Assassin’s Creed: Revelations

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Assassin's Creed: Revelations
Assassin's Creed Revelations logo.svg
Fejlesztő Ubisoft Montreal
Kiadó Ubisoft
Forgalmazó PlayON![1]
Producer Martin Schelling
Tervező Alexandre Breault
Író Darby McDevitt
Zeneszerző Jesper Kyd
Sorozat Assassin’s Creed
Motor Anvil
Platformok Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Kiadási dátum 2011. november 15.
Verzió 1.03 PC
Műfaj akció
Játékmódok Egyjátékos, többjátékos
Korhatár PEGI 18 (2009-2010).svg PEGI
USK-besorolás USK 16
Adathordozó Blu-ray, DVD
A Wikimédia Commons tartalmaz Assassin's Creed: Revelations témájú médiaállományokat.

Az Assassin's Creed: Revelations a Ubisoft Montreal által fejlesztett és a Ubisoft által kiadott játék. Közvetlen folytatása a 2010-es Brotherhoodnak. A Revelations a negyedik rész az Assassin’s Creed videójáték sorozatban.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékmenet alapjául a Brotherhoodban látott rendszer szolgál, de Ezio szabadfutás és harci képességei új funkciókkal bővültek. Desmond és az Asszaszin újoncok játékmenete szintén bővült, de a készítők interjúkban elárulták, hogy nem minden eredetileg tervezett újítást sikerült a játékba építeniük. A játék során a játékosnak küldetések sorain kell végigmennie, de szabadon kóborolhat is.

Cselekmény[szerkesztés]

A játék ott folytatódik, ahol a Brotherhood befejeződött: a modern kori főhős, Desmond Miles kómába esett, miután a rejtett pengével leszúrta Lucyt. Hogy megmentsék Desmond tudatát, az Asszaszinok az Animus egy védett helyre küldték azt, az úgynevezett Fekete szobába. Desmond felébred, és találkozik a 16-os alannyal, aki előtte használta az Animust. Ő elmagyarázta Desmondnak, hogy az agya "töredezett", és csak úgy egyesítheti azt, ha eléri az úgynevezett Nexus szinkronizációt, vagyis amikor már semmi újat nem tudhat meg őseitől, és az Animus képessé válik elkülöníteni a három személy emlékeit.

Források[szerkesztés]