Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2012-03-08

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent a kalóz szó?
--85.67.13.112 (vita) 2012. március 8., 15:35 (CET)[válasz]
Ha idekattintasz: kalózkodás, akkor elolvashatod.
Megjegyzem gyorsabban odajutottál volna, ha a Wikipédia keresőablakába adod be, hogy „kalóz”.
--Karmela posta 2012. március 8., 17:25 (CET)[válasz]

Másodfokú egyenlet megoldása[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
A másodfokú egyenletet hogyan kell megoldani.
--84.224.212.100 (vita) 2012. március 8., 17:13 (CET)[válasz]

válasz:

Kedves kérdező! Ha te középiskolás vagy (én legalábbis gimnazista koromban találkoztam e feladattal), akkor vedd elő a matematikakönyvedet... benne kell lennie (pontosan olyan részletesen bemutatva, ahogyan feleléskor kell tudnod)!
Ha, kedves kérdező, nem középiskolás vagy, akkor ajánlani tudom az internetet: bőséges a találati lista ennek elmagyarázásában! Íme:
Google Web(másodfokú egyenlet megoldása) találati lista
Az első két helyen a mi szócikkeink! (És a többi cím sem rossz...) Kapásból kinézheted a megoldóképletet!
Ha a megoldóképlet levezetése kell, akkor kattints a Megoldóképlet#Másodfokú egyenlet szakaszban a Másodfokú_egyenlet linkre, abban a szócikkünkben azt is megtalálod!
vitorlavita 2012. március 8., 19:45 (CET)[válasz]

Gépjármű kötelező biztosítása[szerkesztés]

Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szeretném megtudni hogy porul járhatok-e !

Van nekem egy 1989-es gépjárművem aminek 4éve lejárt a műszakija,és 4 éve nem fizetem rá a kötelező biztosítást! Szeretném megtudni hogy ha kivonom a forgalomból ami eddig ideiglenesen sem történt meg ,hogy visszamenőlegesen kifizettethetik-e velem a 4 évnyi hátralékot . Kár okozás nem történt és magán területen áll ! ha igen akkor hogyan tudnám elkerülni hogy ne keljen 300-ezreket fizetnem! A biztosító a biztosítást felmondta annó nem fizetés miatt ,mert nem volt műszaki az autón hát márt fizessek ha forgalomban sem vehet részt!:S Ha leadom a rendszámot akkor elméletileg nem lesz több a biztosítási hátralékom . Ujj autó esetén nem az én nevemen lenne a gépjármű hogy ez se okozzon problémát . Nem tudtam h fizetni kell a kötelezőt is ha csak 1 helyben áll és magánterületen érvényes forgalmi nélkül!

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.2.105.243 (vitalap | szerkesztései) 2012. március 8., 23:06‎ (CET)

Sajnáljuk, de nem tekintjük, nem is tekinthetjük feladatunknak a jogi, orvosi, gazdasági vagy más, szakmai tanácsadást. Csak azt tudjuk ajánlani, hogy ilyen jellegű kérdéseiddel fordulj szakemberhez.