Cameron Phillips

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cameron Phillips
Terminátor – Sarah Connor krónikái-szereplő
Cameron, amint épp chipset eszik
Cameron, amint épp chipset eszik
Megjelenési információk
Első megjelenéseMúlt és jövő (1.01. epizód)
MegalkottaJosh Friedman
MegszemélyesítőjeSummer Glau
Cameron Phillips adatai
ÁlneveCameron Baum
Neme
LakóhelyeLos Angeles

Cameron Phillips egy kitalált terminátor kiborg a FOX csatorna Terminátor – Sarah Connor krónikái című amerikai filmsorozatban. Első megjelenése a sorozat pilot epizódjában volt. A karaktert Summer Glau színésznő alakítja. Neve tisztelgés James Cameron előtt, aki az első két Terminátor mozifilmet rendezte.

Története[szerkesztés]

Cameront a Skynet hozta létre az emberek elleni harchoz. Alakját egy jövőben élő, igazi emberről, Allison Young-ról mintázták. A lemásolt fiatal lányt megölték.

Időrendben haladva Cameron John Connor második védelmezője, robot testőre, aki a jövőből érkezett. Feladata megvédeni Johnt mindenáron. Küldetése ugyanaz mint a T-800-as és T-850-es terminátoroknak a második és harmadik terminátor filmekben. A filmsorozatban, hogy a feltűnést elkerülje és követni tudja védencét, John nővérének adja ki magát. Első küldetése Saraht és Johnt eljuttatni 1999-ből 2007-be egy időgéppel. A Phillips nevet nem használja, helyette a Connor család éppen aktuális álnevét viseli, így gyakran mint Cameron Baum szerepel.

Képességei[szerkesztés]

Cameron egy TOK715-ös típusú speciális terminátor, mely a egyedi és a "beolvadás" mestere, nem a közelharcra lett megalkotva, ezért csak akkor harcol más terminátorral, ha szükséges. Ennek megfelelően, az előző robotokhoz képest újdonság a kék szem, a fejlett emberi érzések és a táplálkozás. Az előző terminátoroktól eltérően ő már képes a sírásra is. Az élő szövet, mely borítja, rendkívül gyorsan gyógyul. Hatalmas fizikai ereje van és képes bárki hangját utánozni. Úszni nem tud, mert ahhoz túl nehéz.

További információk[szerkesztés]