Dorosz Dávid

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dorosz Dávid
Dorosz david.jpg

Született 1985október 6. (32 éves)
Budapest
Párt Párbeszéd Magyarországért
Választókerület Budapesti területi lista

Foglalkozás jogász, politikus

Dorosz Dávid (Budapest, 1985. október 6. –) magyar politikus, a Párbeszéd Magyarországért párt tagja, független parlamenti képviselő.

Élete[szerkesztés]

Budapest XIII. kerületében született, ahol azóta is él. A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban érettségizett (2004), majd az ELTE-ÁJTK jogász szakát végezte el (2009).

Tanulmányai mellett, gyakornokként, több évet dolgozott egy ügyvédi irodában. 2006–2008 között egy online rádióban szerkesztett és vezetett kulturális illetve külpolitikai műsorokat. A Humana nevű ifjúsági emberi jogi lapnak alapító tagja, ide társadalmi kérdésekről írt riportokat.

Politikai pályafutása[szerkesztés]

2009 tavasza óta tagja a Lehet Más a Politika pártnak. 2009 őszén a budapesti VIII. kerületi időközi polgármester-választáson a párt kampányfőnöki feladatait látta el, majd 2010 tavaszán az országgyűlési választásokon az LMP országos kampánymenedzsereként dolgozott. 2010 áprilisában a budapesti területi lista 4. helyezettjeként jutott képviselői mandátumhoz. A parlamentben a Honvédelmi és rendészeti bizottságnak és a Nemzeti Összetartozás Bizottságának a tagja.

2010 őszén az önkormányzati választásokon a XIII. kerületben indult.[1] 2011-ben rövid ideig az LMP választmányának titkára volt.

A 2013 februárjában a Lehet Más a Politika pártból kivált Párbeszéd Magyarországért egyik alapítója és tagja, az ő képviseletükben indult a 2014-es országgyűlési választások során a Pest megyei 1-es választókerületben; itt Aradszki András után második helyet ért el.[2]

Források, külső hivatkozások[szerkesztés]