Cromartie (Terminator)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cromartie
Terminátor – Sarah Connor krónikái-szereplő
Cromartie, miután végzett a kommandósokkal
Cromartie, miután végzett a kommandósokkal
Megjelenési információk
Első megjelenése Múlt és jövő (1.01. epizód))
Megalkotta Josh Friedman
Megszemélyesítője Owain Yeoman
Garret Dillahunt
Neme férfi
Lakóhelye Los Angeles

Cromartie a negyedik Terminátor, akit a Skynet küld vissza az időben, hogy megölje az akkor még kamasz John Connort, az Ellenállás későbbi vezetőjét. Cromartie Johnra egy iskolában talál rá, ahol a T-800-as beszivárgó egység magát leleplezve üldözni kezdi Johnt. A fiú életét egy másik Terminator, Cameron Phillips menti meg, aki nem felnőttnek, hanem kamaszlánynak van álcázva.

A cselekmény folyamán, mikor a Connor család és Cameron beindítják az időgépet, Sarah Connor egy plazmafegyverrel lövi meg Cromartiet. 10 év múlva kerül elő a Terminator feje a bank roncsai alól, és lesz újból működőképes. Gyorsan egyesül a szinte teljesen ép testtel. Tudásbázisa lehetővé teszi, hogy egy tudós segítségével új szintetikus borítást "növesszen", egy plasztikai sebész segítségével pedig formára szabassa azt. Később persze mind a két tanút semlegesíti.

Miután Mexikóban sikeresen megbénítják, elássák a testét. Ellison ügynök azonban megtalálja és elviszi megbízójához. Itt megjavítják és újraprogramozzák. Elfelejti, ki is volt valójában. A John Henry nevet kapja, majd Ellison ügynök etikára és emberségességre tanítja.

Cromartie játssza a Terminátor – Sarah Connor krónikái filmsorozat egyik ügyeletes főellenségét.

További információk[szerkesztés]