Nadia (Lost)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nadia
Lost – Eltűntek-szereplő
Nadia talk with Locke (Lost).jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése Magány
Utolsó megjelenése A legnagyobb slágerek
Megszemélyesítője Andrea Gabriel
Nadia adatai
Születési neve Noor Nadia Abed Jazeem
Állapota Ismeretlen; vélhetőleg meghalt
Foglalkozása laborsegéd
Származás Tikrit, Salah AdDin, Irak

Nadia egy szereplő az ABC sorozatában, a Lostban. Andrea Gabriel alakítja.

Életrajz[szerkesztés]

Nadia Sayid Jarrah gyermekkori barátja és szerelme. Felnőttként, csatlakozik egy Szaddám Husszein kormánya ellen harcoló terrorszervezethez, és több merényletben is részt vesz. Az iraki Republikánus Gárda katonái elfogják és bebörtönzik. A vallatásai során többször megkínozzák, és maradandó sérülések keletkeznek a testén.

Sayid kommunikációs tisztként szolgál a Gárdában, és miután megbízzák Nadia kivallatásával, oly sok év után először találkozik vele. Majd' egy hónapon keresztül faggatja őt, kik voltak a társai a merényletben, de Nadia nem árulja el. Sayid felettese, Omar, nem akar tovább várni, ezért megbízza Sayid-ot Nadia kivégzésével. Sayid képtelen ennek megtételére. Segít Nadia-nak a szökésben. Lelövi Omar-t, és a saját lábába is belelő a fedősztori hitelssége érdekében. Odaadja Nadia-nak a pisztolyt, de ő vonakodik egyedül elmenni. Miután Sayid elmondja, mért nem tarthat vele, ad neki egy fényképet önmagáról, és a hátuljára arabul ráírja: „Találkozunk egy következő életben, ha ebben nem is.” Egy kamionban elbújva szökik meg, amit kifelé menet nem ellenőriznek.

Miután sikeresen megszökik, Los Angeles-ben alkalmazza John Locke-ot, hogy vizsgálja meg a házat, amit venni készül. Rövid beszélgetésük közben elmondja, hogy sohasem volt férjnél.

Nadia pontos hollétének ismerete lehetőséget ad a CIA-nek arra, hogy Sayid-ot rávegyék egy terrorista sejtbe való beépülésre. Később, elmondják neki, hogy Nadia a kaliforniai Irvine-ben él, és laborsegédként dolgozik egy gyógyszergyárban.

Angliában, Nadia-ra rátámad egy rabló egy sikátorban. Charlie Pace észreveszi őt, és elkergeti a támadót. Nadia köszönetet mond neki tettéért, és elmondja, hogy többen is látták őt, de egyikük sem segített rajta. Hősnek nevezi Charlie-t, és arra kéri, ne hagyja, hogy bárki másként tekintsen rá.

Később, miután Sayid az Oceanic 815-ös járatával lezuhan a szigetre, azt mondja Rousseau-nak, Nadia az ő hibájából meghalt. Azt azonban sohasem említi, miből gondolja, hogy halott.