Good Old-Fashioned Lover Boy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Queen
Good Old-Fashioned Lover Boy
A day at the races.jpg
dal a(z) A Day at the Races albumról
Megjelent 1976. december 10.
Felvételek 1976 július – november
The Manor, Wessex, Sarm East
Stílus Rock
Nyelv angol
Hossz 2:54
Kiadó EMI, Parlophone (Európa)
Elektra/Hollywood (Amerika)
Szerző Freddie Mercury
Producer Queen
Az A Day at the Races album dalai
Első oldal
  1. Tie Your Mother Down
  2. You Take My Breath Away
  3. Long Away
  4. The Millionaire Waltz
  5. You and I
Második oldal
  1. Somebody to Love
  2. White Man
  3. Good Old-Fashioned Lover Boy
  4. Drowse
  5. Teo Torriatte (Let Us Cling Together)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A Good Old-Fashioned Lover Boy a nyolcadik dal a brit Queen együttes 1976-os A Day at the Races albumáról. A szerzője Freddie Mercury énekes volt. 1977-ben a Queen’s First EP középlemezen is megjelent, és a 17. helyet érte el az angol slágerlistán.

Utolsó volt azon kabarészerű dalok közül, amilyeneket Mercury az 1970-es éveken előszeretettel írt (Bring Back That Leroy Brown, Seaside Rendezvous, Lazing on a Sunday Afternoon). Alapvetően mint az ilyen dalok, ez is Mercury zongorajátékára épül, ezenkívül felvonultatja az ismert Queen ismertetőjegyeket, a dallamos melódiákat, valamint a rétegezett gitár és vokálhangzásokat. A közepe felé elhangzik egy ismert altatódal dallama, majd ezután egy Mike Stone hangmérnök által énekelt sor (Hey boy where did you get it from?/Hey boy where did you go?).

A szöveg egy régimódi gavallér udvarlását festi le, kedves szavakkal kezdve, majd egy ebédmeghívással a Ritzbe. A szöveg mindvégig humoros és parodisztikus, például amikor az éneklő bevallja a szerelmét, akkor egy cinikus kívülálló hang megkérdi, hol tanulta mindezt (ezt énekli Stone). A válasz: „In the good old fashioned school of lover boys”, azaz „a régimódi szeretők iskolájában”.

1977-ben a Top of the Pops televízióműsorban élőben előadták. Az A Day at the Races és News of the World turnék során az állandó műsor része volt. Élőben Mercury végig zongorával kísérte az előadást. Gyakran fűzték össze a másik hasonló stílusú dalukkal, a Killer Queennel.

A Killer Queen: A Tribute to Queen lemezen Jason Mraz feldolgozásában szerepel.

Közreműködők[szerkesztés]

Hangszerek:

További információk[szerkesztés]

Dalszöveg