Dance with Me (Ádok Zoltán-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Dance with Me
Adatok
Év 2009-es Eurovíziós Dalverseny
Ország Magyarország Magyarország
Előadó(k) Ádok Zoltán
Nyelv angol
Dalszerző Szabó Zé
Szövegíró Kasai Jnoffin
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 15. hely, 16 pont
Kronológia
Előző ◄ Candlelight (2008)
Következő What About My Dreams? (2011) ►

A Dance with Me című dal képviselte Magyarországot a 2009-es Eurovíziós Dalversenyen, melyet Ádok Zoltán adott elő angol nyelven. A magyar változat címe Tánclépés, Ádok Zoli 2008 októberében megjelent debütáló albumának címadó dala. Szabó Zé szerzeménye egy gyors tempójú dal, melyben az énekes táncolni hív.

A dalt egy 2009. február 23-án tartott sajtótájékoztatón jelentették be a magyar indulóként. A Magyar Televízió egy pályázatot írt ki, és a beérkezett dalokból egy öttagú zsűri választotta ki a nyertest. Az elsőként kihirdetett Zentai Márk daláról kiderült, hogy nem felel meg a verseny szabályainak, így kizárták, majd a második körben Tompos Kátya visszalépett a "Magányos csónak" c. dallal, ezután szintén ugyanezzel a dallal Keresztes Ildikó is szóba került, fel is énekelte a dalt, amit 2010-ben ki is adott Csak játszom c. lemezén, de végül Ádok Zoli kapott lehetőséget, és ő képviselte hazánkat.[1]

Az Eurovíziós előadás során három táncoslány, Karsai Zita, Papp Tímea és Béli Titanilla, illetve két háttérénekes, Heincz Gábor és Kasai Jnoffin csatlakozott Ádok Zolihoz.

Az elődöntők felosztása értelmében Magyarország a második elődöntőben kapott helyet. A május 14-i elődöntőben a fellépési sorrendben tizenegyedikként adták elő, a szlovén Quartissimo és Martina Love Symphony című dala után és az azeri AySel és Arash Always című dala előtt. A szavazás során tizenhat pontot szerzett, mely a tizenötödik helyet érte a tizenkilenc fős mezőnyben, és így nem jutott tovább a döntőbe.

A következő magyar induló Wolf Kati What About My Dreams? című dala volt a 2011-es versenyen.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Dance with me - Moszkvában. eurovision.mtv.hu. (Hozzáférés: 2009. április 26.)