Assassin’s Creed III

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Connor csuklya nélkül

Főszereplő[szerkesztés]

Connor Kenway, indián nevén Ratonhnhakéton egy őslakos amerikai Assassin volt, aki a gyarmati Amerikában élt a 18. század második felében. Desmond Miles egyik őse.

Született 18. században itt: Forge völgy, Amerika

  • Korszak: Amerikai Függetlenségi Háború
  • Hovatartozás: Assassinok, Kontinentális Hadsereg, Mohawkok
  • Feltűnése: Assassin's Creed III, Assassin's Creed III: Liberation, Assassin's Creed: Forsaken
  • Hangját kölcsönözte :Noah Watts

Életrajz[szerkesztés]

Connor a kettős Rejtett pengéjével megöl egy brit katonát
Connor a Tomahawkal támad egy brit katonára

Ratonhnhakéton apja brit, anyja pedig mohawk indián volt, így anyja törzsében nevelkedett, apja jelenléte nélkül. Gyermekkorában súlyos szenvedéseken ment keresztül, leginkább a törzs összecsapásai alatt az európai gyarmatokkal; ezek a konfliktusok akkor érték el csúcspontjukat, amikor a gyarmati erők lerombolták a fiú szülőfaluját. Ez az esemény sarkallta arra, hogy az emberek igazságát keresse, és harcoljon a zsarnoksággal bárhol, ahol találkozik vele. Törekvései vezették arra, hogy 1770-ben csatlakozzon az Assassin Rendhez, és ekkor vette fel a Connor nevet is, hogy könnyebben utazhasson a gyarmatok között.

Öt évvel később tört ki az Amerikai Függetlenségi Háború, és Connor hamar az amerikai forradalmárok oldalán találta magát, George Washington és Benjamin Franklin mellett, leginkább az általuk képviselt eszmékben való hite miatt.

Ekkoriban találkozott egyéb nevezetes személyekkel is, Charles Lee-vel úgy, mint Paul Revere-val vagy Samuel Adams-szel.

Jellegzetességek és személyiség[szerkesztés]

"Connor egyike azoknak az embereknek, akik természetszerűen képesek megkülönböztetni a jót a rossztól... Nem egy szürke egyéniség.” —Alex Hutchinson, az Assassin's Creed III kreatív rendezője Connor figyelmes és heves személyiség volt, kimondatlan szavai gyakran éppen olyan jelentőségteljesek voltak, mint a kimondottak. Mozgása egy ragadozóéra emlékeztetett, állandóan a föld közelében haladt, az ellenséges támadások alatt mozogva. Erősen hitt abban, hogy megmentheti mind őslakos indián hagyatékát, mind hazáját az európai behatástól, aminek tagjait egyszerűen "kívülállóknak" nevezte. Azonban később ő is rájött, hogy származása miatt ő is része annak a problémának, aminek megoldását ő maga is kereste.

Felszerelés és képességek[szerkesztés]

Connor képzett szabadfutó volt, képes volt fára mászni, azok ágain lengeni, és egyikről a másikra ugrani, valamint a sziklák és egyéb természetes képződmények sem képeztek számára megmászhatatlan akadályt. Városi környezetben is könnyedén haladt, képes volt átcsúszni tárgyak alatt, vagy átugrani a városi környezet elemein. Folyamatos mozgásának köszönhetően több fegyvert is kitűnően tudott használni - beleértve a tomahawkot, íjat, kovás pisztolyt, puskát, kötéltüskét, a rejtett penge kifordítható tőrként használható verzióját - és képes volt ezek több variációjú kettős használatára. Ezenfelül rendelkezett a ritka, saslátás néven ismert extra-érzékelési képességgel.

Connor legtöbbször egy kék szegélyű, fehér, csuklyás ruhát viselt vékony selyemövvel, melyet az Assassin jelkép díszített, valamint barna csizmát térd fölé érő harisnyával.

A háború alatt Connor lett az "Aquila" nevű hajó kapitánya, mellyel az Északi- és a Karib-tengeren hajózott, valamint a brit Királyi Flottával csatázott. Tengeri útjai alatt kék egyenruhát és három csúcsú sapkát viselt.

Forrás[szerkesztés]