Hat töltény ára

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hat töltény ára
(Six bullets)
2012-es amerikai film
Rendező Ernie Barbarash
Producer Jean-Claude Van Damme
Patrick Newall
Brad Krevoy
Justin Bursch
Műfaj
Forgatókönyvíró Chad Law
Evan Law
Főszerepben Jean-Claude Van Damme
Joe Flanigan
Anna-Louise Plowman
Zene Neal Acree
Operatőr Phil Parmet
Vágó Peter Devaney Flanagan
Gyártás
Ország USA Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol, moldáv +magyar (szinkron)
Forgatási helyszín Bukarest
Játékidő 93 perc
Költségvetés 10 millió dollár[1]
Képarány 1,85:1
Forgalmazás
Forgalmazó Sony Pictures Entertainment
Bemutató 2012. szeptember 11.
További információk

A Hat töltény ára (Six Bullets) 2012-es amerikai akcióthriller, mely közvetlenül DVD-re jelent meg. A filmet Ernie Barbarash rendezte, a forgatókönyvet Chad Law és Evan Law írta.[2] A film főszereplője Jean-Claude Van Damme, Joe Flanigan és Anna-Louise Plowman, de a filmben feltűnik Van Damme fia, Kristopher Van Varenberg és kisebb szerepben lánya, Bianca Bree.

A filmben Van Damme egy volt zsoldost alakít, akinek egy elrabolt amerikai lányt kell megmentenie Moldovában.[2]

Cselekménye[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Az egykori zsoldos és emberrablás-szakértő, Samson Gaul (Jean-Claude Van Damme) emberkereskedők által elrabolt, prostitúcióra kényszerített gyermekek felkutatásával foglalkozik Kelet-Európában. Egyik mentőakciója balul sül el, és több ártatlan lány életét veszti. Samson ezután visszavonul, hentesként kezd dolgozni Moldovában, gyötrő bűntudatát és az őt kísértő látomásokat alkohollal igyekszik enyhíteni.

Andrew Fayden (Joe Flanigan) MMA-harcos feleségével, Monicával (Anna-Louise Plowman) és tizenéves lányával Moldovába érkezik, hogy részt vegyen egy mérkőzésen. Miután a lányt, Beckyt emberkereskedők rabolják el a hotelből, a helyi rendőrség tehetetlenül szemléli az eseményeket. A kétségbeesett apa – Samson követségen dolgozó fiának, Selwynnek (Kristopher Van Varenberg) a tanácsára – Samsonhoz fordul segítségért, aki korábbi kudarca után eleinte nem hajlandó elvállalni az ügyet, de hamarosan meggondolja magát. Fia támogatásával Samson akcióba lép, hogy épségben felkutassa az elrabolt lányt és leszámoljon annak elrablóival.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. O'Connell, Sean: Jean Claude Van Damme Back In Action For Kidnap Thriller Six Bullets (angol nyelven). CinemaBlend.com, 2011. június 22. (Hozzáférés: 2013. február 15.)
  2. ^ a b Anderton, Ethan: Jean-Claude Van Damme Returning to Action Genre with 'Six Bullets' (angol nyelven). FirstShowing.net, 2011. június 22. (Hozzáférés: 2013. február 15.)

További információk[szerkesztés]