A WC papír bűntény

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
A WC papír bűntény
South Park
7. évad, 3. epizód
A fiúk nevetnek, amikor a tanárnő megszólja őket órai munkájukért
A fiúk nevetnek, amikor a tanárnő megszólja őket órai munkájukért
Eredeti cím Toilet Paper
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 703
Első sugárzás 2003. április 2.
Első sugárzás Magyarországon 2006. január 4.
Kronológia
Előző Állati bénák
Következő Emlékezet törölve
A South Park epizódjainak listája

A WC papír bűntény (Toilet Paper) a South Park című rajzfilmsorozat 99. része (a 7. évad 3. epizódja). Elsőként 2003. április 2-án sugározták az Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A négy főszereplő fegyelmezetlenül viselkedik egy kézműves foglalkozáson, ezért büntetésből tanítás után is az iskolában kell maradniuk. Ezen feldühödve úgy döntenek, bosszút állnak tanárukon, Mrs. Dreibel-en és az éjszaka leple alatt vécépapírral megdobálják a házát. Amikor megtudja, hogy a tanárnőnek gyerekei vannak, Kyle-nak szörnyű bűntudata támad, és rémálmok kezdik gyötörni. Másnap a négy fiút behívják az igazgatói irodába, de Cartman előáll egy roppant módon túlbonyolított és nonszensz alibivel. Kyle belebonyolódik a történetbe, Cartman pedig egyre nyugtalanabb lesz, mert fél, hogy Kyle megtörik és vallani fog.

Ezalatt Barbrady felügyelő nyomozni kezd az ügyben, de képtelen előrehaladni. Segítséget kér Josh-tól, egy fiútól, aki a fiatalkorúak börtönében ül, mert egy év alatt több mint 600 házat dobált meg vécépapírral. Josh segít a felügyelőnek, de cserébe kényes kérdéseket tesz fel neki a magánéletével kapcsolatban.

Cartman úgy határoz, saját kezűleg akadályozza meg Kyle beismerő vallomását. Csónakázni viszi Kyle-t a közeli tóra és megpróbálja leütni egy baseballütővel – mivel azonban csak műanyag ütőt tudott szerezni, nem jár sikerrel.

Barbrady-nek igazságszérum segítségével sikerül vallomást kicsikarnia Buttersből, akit a szülei leszidnak, amiért olyan bűntényt vállalt el, melyet nyilvánvalóan nem ő követett el. Miután Butters bajba került, Kyle-nak sikerül meggyőznie Stant és Kennyt is arról, hogy vallják be, amit tettek.

Másnap reggel Barbrady Victoria igazgatónő irodájába viszi Josht, hogy az elárulja, ki a bűnös, de kiderül, a tettes már beismerő vallomást tett. Stan, Kyle és Kenny is az irodába siet, de Cartman megelőzte őket – korábban bevallotta tettét, hogy cserébe enyhébb büntetést kapjon. Josh sikeresen kijátssza a rendőrséget és elszökik, ezután felhívja Barbradyt és tudatja vele, egy régi álmát kell valóra váltania. Az utolsó jelenetben Josh látható, amint vécépapírral a kezében a Fehér Ház felé közelít, a háttérben pedig baljós zene szól.

Utalások[szerkesztés]

  • Az epizódban egyértelműen utalnak A bárányok hallgatnak című filmre, illetve Josh alakján keresztül a film főszereplőjére, Hannibal Lecterre.
  • A jelenet, amelyben Cartman csónakázni viszi Kyle-t, majd egy baseballütővel megpróbálja megölni, célzás A Keresztapa II. című filmre, Fredo halálára.
  • Kyle második rémálmában, melyet bűntudata okozott, látható egy valós filmfelvétel. Ez a videó Nancy Kerrigan amerikai korcsolyázónő 1994-es megtámadásakor készült.
  • A cselekmény kísértetiesen emlékeztet a Nincs kegyelem, tanár úr („Killing Mr. Griffin”) című film történetére.
  • A ház megdobálása előtt Kyle az ablakon keresztül észreveszi a tanárnő gyerekekeit és visszakozni kezd, amiért nem szóltak neki arról, hogy a tanárnőnek gyerekei vannak. Egy hasonló jelenet A sebhelyesarcú című filmben is van, melyben a főszereplő, Tony Montana egy autót készül felrobbantani, de az akció előtt meglátja az áldozat gyerekeit, és elbizonytalanodik.
  • Barbrady irodájában a hirdetőfalon (jobboldalt fenn) a jobb oldali papírlapon A csirkebaszó című epizód molesztálójának feje látható.

További információk[szerkesztés]


South Park – hetedik évad (2003)
701 – Bennem egy kis Nemzet van702 – Állati bénák703 – A WC papír bűntény704 – Emlékezet törölve705 – Jennifer Lopez mánia706 – Ifjú rendőrnyomozók707 – Indián Casino708 – Melegedő South Park709 – Keresztény rock710 – Vének támadása711 – Casa Bonita, a mexikói étterem712 – Amit tudni akarsz a mormonokról713 – Nyomd el!714 – Elkenődve715 – Karácsony Kanadában