Ramesh Ramdhan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Ramesh Ramdhan
Személyes adatok
Teljes név Ramesh Ramdhan
Születési dátum 1960. július 25.
Születési hely Chaguanas, Trinidad és Tobago
Nemzeti játékvezetés
Évek Bajnokság Státusz
2005 I. Liga Játékvezető
Nemzetközi játékvezetés
Évek Konföderáció Státusz
19902005 FIFA-tag Játékvezető

Ramesh Ramdhan (Chaguanas, 1960. július 25.) trinidadi és tobagói nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Pályafutása során hazája legfelső szintű labdarúgó-bajnokságának játékvezetője lett. A nemzeti játékvezetéstől 2005-ben a FIFA 45 éves korhatárát elérve búcsúzott el.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Trinidad és Tobago Labdarúgó-szövetségének Játékvezető Bizottsága 1990-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott- és klubmérkőzést vezetett. A nemzetközi játékvezetéstől 2005-ben a FIFA 45 éves korhatárát elérve búcsúzott el.

Világbajnokság[szerkesztés]

1995-ben Ecuadorban rendezték az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, ahol az AusztráliaSpanyolország (2:2) csoportmérkőzést irányította.

2001-ben Trinidad és Tobago rendezte az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, ahol az FranciaországNigéria (1:2) és a MaliIrán (1:0) csoportmérkőzéseket, valamint az egyik negyeddöntőt, a Brazília–Franciaország (1:2) összecsapást vezette. Vezetett mérkőzéseinek száma: 4

Franciaországban rendezték a XVI., az 1998-as labdarúgó-világbajnokság-ot, ahol a JapánHorvátország (0:1) csoportmérkőzésen szolgált játékvezetőként. Vezetett mérkőzéseinek száma: 1

Arany Kupa[szerkesztés]

Az USA és Mexikó együtt adott otthont 2., az 1993-as CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, amit az Észak- és Közép-amerikai, valamint a Karib-térség labdarúgó-válogatottjainak írnak ki, ahol Costa Rica–Mexikó (1:1) csoporttalálkozót, valamint az egyik elődöntőt, az USA–Costa Rica (1:0) összecsapást szolgálta játékvezetőként.

Az USA adott otthont a 3., az 1996-os CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol Egyesült Államok–Salvador (2:0) csoportmérkőzést és a Mexikó–Egyesült Államok (2:0) döntő mérkőzést vezette.

Az USA három nagyvárosa adott otthont a 4., az 1998-as CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol a BrazíliaGuatemala (1:1) csoportmérkőzést, valamint az Egyesült Államok–Mexikó (0:1) döntő találkozót koordinálta.

Az USA három nagyvárosa adott otthont az 5., a 2000-es CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol a HondurasKolumbia (2:0) csoporttalálkozón lehetett bíró. Vezetett mérkőzéseinek száma: 7

Vezetett döntőinek száma: 2

Konföderációs kupa[szerkesztés]

Szaúd-Arábia rendezte a 3., az 1997-es konföderációs kupadöntőt, ahol az Egyesült Arab EmírségekUruguay (0:2) és az Uruguay–Dél-Afrika (4:3) csoporttalálkozókat vezette. Vezetett mérkőzéseinek száma: 2

Források[szerkesztés]