Candy and a Currant Bun

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Pink Floyd
Candy and a Currant Bun
kislemez
Megjelent 1967. március 11. (UK)
1967. április 24. (US)
Felvételek Sound Techniques Studios, London
1967. január 29.
Abbey Road Studios, London
1967. február 27.
Stílus Pszichedelikus rock
Nyelv angol
Hossz 2:38
Kiadó Columbia Records (UK)
Tower Records (US)
Szerző Syd Barrett
Producer Joe Boyd
Helyezések
  • #20 (UK)
Pink Floyd-kronológia
Arnold Layne/Candy and a Currant Bun
(1967)
See Emily Play/The Scarecrow
(1967)
Videóklip
Hivatalos videóklip

A Candy and a Currant Bun a Pink Floyd első, Arnold Layne című kislemezének B-oldalán szerepelt. 1967-ben gyakran játszották koncerteken. Eredeti címe Let's Roll Another One volt, de a kiadó addig nem engedte megjelenni, míg Syd Barrett új, drogos és szexuális utalásoktól mentes szöveget nem írt hozzá.

A dal Barrett stílusának több jellegzetes elemét tartalmazza: gyermekkori emlékeket (erre utal a lány/nő, akinek a dalt írta), melyek itt ravasz szexuális utalásokkal (például „It's true, sun shining very bright/ It's you who I'm gonna love tonight/ Ice cream tastes good in the afternoon/ Ice cream tastes good if you eat it soon” – Igen, a nap tüzesen ragyog/ Te vagy, kit ma szeretni fogok/ A jégkrém legjobb a melegben/ A jégkrém legjobb, ha gyorsan eszed) és Barrett mentális állapotára történő jelzésekkel („I'm feeling frail” – Elolvadok) párosulnak. Intenzitásuk a dal vége felé egyre fokozódik.

A zenekar többi akkori dalához – például a See Emily Playhez – hasonlóan a középrész egy gyors instrumentális betét, mely zeneileg kevésbé hasonlít a dal elején és végén hallható refrénre.

Érdekes megjegyezni, hogy amikor Barrettnek újra kellett írnia a szöveget, a „please just walk with me” (kérlek, csak sétálj velem) sort „please just fuck with me”-re ("kérlek, csak dugj velem") cserélte. Emiatt ez volt az egyik első sláger-kislemez (bár a B-oldalt nem slágernek szánták és nem is lett az), melyben elhangzik a „fuck” szó.

Közreműködők[szerkesztés]

Produkció[szerkesztés]