Bart tábornok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bart tábornok
A Simpson család
1. évad, 5. epizód
Bart tisztelgés közben
Bart tisztelgés közben
Eredeti címBart the General
ÍróJohn Schwartwelder
RendezőDavid Silverman
Gyártási szám7G05
Első sugárzás1990. február 4.
Kronológia
ElőzőMindenhol jó, de miért vagy otthon?
KövetkezőLisa és a világfájdalom

A Bart tábornok (eredeti címén: Bart the General) a ötödik Simpson család epizód. Az epizód produkciós kódja: 7G05. Amerikában 1990. február 4-én mutatták be. Magyarországon 1998. szeptember 18-án mutatta be a TV3 Az epizódot John Swartzwelder írta, valamint David Silverman rendezte. A rész központi szereplője Bart, aki összetűzésbe került az iskola bajkeverőjével, Nelson Muntz-al. Azonban találkozik Hermannal, egy háborús veteránnal, aki tanácsokkal látja el.

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Bart ráront Nelsonra, hogy megvédje Lisa süteményeit, amit Miss Hoover-nek sütött. Nelson kiüti Bartot iskola után, majd közli vele, hogy a következő napon is ezt fogja tenni. Otthon Homer azt tanácsolja, hogy mocskos módszerekhez nyúlva legyőzheti, míg Marge a szép szavakat és a meggyőzést javasolja. Bart az előbbit választja, azonban Nelson ismét felülkerekedik. Ekkor Bart elmegy nagyapjához a nyugdíjas otthonba.

A nagyapja bemutatja őt Hermannak, egy őrült háborús veteránnak. Herman háborút kezd Nelsonnal, és kiképzi Bartot egy megsemmisítő támadás végrehajtására. Bart összeszedi a többi gyereket az iskolából, akiket szintén terrorizált már Nelson. Herman tanácsára Bart lesz a vezetőjük. Sarokba szorítják Nelsont és megdobálják vizes léggömbökkel.

Nelson megadja magát, de mikor foglyul ejtik, azzal fenyegetőzik, ha kijut onnan, megöli Bartot. Ezért Herman egy fegyverszünetet ajánl, amit mindketten elfogadnak.