Melegedő South Park

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Melegedő South Park
South Park
7. évad, 8. epizód
Eredeti címSouth Park Is Gay!
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám708
Első sugárzás2003. október 22.
Első sugárzás Magyarországon2005. április 5.
Kronológia
ElőzőIndián Casino
KövetkezőKeresztény rock
A South Park epizódjainak listája

A Melegedő South Park (South Park Is Gay!) a South Park című rajzfilmsorozat 104. része (a 7. évad 8. epizódja). Elsőként 2003. október 22-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Miután a „Homokosok és Heterók” (Queer Eye for the Straight Guy – magyarul Melegítő néven vetítették) című sorozatot vetíteni kezdik a városban, minden South Park-i férfi követni kezdi a metroszexuális divatot – beleértve a gyerekeket is. Az egyedüli kivétel Kyle, aki nem akar beállni a sorba, emiatt elveszíti barátait, a többiek pedig az iskolában kiközösítik és megverik; Mr. Garrison és Mr. Furkó, két valóban homoszexuális férfi, akik szerint a divathóbort veszélyt jelenthet a meleg szubkultúrára; illetve Séf bácsi, aki szintén nem követi a trendet és Kyle-t is erre biztatja. A South Park-i nők eleinte támogatják az új módit, mivel férjeik és gyerekeik ennek köszönhetően higiénikusabbak, valamint nyitottabbak lettek, de hamar elegük lesz az egészből, mert a férfiak egyre inkább elhanyagolják őket és csak a saját külsejükkel törődnek.

Kyle, Mr. Garrison és Mr. Furkó New Yorkba utazik, hogy végezzen a sorozat készítőivel, de a tervük kudarcba fullad. Ezután megpróbálják érvekkel meggyőzni a műsorvezetőket a sorozat káros voltáról, de ők hajthatatlanok – Mr. Garrison hamar rájön, hogy a készítők valójában nem melegek. Ekkor a készítők hirtelen elkomorulnak és felfedik az igazságot: a meleg külső csupán álca, ők valójában az ősi Rákemberek fajának tagjai és céljuk a világ elfoglalása, a férfiak legyengítésén keresztül.

A Rákemberek fogságában Kyle-ék kénytelenek végignézni, ahogy az amerikai elnök, George Bush is metroszexuális átalakításon esik át – ekkor azonban megjelennek a feldühödött South Park-i feleségek és megölik a műsorvezetőket. Kiderül az igazság a Rákemberekről, a sorozat producere pedig úgy dönt, ismét divatba hozzák a latin trendet – melyet South Park lakosai azonnal átvesznek.

Kyle-t visszafogadják a barátai, ő viszont azt mondja nekik, nem tudja ilyen könnyen elfelejteni a történteket; ezután azonban hamarosan mégis csatlakozik hozzájuk.

Utalások[szerkesztés]

  • Kyle átalakítási jelenetei alatt a Widelife „All Things (Just Keep Getting Better)” című száma hallható – amely a Melegítő című műsorban is szerepelt.

Érdekességek[szerkesztés]

  • A Melegedő South Park negyedik lett a „10 South Park-epizód, amely megváltoztatta a világot” listán, 2006-ban.
  • Stan nagybátyja, Jimbo Kern ebben a részben látható először kalap nélkül.

Külső hivatkozások[szerkesztés]