Christmas Inheritance

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Christmas Inheritance
(Christmas Inheritance)
2017-es amerikai televíziós film
RendezőErnie Barbarash
ProducerDavid Anselmo
Műfaj
  • karácsonyi film
  • vígjáték-dráma
ForgatókönyvíróDinah Eng
Főszerepben
ZeneTerry Frewer
OperatőrPeter Benison
VágóGordon McClellan
Gyártás
GyártóMotion Picture Corporation of America
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő104 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató2017. december 15.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Christmas Inheritance (magyarul nem jelent meg) 2017-ben bemutatott amerikai karácsonyi romantikus dráma. A filmet Dinah Eng forgatókönyvéből Ernie Barbarash rendezte, főszereplői Eliza Taylor, Jake Lacy, Andie MacDowell és Lori Hallier. A film 2017. december 15-én jelent meg Netflixen.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Mielőtt az ambiciózus örökösnő, Ellen Langford megörökölhetné apja ajándéküzlet hálózatát, át kell adnia egy különleges karácsonyi képeslapot apja egykori partnerének Snow Fallsban, a szülővárosban, amit Ellen soha nem ismert. Ellen álnéven, mindössze 100 dollárral a zsebében, busszal utazik Snow Fallsba, hogy személyesen kézbesítse apja karácsonyi lapját üzleti partnerének, Zeke-nek, aki a helyi fogadó tulajdonosa. A városban összebarátkozik Jake-kel, a fogadó vezetőjével és nagynénjével, Debbie-vel, aki a helyi étterem tulajdonosa. Amikor egy hóvihar miatt a fogadóban kell maradnia, pénz híján kénytelen ledolgozni a szoba árát. Jake megosztja Ellennel, hogy felesége elhagyta, és miközben szakított vele, a háttérben a Csendes éj szólt, amit Jake azóta sem képes meghallgatni. Ellen arról mesél Jake-nek, hogy vőlegénye nem örül, amiért elhagyta New Yorkot a közelgő ünnep és tervezett vakációjuk miatt. Ellennek azonban bizonyítania kell apjának, hogy képes felelősségteljesen cselekedni, ezért vállalta a Snow Falls-i küldetést.

Nagy hóvihar csap le a városra, a városlakók pedig igyekeznek segíteni egymásnak. Ellen a hóvihar közepette elmegy a hajléktalan Baxterért, hogy a fogadóba vigye, a szobáját pedig megosztja egy anyával és két gyermekével, akik az ítéletidőben áram nélkül maradtak. Jake és Ellen sétálni indulnak, Jake megmutatja a város jégszobrait a lánynak, miközben majdnem megcsókolják egymást, de Ellen visszakozik, mivel vőlegénye van. Másnap Ellen felajánlja, hogy segít adományokat gyűjteni a város jótékonysági akciójára, Jake pedig örömmel veszi a felajánlást.

Ellen vőlegénye, Gray felbukkan Snow Fallsban, hogy hazavigye Ellent New Yorkba. Gray elejtett megjegyzéséből Jake rájön Ellen valódi személyazonosságára, és úgy érzi, a lány becsapta őt. Ellen nem találja meg Zeke-et, és elolvassa az utóbbi évek szentimentális üzeneteit közte és az apja között. Gray meggyőzi Ellent, hogy hagyják el Snow Fallst, mivel foglalásuk van Hawaii-ra. A kijelentkezésnél Jake megkérdezi Ellentől, hogy a vőlegényének, vagy a "Home and Hearth” családi ajándéküzletnek küldje-e a számlát. Ellen számára nyilvánvalóvá válik, hogy Jake rájött a titkára, egyúttal megkéri a férfit, hogy adja át Zeke-nek a képeslapot, Jake azonban megtagadja a kérést.

A várost elhagyva Ellent rossz érzés keríti hatalmába és megkéri Grayt, hogy forduljon vissza. Megállnak egy benzinkútnál, Ellen visszaadja Graynek az eljegyzési gyűrűt és felszáll egy Snow Falls felé tartó buszra. A karácsonyi jótékonysági estre siet, ahol felbukkan a Mikulásnak öltözött Zeke, és emlékezteti a közösséget, hogy a tradíció, a barátság és a szeretet a legfontosabb ajándék. Később Ellen és Jake táncolnak, miközben Debbie a Csendes éjt énekli.

Szereplők[szerkesztés]

  • Eliza Taylor – Ellen Langford
  • Jake Lacy – Jake Collins
  • Andie MacDowell – Debbie Collins
  • Michael Xavier – Gray Pittman
  • Neil Crone – Jim Langford
  • Anthony Sherwood – Zeke bácsi
  • Bill Lake – Williams kapitány
  • Martin Roach – Paul Greenleaf seriff
  • Joanna Douglas – Cara Chandler
  • Mikayla Radan – Olivia "Livvy" Chandler
  • Lori Hallier – Alice
  • Mag Ruffman – Kathy Martin
  • Lindsay Leese – Mrs. Worthington
  • Telysa Chandler – Annabelle
  • John Tench – Baxter

Forgatás[szerkesztés]

A film forgatása 2017. március 24-én kezdődött a kanadai North Bayben és 2017. április 8-án ért véget.[2]

Kritikai fogadtatás[szerkesztés]

A film a Rotten Tomatoes weboldalon öt értékelés alapján 60%-ot ért el, mely átlagosan 6,2/10-es arányt jelent.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. "What’s New on Netflix: December 2017". comingsoon.net. 7 July 2018.
  2. "Hollywood actress gets recipe from local restaurant". baytoday.ca. 7 July 2018.
  3. "CHRISTMAS INHERITANCE (2017)". Rotten Tomatoes. 7 July 2018.

További információk[szerkesztés]