Szerkesztővita:Kufoe

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szaszicska 9 évvel ezelőtt a(z) Keviczky Kálmán témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Kufoe!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Pupika Vita 2007. július 18., 22:30 (CEST)Válasz

Helló, mi a terved a Keviczky Kálmán szócikkel, felépítetted, de miért építetted le?

Vida Rock Band[szerkesztés]

Egy bandáról legalább a tagok neve, hangszerei, estleg születési dátuma kellene egy lexikoncikkhez.
Cikkeink általában a címmel kezdődnek, pl. A Vida Rock Band egy magyar rockegyüttes, amely 2007-ben Győrben (v. Győrött) alakult".
Ha belső linkeket jelölsz ([[]]), az előnézettel ellenőrizheted, hogy van-e már erről szócikk. Peched van: Vida Ferenc jelenleg egy vérbíróra, a Lord pedig az angol méltóságra utal.
Azáltal, hogy nem ellenőrizted, egyben az a benyomása is keletkezik a Vida Rock Band szócikk olvasójának, hogy ezek a kék linkkel látható linkek a témához kapcsolódó szócikkre vezetnek. Pedig dehogy.
A megoldás ilyenkor a megtévesztő link megváltoztatása annak érdekében, hogy a link megint piros legyen, ne mutasson rossz helyre.
Ez persze némi gondolkodást igényel. Ha Vida Ferenc énekesről (nem tudom..) külön szócikk lenne, azt pl. Vida Ferenc (énekes) belső linkkel kellene jelölni, a Lordot pedig Lord (együttes)ként.
Ha nem vállalod fel a meg nem írt szócikkek szabatos elnevezésének kényes feladatát, ilyenkor egyszerűbb a belső link jelzését kitörölni. Akkor a kereső is megtalálja, hogy ebben a cikkben szó van Vida Ferencről és a Lordról.
Mivel a Wikipédiának nincs egyszemélyi főszerkesztője, a szerkesztési tanácsokat csak a résztvevők adhatják meg egymásnak.
Remélem, hasznos volt ezt elolvasnod.--Linkoman vita 2008. július 24., 11:39 (CEST)Válasz

jogvédett képek[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Az ilyen képeket a Wikipédia szabályai szerint nem lehet feltölteni. Kérlek, hogy képfeltöltés előtt tájékozódj a felküldési útmutató elolvasásával, mert jogvédett kép ismételt feltöltése szankcionálható. Kérlek, hogy csak bizonyíthatóan szabad licencű vagy saját készítésű képeket tölts fel. Megértésed köszönöm, további jó szerkesztést kívánok, ~~~~– Beyond silence Üz 2008. július 25., 01:48 (CEST)Válasz

Képek megint[szerkesztés]

Szia, attól, hogy egy képhez odírpd, hogy engedély: Vida Ferenc, attól még nem lesz engedélyezve... Az engedélyt közlő emailt a kép vitalapján közölni kell. A licenc pedig biztosan rossz, mert ha engedélyezett kép, akkor nem lehet jogvédelemre nem jogosult, max. az lehet, hogy a szerzője közkincsé nyilvánította, de az megegy másik sablon.. Kérlek ügyelj oda ezekre, és ne távolítsd el önkényesen a jogsértő sablont a képről. ha megvan az engedély, és felrakod a kép vitalapjára, akkor szólhatsz annak a szerkesztőnek, aki elhelyezte a képen a jogsértő sablont (vagy egy adminnak) és ő eltávolítja, ha úgy találja, hogy már rendben van a kép jogállása. Kérlek olvasd el az alábbi oldalt: Wikipédia:Felküldési útmutató Kérlek vedd komolyan a wikipédia jogsértéssel kapcsolatos irányelveit. – Timish levélboksz 2008. július 25., 09:58 (CEST)Válasz

Fájl:Wikikevi3.jpg[szerkesztés]

Ennek a képnek és a szócikkben szereplő többi kpnek is hiányzika forrása és a szerző megjelölése, így lehetetlen megállapítani, hogy valóban a rátett licenc alatt lettek-e publikálva. Amennyiben nem pótolod a forrást, illetőleg nem tudod érdemben bizonyítani, hogy a képek valóban szabad licencűek, törölni fogjuk őket. --Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 24., 16:03 (CET)Válasz

Keviczky Kálmán[szerkesztés]

Szia! A cikkben rengeteg idézet van, de az sajnos nem derül ki, hogy pontosan honnan vetted őket. A szöveg alapján – "(1997-ben írta e sorokat Keviczky Kálmán - szerk.)" – könyv vagy cikk lehet forrás. Emlékszel még esetleg a forrásra? üdv: Szaszicska vita 2014. október 9., 17:57 (CEST)Válasz