hogyan éljük túl a telet? Survival of The Idiots Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Merriwether Williams 2001. március 5.
Szandi éppen téli álmot alszik, de ennek ellenére Spongyabob és Patrik belátogatnak hozzá és játszanak a hóban. Csakhogy ha véletlenül megzavarják Szandit, akkor Szandi elkezd alva járni és elveri őket, mert texasi banditáknak nézi őket. Spongyáék próbálnak menekülni, de az ajtó befagyott, így kénytelenek várni tavaszig.
Magányosan Dumped Paul Tibbitt, Walt Dohrn, Merriwether Williams
Csigusz nem tud szakadni Patriktól, és őt választja Spongyabob helyett. Spongyabob magányosnak érzi magát, ezért új háziállatot keres.
10 Jogosítvány No Free Rides Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Mr. Lawrence 2001. március 7.
Spongyabob ismét megbukik a vizsgán, de Puff asszony nem akar vele eltölteni még egy évet, ezért egy teszttel megadja neki a jogosítványt. Ám Spongyabob csónakot kap, és ekkor Puff asszony megijed, hogy Spongyabob mekkora karambolokat csinálhat, ezért ellopja Spongyabob kocsiját. Ám Spongyabob is a kocsiban van, és próbálja a tolvajt megállítani.
A leglelkesebb rajongó I'm Your Biggest Fanatic Jay Lender, William Reiss, Mr. Lawrence
Spongyabob és Patrik a medúzavadász találkozóra mennek, és Spongyabob találkozik a legjobb medúzavadásszal, Kevinnel, aki az ő példaképe és jelentkezni akar a klubjába. Kevin úgy dönt, elviszi Spongyabobot medúzavadászatra, hogy lássa a kis szivacs meddig bírja a belépéshez szükséges próbatételeket.
11 Hopszi és Kobaka 3 Mermaid Man and Barnacle Boy III Paul Tibbitt, Walt Dohrn, Merriwether Williams 2000. november 27.
Míg Hopszi és Kobaka nyaralnak, addig Spongyabob és Patrik vigyáz a barlangjukra. Véletlenül kiolvasztják a gonosz Sugárembert, akire egy csiklandozó övet raktak, ami gombnyomásra csikizni kezdi. Sugárember átveri őket az övtől való szabadulásért, és elkezd jóságleckéket venni.
Mókustréfák Squirrel Jokes Paul Tibbitt, Walt Dohrn, Merriwether Williams
Spongyabob stand-up showt tart a Rozsdás Rákollóban, ám egészen addig nem nevetnek rajta, amíg nem kezdi el a mókusokat gúnyolni. Később Szandi keresi fel, mivel a viccekről komolyan azt gondolják, hogy igazak és Spongyabob választás elé áll: a barátságát vagy a karriert válassza?
12 Ki a jobb? Pressure Jay Lender, William Reiss, David B. Fain 2001. március 8.
Spongya és Szandi azon vitatkoznak, hogy a szárazföldiek vagy a tengeriek a jobbak. Ezt úgy döntik el, hogy Spongyabobot, Patrikot, Rák urat és Tunyacsápot a szárazföldre küldik, és ha kibírják, akkor a tengeri élőlények a jobbak.
Egy szem földimogyoró The Smoking Peanut Paul Tibbitt, Walt Dohrn, Mr. Lawrence
Spongyabob és Patrik egy csodálatos kagylót akarnak nézni, az viszont alszik. Spongyabob ekkor megdobja egy földimogyoróval, mire a kagyló hatalmas sírásba kezd. Patrik nyomozni kezd az ügyben, Spongyabob pedig nem tudja hogy mihez kezdjen.
13 Matrózrablás Shanghaied Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Merriwether Williams 2001. március 9.
Tunyacsáp házánál egy horgony landol, amin Spongyával és Patrikkal felmászva panaszt akar tenni. Ám a Bolygó Hollandi hajója amire jutottak, és ezért örökké a matrózuk kell hogy legyenek. Mivel Tunyacsáp nem vállalja, ezért egy szörnyű helyre kerül, Spongyabob és Patrik pedig segítenek a Bolygó Hollandinak ijesztgetni, ám a szellemet kezdik idegesíteni.
Csigusz fürdőt vesz Garry Takes A Bath Jay Lender, William Reiss, Mr. Lawrence 2003. július 26.
Spongyabob próbálja megfürdetni Csiguszt, amihez minden módszert bevet sikertelenül. Ezután magába szívja a vizet, és próbálja lelocsolni vízzel Csiguszt.
14 Látogatás a Veszélyes Vödörben Welcome to the Chum Bucket Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence 2002. január 21.
Rák úr kártyán elveszti Spongyabobot, aki Planktonhoz kerül. Plankton parancsolja Spongyának, hogy készítsen herkentyűburgert, vagy Spongya agya a robotszakácsba megy. Mivel Spongyának nem megy ott a sütés, ezért Plankton próbál megértő lenni Spongyával, és minden kívánságát teljesíteni.
Frankenfirka Frankendoodle Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams
Spongyabob és Patrik találnak egy ceruzát, ami minden rajzot életre kelt. Spongyabob mókából lerajzolja magát, ám Firkabob rossz dolgokat csinál, ráadásul még a ceruzát is ellopja, ezért Spongya és Patrik harcba indulnak a firka ellen.
15 A titkos doboz The Secret Box Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 2001. szeptember 7.
Patriknak van egy titkos doboza, amiben egy titkos dolog van. Spongyabob próbálja megnézni, de Patrik figyelmezteti, hogy ez a barátságukon változtatni fog. Ekkor Spongyabob úgy dönt éjszaka betör Patrikhoz, és meglesi a dobozt.
A tűzoltózenekar Band Geeks C.H. Greenblatt, Aaron Springer, Merriwether Williams
Tunyacsápot felhívja régi iskolatársa, a sikeressé vált Lábasfejű Leontin, aki megkéri Tunyát, hogy a zenekara szerepeljen az övé helyett a Buborék Csarnokban. Tunyacsápnak persze nincs együttese, ezért Bikinfenék lakóiból összetoboroz egyet.
16 Temetői műszak Graveyards Shift Jay Lender, Dan Povenmire, Mr. Lawrence 2002. szeptember 6.
Rák úr a több bevétel miatt bevezeti a Rozsdás Rákollóban az éjszakai műszakot, amit csak Spongyabob szeret. Tunyacsáp ráijeszt Spongyára az általa kitalált Szúró-vágó-darabolóval, aki esténként visszajár az étterembe. Ám este egyre valószínűbbnek látszik, hogy a rém létezik, főleg mert a Tunya által kitalált három előjel, ami a szúró-vágó-daraboló érkezését jelzi beteljesülnek.
Rozsdás érzelmek Krusty Love Jay Lender, William Reiss, Mr. Lawrence
Rák úr beleszeret Puff asszonyba, Spongyabob tanárnőjébe, és minden pénzét rá költi. Ennek megakadályozásáért felkéri Spongyabobot, hogy kezelje a pénzét.
17 Halogatás Procrastination Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence 2001. november 30.
Spongyabob házija, hogy írjon legalább 800 szót arról, hogy mit nem szabad csinálni a piros lámpánál. Spongyabob belekezdene, de egy szó sem jut eszébe, és ezért próbálja egyre későbbre halasztani a házit.
Üresfejűek I'm With Stupid Aaron Springer, C.H. Greenblatt, Mark O'Hare
Patrik szülei látogatóba jönnek, és Patrik nem szeretné azt, hogy túl butának hinnék még ha igazából az is. Ezért Spongyabob butának tetteti magát, hogy Patrikot okosnak higgyék. Ám Patrik túlzásokba esik, és tényleg ostobának tartja Spongyabobot.
18 Tengerészbeszéd Sailor Mouth Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 2001. szeptember 21.
Spongyabob és Patrik a kukáknál találnak egy csúnya szót és elkezdik használni. Ám Rák úr elmondja, hogy ez egy csúnya szó, és ne merjék megint mondani. Ám mindketten újra kimondják, és versenyeznek, hogy ki árulja be előbb a másikat.
Az ismeretlen művész Artist Unknown Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mark O'Hare
Spongyabob jelentkezik Tunyacsáp művészeti képzésére, ahol rengeteg mesterművet alkot, többek között egy szobrot, de Tunyacsáp elzavarja. De ekkor egy híres műgyűjtő el akarja vinni a szobrot, és a gazdáját híressé tenni. Ezt Tunyacsáp kihasználná, de a szobor eltörik, ezért próbál Spongyával gyorsan egy újat alkottatni.
19 A medúzavadász Jellyfish Hunter Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mark O'Hare 2001. szeptember 28.
Spongyabob medúzazselés herkentyűburgert eszik, amit sokan megkóstolnak. Rák úr felismeri ebben a pénzszerzést, és minden medúzát befogat Spongyabobbal - kivéve a soha el nem kapott kék színű Névtelent, aki megmutatja Spongyának a valóságot, és együtt próbálják a medúzákat megmenteni.
Szakácsjátékok The Fry Cook Games Jay Lender, Dan Povenmire, Merriwether Williams
A Rozsdás Rákollót idén Spongyabob képviseli a szakácsjátékokon. Ám Plankton benevezi a Spongyával összeveszett Patrikot, és megkezdődik a két barát harca a győzelemért, amit végül egy birkózás dönt el.
20 Tunyacsáp sztrájkol Squid On Strike Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mark O'Hare 2001. október 12.
Tunyacsápnak elege lesz Rák úr igazságtalan bérelosztásáról, és Spongyával sztrájkolni kezd. Ám a sztrájkkal csak növelik az étterem bevételét, és Tunyacsáp elkezd alkudni Rák urammal, miközben Spongyabob tönkre akarja tenni az éttermet.
Szandi, Spongyabob, és a hernyó Sandy, SpongeBob, and the Worm Jay Lender, Dan Povenmire, Merriwether Williams
Egy óriás alaszkai bivalyhernyó lepi el Bikinifenéket, aki ellen Szandi megy harcba, mivel a hernyó ellopta a farkát. Spongyabob is vele tart de eleinte csak azért, hogy megállítsa Szandit. Később viszont mindketten kénytelenek a hernyó elől menekülni.

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]