Maga lesz a férjem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Maga lesz a férjem
1938-as magyar film

Sulyok Mária és Csortos Gyula a filmben
Sulyok Mária és Csortos Gyula a filmben
RendezőGaál Béla
ProducerGál Ernő
Műfajfilmvígjáték
ForgatókönyvíróGaál Béla
Nóti Károly
FőszerepbenJávor Pál
Ágay Irén
Kabos Gyula
ZeneMárkus Alfréd
OperatőrKurzmayer Károly
VágóFeld György
HangmérnökKereszti Ervin
DíszlettervezőPán József
Gyártás
GyártóRex Film
Magyar Film Iroda
Hunvideo Co
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Játékidő77 perc
Képarány1,37:1
Forgalmazás
ForgalmazóMagyarország Hunnia Filmstúdió
BemutatóMagyarország 1938. február 15.
KorhatárKN I. kategória (F/7163/J)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Maga lesz a férjem 1937-ben bemutatott fekete-fehér, romantikus, magyar vígjáték Ágay Irén, Jávor Pál, és Kabos Gyula főszereplésével.

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Margit egy tengerparti nyaralás során, ahová unokatestvérével és barátnőjével, Veronikával utazott, rájön, hogy a férfiak inkább a férjes asszonyok társaságát keresik, ezért amikor az üdülőhelyről látja eltávozni dr. Dobokay Gábor ügyvédet, később az ő feleségeként mutatkozik be. Így megismerkedik egy gazdag, amerikai fiúval, Bobbyval, aki komolyan udvarolni kezd neki.

Egy nap Bobby váratlanul megkéri a kezét. Margit igent mond, de megijed, amikor Bobby el akar menni a „férjéhez", hogy engedje elválni a feleségét, hogy ő elvehesse. Margit ettől visszatartotta, és elhatározza, hogy mindent elmond Dobokaynak, és a segítségét kéri. Azt szeretné, ha eljátszaná, hogy ő a férje és „elválna tőle". Dobokay azonban először elutasítja a kérést. Ekkor váratlanul megérkezik Bobby, és azt kéri Gábortól, hogy váljon el a nejétől. Ő ezúttal beleegyezik a válásba, de nagyon megtetszik neki Margit. Szerelme nem marad viszonzatlan. Margit igencsak különös teremtés: beleszeret a „férjébe”. Ezt Veronika ismeri fel, akitől a férjes asszonynév használatának ötlete származott (bár ő maga nem alkalmazta).

Bobbynak nézeteltérése támad Margit édesapjával, dr. Balogh Elemér elmeorvossal. Ezért úgy dönt, visszaköltözteti leendő feleségét Dobokayhoz, de kénytelen őt Gábor vidéki házába vinni, ugyanis ő éppen ott tartja az eljegyzését Mimivel.

Bobby megzavarja az eljegyzést azzal az általa igaznak hitt információval, hogy Dobokaynak felesége van. Erre a bejelentésre Mimi és családja elvonul, Dobokay pedig egyedül marad „feleségével", Margittal.

Megérkeznek Margit szülei: édesapja, mint elmeorvos, bolondnak tartja mind Bobbyt, mind Dobokayt, ezért egyikhez sem hajlandó hozzáadni a leányát. Végül felesége elmagyarázza neki a dolgokat, és ő beleegyezik Dobokay és Margit házasságába.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

További szereplők: Berky József, Erdős Ilona, Sárossy Andor

Televíziós megjelenések[szerkesztés]

MTV1 / M1, MTV2 / M2, Duna TV, Satelit TV, Filmmúzeum

További információk[szerkesztés]