Ramesh Ramdhan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ramesh Ramdhan
Személyes adatok
Teljes név Ramesh Ramdhan
Születési dátum 1960. július 25.
Születési hely ChaguanasTrinidad és Tobago
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
2005 I. Liga Játékvezető
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
19902005 FIFA-tag Játékvezető

Ramesh Ramdhan (Chaguanas, 1960. július 25.) trinidadi és tobagói nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Stílusa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A tehetségen kívül rengeteg adottság - például: jó fizikai- és reakcióképesség, szabálytudás, a valóság megörökítésének művészete -, ami megegyezik a személyiségi jegyekkel, valamint az évek alatt összegyűjtött tapasztalatok határozzák meg a játékvezetők minőségbeli különbségét. A kapcsolattartás érdekében nagyon fontos az idegennyelv tudása, a nemzetközi játékvezetőktől FIFA elvárja, hogy angolul, németül, franciául vagy spanyol nyelven képesek legyenek kommunikálni - írni és olvasni. Anyanyelvén kívül angolul beszél.

Alkalmazott taktikája elősegítette azt a hozzáállást, hogy a játékszabályok és azok szelleméből eredő döntések biztosítsák a játék szolgálatát. Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, játékos párti sportember. Átfogó figyelemmel és gyors reagálókészséggel rendelkezik. Kifogástalan fizikai- és szellemi állapota biztosította, hogy a valósághoz viszonyított taktikája eredményes legyen. Fellépése erélyes, de nem erőszakos, szolgálata nem részrehajló. Szabályszerűen büntette a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást. Fegyelmezési módszere alkalmazkodik a szabályi előírásokhoz, feleslegesen nem kapkodja el a lapok osztogatását.

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Pályafutása során hazája legfelső szintű labdarúgó-bajnokságának játékvezetője lett. A nemzeti játékvezetéstől 2005-ben a FIFA 45 éves korhatárát elérve búcsúzott el.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Trinidad és Tobago Labdarúgó-szövetségének Játékvezető Bizottsága 1990-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott- és klubmérkőzést vezetett. A nemzetközi játékvezetéstől 2005-ben a FIFA 45 éves korhatárát elérve búcsúzott el.

Világbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1995-ben Ecuadorban rendezték az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, ahol az AusztráliaSpanyolország (2:2) csoportmérkőzést irányította.

2001-ben Trinidad és Tobago rendezte az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, ahol az FranciaországNigéria (1:2) és a MaliIrán (1:0) csoportmérkőzéseket, valamint az egyik negyeddöntőt, a Brazília–Franciaország (1:2) összecsapást vezette. Vezetett mérkőzéseinek száma: 4

Franciaországban rendezték a XVI., az 1998-as labdarúgó-világbajnokság-ot, ahol a JapánHorvátország (0:1) csoportmérkőzésen szolgált játékvezetőként. Vezetett mérkőzéseinek száma: 1

Arany Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az USA és Mexikó együtt adott otthont 2., a 1993-as CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, amit az Észak- és Közép-amerikai, valamint a Karib-térség labdarúgó-válogatottjainak írnak ki, ahol Costa Rica–Mexikó (1:1) csoporttalálkozót, valamint az egyik elődöntőt, az USA–Costa Rica (1:0) összecsapást szolgálta játékvezetőként.

Az USA adott otthont a 3., az 1996-os CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol Egyesült Államok–Salvador (2:0) csoportmérkőzést és a Mexikó–Egyesült Államok (2:0) döntő mérkőzést vezette.

Az USA három nagyvárosa adott otthont a 4., a 1998-as CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol a BrazíliaGuatemala (1:1) csoportmérkőzést, valamint az Egyesült Államok–Mexikó (0:1) döntő találkozót koordinálta.

Az USA három nagyvárosa adott otthont az 5., a 2000-es CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol a HondurasKolumbia (2:0) csoporttalálkozón lehetett bíró. Vezetett mérkőzéseinek száma: 7

Vezetett döntőinek száma: 2

Konföderációs kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szaúd-Arábia rendezte a 3., az 1997-es konföderációs kupadöntőt, ahol az Egyesült Arab EmírségekUruguay (0:2) és az Uruguay–Dél-Afrika (4:3) csoporttalálkozókat vezette. Vezetett mérkőzéseinek száma: 2

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]