Ugrás a tartalomhoz

It Would Be So Nice

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pink Floyd
It Would Be So Nice
kislemez
Megjelent1968. március 12. (UK)
FelvételekAbbey Road Studios, London
1968. február 13.
StílusPszichedelikus rock
Nyelvangol
Hossz3:47
KiadóEMI (UK)
Columbia Records (US)
SzerzőRichard Wright
ProducerNorman Smith
Helyezések
nem került fel a listákra
Pink Floyd-kronológia
Apples and Oranges/Paint Box
(1967)
It Would Be So Nice/Julia Dream
(1968)
Point Me at the Sky/Careful with That Axe, Eugene
(1968)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

1968. március 12-én jelent meg a Pink Floyd negyedik kislemeze, az It Would Be So Nice. Ez volt a zenekar második kislemezen megjelent dala, amit Richard Wright írt. Amíg nem jelent meg a The Early Singles című album az 1992-es Shine On című díszdobozos kiadvány részeként, a dal csak a Masters of Rock című válogatáson volt elérhető.

A dal általános vélekedés szerint a Pink Floyd egyik legrosszabb kislemeze. Megírását csak a szükség vezérelte, mivel Syd Barrett nem volt többé a zenekar aktív tagja. Megjelenése után a zenekar és a rajongók egyaránt elfeledkeztek a dalról.

Idézet[szerkesztés]

Syd Barrett távozása után a Pink Floyd először Rick Wright alig vállalható dalát, az It Would Be So Nice-t vette fel. Popos-pszichedelikus hangzása, erőltetett könnyedsége – ami a Holliest, a Monkeest és más „slágergyárosokat” idézi – biztosította, hogy a brit slágerlisták közelébe se érjen. Ahogy Roger Waters később elmondta, senki sem vette meg, mert olyan csapnivaló volt. Ám Waters próbálkozásai sem bizonyultak sikeresebbnek. A kislemez B-oldala, a Julia Dream ugyanazt a problémát hangsúlyozta: bár a zenekar a Syd Barrett által kitaposott utat akarta járni, próbálkozásaik reménytelenül gyengék voltak.
– John Harris (The Dark Side of the Moon: The Making of the Pink Floyd Masterpiece)
Iszonyú gáz.
– Nick Mason

Közreműködők[szerkesztés]

Produkció[szerkesztés]