Kronos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kronos
Hegylakó-szereplő
Kronos.jpg
Megszemélyesítője Valentine Pelka
Epizódok száma 3
Megjelenés Hegylakó (sorozat)
Kronos adatai
Faja halhatatlan
Neme férfi
Született Kr. e. 2000
Elhunyt 1995 (c. 4000 évesen), Bordeaux
Testvérek Caspian és Silas
Gyilkosa Duncan MacLeod

Kronos a Hegylakó című sorozat halhatatlanjainak egyike. A képernyőn Valentine Pelka alakítja.

Élete[szerkesztés]

Kronos és két testvére, Silas és Caspian Kr. e. 2000 környékén születtek. Életük első ötszáz éve ismeretlen, ám azt tudjuk, hogy Kr. e. 1500 környékén Methosszal együtt létrehozták a Négy Lovas "bandáját" amely két kontinenst végigdúltak. Ötszáz évvel később Methosnak elege lett az értelmetlen vérontásból és elhagyta "testvéreit". Ezután a Négy Lovas feloszlott. Mind a négyen külön utat jártak.

Kronosról legközelebb 1800-as években hallunk amikor a gonosz halhatatlan találkozik Duncan MacLeoddal, a Hegylakóval. A Négy Lovas egykori vezére ekkor a Melvin Koren nevet viseli.

Az 1990-es években Kronos a testvéreit kutatja, hogy egy vírussal térdre kényszerítsék az emberiséget és elhozzák az Apokalipszist. Ám a skót ezt megakadályozza, de nem tudja megölni mert Methos nem biztos a párbaj kimenetelében, ezért nem kockáztat. Nem sokkal később a Négy Lovas bandája ismét összeáll, ám MacLeodnak végül sikerül rávennie Methost, hogy inkább a jó oldalt válassza. Végül Kronos, Silas és Caspian szembe kerül a skóttal aki véget vet kb. 3900 éves életüknek és tombolásuknak.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Kronos (Highlander) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.