Assassin’s Creed Rogue

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Assassin’s Creed Rogue
Shay Patrick Cormac az Assassin’s Creed Rogue játékból, háttérben Cormac hajója, a Morrigan
Shay Patrick Cormac az Assassin’s Creed Rogue játékból, háttérben Cormac hajója, a Morrigan
FejlesztőUbisoft Sofia
KiadóUbisoft
RendezőMikhail Lozanov, Spass Kroushkov, Martin Capel
ProducerIvan Balabanov
TervezőMartin Capel
MűvészEddie Bennun
ÍróRichard Farrese
ZeneszerzőElitsa Alexandrova
SorozatAssassin’s Creed
MotorAnvilNext
PlatformokMicrosoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Kiadási dátum2014. november 11.
MűfajAkció-kaland, lopakodós
JátékmódokEgyjátékos
USK-besorolásUSK 16
Adathordozó
Az Assassin’s Creed Rogue weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Assassin’s Creed Rogue témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Assassin’s Creed Rogue akció-kalandjáték, amit a Ubisoft Sofia fejlesztett és a Ubisoft adott ki. Ez az Assassin’s Creed sorozat hetedik fő játéka, a cselekménye a 2013-as Assassin’s Creed IV: Black Flag és a 2012-es Assassin’s Creed III között játszódik, a játék utolsó küldetése egyben a 2014-ben megjelent Assassin’s Creed Unity prológusa. Ez az utolsó olyan Assassin’s Creed-játék amit még PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra is kiadtak. A játék először PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokra jelent meg 2014 novemberében, kivéve Észak-Amerikában, Óceániában, Európában és Japánban, ahol csak 2014 decemberében, és Windowsra pedig 2015. március 10-én jelent meg. Később, 2018. március 20-án egy feljavított verzió PlayStation 4 és Xbox One konzolokra is megjelent. A játékot a Black Flaggel egybecsomagolva Nintendo Switch konzolra is kiadták az Assassin’s Creed: The Rebel Collection részeként 2019. december 6-án.

A cselekmény egy kitalált történet, ami valós eseményeken alapszik, és követi a századok óta dúló háborút az asszaszinok, és templomosok között. A történet egy Shay Patrick Cormac nevű asszaszinból templomossá lett embert mutat be, aki levadássza a régi társait a testvériségből, miután elárulja őket. A játékmenet a Rogue-ban nagyon hasonlít a Black Flagére, keveréke a hajós, és a szárazföldi hátulnézetes felfedezésnek, csupán néhány új dologgal bővítve azt.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Assassin's Creed Rogue című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.