Ugrás a tartalomhoz

Gustavo Méndez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gustavo Méndez
Személyes adatok
Teljes névGustavo Méndez
Születési dátum1967. november 24.
Születési helyUruguay
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
?I. Ligajátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
?FIFAjátékvezető
SablonWikidataSegítség

Gustavo Méndez (1967. november 24. –) uruguayi nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

Az Uruguayi labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett.

Világbajnokság[szerkesztés]

1999-ben Nigéria adott otthont a 12. U20-as labdarúgó-világbajnokságnak, ahol az AusztráliaSzaúd-Arábia (3:1), a Szaúd-Arábia–Írország(0:2), és az Ausztrália–Írország (0:4) csoportmérkőzéseket irányította.

Amerika Kupa[szerkesztés]

Az 1999-es Copa América a 39. kiírás volt, amely a Dél-amerikai válogatottak első számú tornája. A tornát a CONMEBOL szervezte, melynek a házigazdája Paraguay volt, ahol a BrazíliaMexikó (2:1) csoporttalálkozót és az egyik negyeddöntőt, a Brazília–Argentína (2:1) összecsapást szolgálta játékvezetőként.

A 2004-es Copa América a 41. kiírás volt, melynek a házigazdája Peru volt, ahol a Paraguay–Chile (1:1) csoportmérkőzést illetve az egyik negyeddöntőt, a KolumbiaCosta Rica (2:0) összecsapást vezette.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 4

Arany Kupa[szerkesztés]

Az USA három nagyvárosa adott otthont az 5., a 2000-es CONCACAF-aranykupa labdarúgó tornának, ahol a Mexico – Guatemala (1:1) csoportmérkőzést és az egyik elődöntőt, a Trinidad és Tobago – Canada (0:1)

Vezetett mérkőzéseinek száma: 2

Nemzetközi kupamérkőzések[szerkesztés]

Vezetett Kupa-döntők száma: 2

Libertadores-kupa[szerkesztés]

1998-ban a FIFA Játékvezető Bizottságának felkérésére Rio de Janeiróban vezette a Vasco da GamaBarcelona (2:0) első döntő mérkőzést.

Dél-amerikai Kupa[szerkesztés]

2003-ban a CONMEBOL Játékvezető Bizottsága szakmai munkájának elismeréseként felkérte, hogy a CiencianoRiver Plate kupadöntő második találkozóját dirigálja.

Források[szerkesztés]