Lisa és a világfájdalom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Lisa és a világfájdalom (vagy Simpson család – az 1. évad 6. része Simpson család epizód.) 1990. február 11-én került bemutatásra. Magyarországon 1998. szeptember 21-én mutatta be a TV3 Az epizód produkciós kódja: 7G06.

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Lisa egy reggelen rossz hangulatban ébred. Először az improvizatív zenetanárt borítja ki majd a tesitanárt mivel nem akart tornaórán kidobósozni.Hazaküldik. Otthon Bart és Homer tévén keresztül játszanak ökölvívást. Bart meglepően jobban játszik mint az apja.

Homer és Marge sikertelenül próbálja vígasztalni Lisát. Amint a szobájában fekszik amikor szaxofonzenét hall meg. Lisa követi a zene ritmusát amikor a városban találkozik Murphyvel. Tőle származik a muzsika. Megtanulja Lisa kifejezni magát a zenében és még számtalan csodálatos dolgot.

Homer visszavágót követel a videójátékban míg Marge zenélni tanítja Lisát. Ott érzelmeit (amit tanult Murphytől) megmutatja anyjának akit ez lenyűgözött. Homer legyőzi Bartot. A fiú bejelenti visszavonulását mint veretlen videójáték bajnok. Később elmennek egy klubba meghallgatni egy dzsesszszámot amít Murphy ad elő és Lisa írta.