A WC papír bűntény

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A WC papír bűntény
South Park
7. évad, 3. epizód
A fiúk nevetnek, amikor a tanárnő megszólja őket órai munkájukért
A fiúk nevetnek, amikor a tanárnő megszólja őket órai munkájukért
Eredeti cím Toilet Paper
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 703
Első sugárzás 2003. április 2.
Első sugárzás Magyarországon 2006. január 4.
Kronológia
← Előző
Következő →
Állati bénák
Emlékezet törölve
A South Park epizódjainak listája

A WC papír bűntény (Toilet Paper) a South Park című rajzfilmsorozat 99. része (a 7. évad 3. epizódja). Elsőként 2003. április 2-án sugározták az Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

A négy főszereplő fegyelmezetlenül viselkedik egy kézműves foglalkozáson, ezért büntetésből tanítás után is az iskolában kell maradniuk. Ezen feldühödve úgy döntenek, bosszút állnak tanárukon, Mrs. Dreibel-en és az éjszaka leple alatt vécépapírral megdobálják a házát. Amikor megtudja, hogy a tanárnőnek gyerekei vannak, Kyle-nak szörnyű bűntudata támad, és rémálmok kezdik gyötörni. Másnap a négy fiút behívják az igazgatói irodába, de Cartman előáll egy roppant módon túlbonyolított és nonszensz alibivel. Kyle belebonyolódik a történetbe, Cartman pedig egyre nyugtalanabb lesz, mert fél, hogy Kyle megtörik és vallani fog.

Ezalatt Barbrady felügyelő nyomozni kezd az ügyben, de képtelen előrehaladni. Segítséget kér Josh-tól, egy fiútól, aki a fiatalkorúak börtönében ül, mert egy év alatt több mint 600 házat dobált meg vécépapírral. Josh segít a felügyelőnek, de cserébe kényes kérdéseket tesz fel neki a magánéletével kapcsolatban.

Cartman úgy határoz, saját kezűleg akadályozza meg Kyle beismerő vallomását. Csónakázni viszi Kyle-t a közeli tóra és megpróbálja leütni egy baseballütővel – mivel azonban csak műanyag ütőt tudott szerezni, nem jár sikerrel.

Barbrady-nek igazságszérum segítségével sikerül vallomást kicsikarnia Buttersből, akit a szülei leszidnak, amiért olyan bűntényt vállalt el, melyet nyilvánvalóan nem ő követett el. Miután Butters bajba került, Kyle-nak sikerül meggyőznie Stant és Kennyt is arról, hogy vallják be, amit tettek.

Másnap reggel Barbrady Victoria igazgatónő irodájába viszi Josht, hogy az elárulja, ki a bűnös, de kiderül, a tettes már beismerő vallomást tett. Stan, Kyle és Kenny is az irodába siet, de Cartman megelőzte őket – korábban bevallotta tettét, hogy cserébe enyhébb büntetést kapjon. Josh sikeresen kijátssza a rendőrséget és elszökik, ezután felhívja Barbradyt és tudatja vele, egy régi álmát kell valóra váltania. Az utolsó jelenetben Josh látható, amint vécépapírral a kezében a Fehér Ház felé közelít, a háttérben pedig baljós zene szól.

Utalások[szerkesztés]

  • Az epizódban egyértelműen utalnak A bárányok hallgatnak című filmre, illetve Josh alakján keresztül a film főszereplőjére, Hannibal Lecterre.
  • A jelenet, amelyben Cartman csónakázni viszi Kyle-t, majd egy baseballütővel megpróbálja megölni, célzás A Keresztapa II. című filmre, Fredo halálára.
  • Kyle második rémálmában, melyet bűntudata okozott, látható egy valós filmfelvétel. Ez a videó Nancy Kerrigan amerikai korcsolyázónő 1994-es megtámadásakor készült.
  • A cselekmény kísértetiesen emlékeztet a Nincs kegyelem, tanár úr („Killing Mr. Griffin”) című film történetére.
  • A ház megdobálása előtt Kyle az ablakon keresztül észreveszi a tanárnő gyerekekeit és visszakozni kezd, amiért nem szóltak neki arról, hogy a tanárnőnek gyerekei vannak. Egy hasonló jelenet A sebhelyesarcú című filmben is van, melyben a főszereplő, Tony Montana egy autót készül felrobbantani, de az akció előtt meglátja az áldozat gyerekeit, és elbizonytalanodik.
  • Barbrady irodájában a hirdetőfalon (jobboldalt fenn) a jobb oldali papírlapon A csirkebaszó című epizód molesztálójának feje látható.

További információk[szerkesztés]


South Park – hetedik évad (2003)
701 – Bennem egy kis Nemzet van702 – Állati bénák703 – A WC papír bűntény704 – Emlékezet törölve705 – Jennifer Lopez mánia706 – Ifjú rendőrnyomozók707 – Indián Casino708 – Melegedő South Park709 – Keresztény rock710 – Vének támadása711 – Casa Bonita, a mexikói étterem712 – Amit tudni akarsz a mormonokról713 – Nyomd el!714 – Elkenődve715 – Karácsony Kanadában