Szerkesztővita:Krisztián13/Archív1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Július

Meghívás

Most néztem, hogy elkezdted a F1-es versenyzők adatait frissíteni a Brit Nagydíj után. Egyetlen kérésem az lenne, hogy amikor egy versenyző adatait frissítjük, akkor abba beletartozik az infobox (bal felső táblázat, általános adatok szerepelnek benne), és az alsó eredménytáblázat. Ezeket frissítetted, ahogy láttam. A versenyzőknél azonban, mint Te is láttad szöveges rész is van, amely a versenyző pályafutásáról szól. Kérlek ezért, ha valamelyik versenyzőt frissíted, ezentúl gondolj a szövegre is, és 1-2 mondatban foglald össze, ami a versenyzővel történt az adot versenyen. (Ugyanígy frissítjük a csapatokat is). Emellett szeretnélek meghívni a Formula–1 műhelybe. Ez egy szerkesztői közösség, amelynek tagja akárki lehet, akit érdekel a téma. A műhelyünkben nagyon sok a munka, és bár van "emberünk" a frissítésre, ez egy hosszú munka, így azt is el tudnám képzelni (már ha érdekel Téged is) megosztjátok egymás között a munkát. A csatlakozáshoz csak írd be a nevedet a tagok névsorába.

Ha problémát okoz a táblázat kitöltése, szólj nyugodtan, segítek.

További jó szerkesztést kívánok! Tukan okoskodik 2008. július 9., 12:10 (CEST)

Egy kis apróság

Ahogy láttam, jól belejöttél a frissítésekbe. Egyetlen kérésem az lenne, hogy az eredménytáblázat végén egy pontszámmutatja a versenyő vagy csapat azévi pontszámát. Kérlek, ha a versenyző, vagy a csapat egyik versenyzője pontot szerez, akkor frissítsd a pontszámát, a helyezését pedig a legjobb, ha mindenkinél megnézed, mert lehet hogy valamelyik másik csapat vagy versenyző megelőzte őket a bajnokságban. További jó munkát! Tukan okoskodik 2008. július 10., 10:31 (CEST)

Hunnia szócikk törlésre jelölése

Üdv! Kérlek indokold meg a szavazatodat, a A törlési megbeszélés menete szerint. Köszönöm --Hun Históriás vita 2008. július 17., 14:16 (CEST)

Szavazás

Június 23.-át jelölted ki a szavazás végének az F1 műhelyben. Egyelőre úgy áll az egész, hogy mi ketten szavaztunk eddig. Nem hiszem hogy mások fognak még szavazni, már írtam minden műhelytagnak, hogy szavazzon, hiába. Javaslom, hogy kezdjük el megcsinálni az xy év a Formula–1-ben kategóriákat. Neked mi a véleményed? Egyébként láttam az F1-gyes kategóriaszerkezetedet az allapodon, nagyon tetszik. A meghalt versenyzőknél a versenyben meghaltakra gondoltál, ugye? Tukan okoskodik 2008. július 21., 16:41 (CEST)

Elkezdem a szezonokat 1980-tól a Formula–1-es szezonok kategóriába rakni. Emellett szerintem ki kéne szedni a Formula–1 kategóriát a szezonokból, elvégre egyszer már megtalálhatóak és az a célunk, hogy a Formula–1 kategóriában minél kevesebb cikk legyen. Tukan okoskodik 2008. július 21., 19:11 (CEST)

Kategória

Szia! Szerintem el kéne hagyni a visszavonult versenyzők kategóriából az xx-yy között visszavonult versenyzők kategóriákat. Így könnyen át lehetne csoportosítani bottal a Formula–1-es pilóták kategória tartalmát a visszavonult a versenyzőkbe. Az aktívakkal már nem kell törődni, azokat már áthelyeztem rendes kategóriájukba. Csak a beleegyezésedet kérem és szólok még ma az egyik szerkesztőnek, aki majd elvégezteti a botjával a feladatot.

Holnap már nem leszek itthon, egy kis időre elmegyek külföldre nyaralni. Ezalatt kérlek frissítsd /természtesen szöveggel/ a versenyzőket és a csapatokat, mert úgy láttam, nem lett mindegyik frissítve. Üdv Tukan okoskodik 2008. július 23., 16:31 (CEST)

Hangnem

Lehet, hogy troll, lehet, hogy idegesítő, de ilyen hangnemben akkor sem beszélünk, mitől vagyunk akkor mi jobbak a többieknél? Cassandro Vallettai ħelyőrség 2008. július 29., 20:27 (CEST)

Pl. a Sie sind ein ETZ!!! már egy kicsit sértő és nem ez a legjobb formája a figyelmeztetésnek. Cassandro Vallettai ħelyőrség 2008. július 29., 20:43 (CEST)
Válasz nálad! Krisztián üzenet 2008. július 29., 20:46 (CEST)
Valóban, elnéztem, úgyhogy tárgytalan a figyelmeztetés, megzavart a szerkösszefoglaló. Cassandro Vallettai ħelyőrség 2008. július 29., 20:48 (CEST)

Augusztus

Frissítések

Szívesen elvállalnám a csapatok frissítését a versenyek után, így neked "csak" a versenyzők jutnának. Jó lenne így? Ha gondolod azonnal el is kezdem a munkát. Tukan okoskodik 2008. augusztus 3., 16:42 (CEST)

Tukannak: A csapatok nyers adatai a mostani GP után frissítve vannak, folyószöveg kell.

Krisztián13-nak: Úgy vettem észre, a Német GP után több helyen is elfelejtetted a versenyek számát frissíteni. Ez nagyon megtévesztő, mert most, a Magyar Nagydíj utáni frissítések után pontatlan adatok maradtak a cikkekben. Az alábbiakban összefoglalnám, mit kell frissíteni a versenzők és csapatok cikkjeiben:

Infoboxban:

  • Versenyek száma - mindenhol
  • Világbajnoki címek, győzelmek, pole pozíciók, leggyorsabb körök száma - csak ha változott

Eredménytáblázatban:

  • Aktuális verseny eredménye - Ha pole pozícióból történt, akkor vastagítva, ha leggyorsabb kör is párosult hozzá, akkor döntve; ha mindkettő, akkor vastagon döntve
  • Aktuális világbajnoki helyezés és pontszám - ha változott

Csak akkor szabad beleírni az infoboxba, hogy XY Nagydíj után frissítve, ha a fentiek mind pontosan megvannak. Az, hogy az elmúlt nagydíj(ak)ról van már folyószöveg, valóban frissítés, de nem elég ahhoz, hogy az egész cikkről elmondhassuk, hogy korrektül frissítve van. Az infobox alján lévő jelzés arra vonatkozik, hogy az infobox adatai és a cikkben szereplő egyéb számszerű adatok mikorról származnak.

Remélem, sikerült egyértelműen összefoglalni a követelményeket. Köszönjük, hogy vállalod a frissítést, illetve annak egy részét. Ha előre tudod, hogy egy-egy verseny után nem fogsz tudni frissíteni, akkor jelezd a műhely vitalapján, Tukan, jómagam, esetleg más biztosan átvállalja a feladatot.

Köszöve együttműködésedet, további jó szerkesztést kívánok. MathiasII hagyj békén a hülyeségeiddel 2008. augusztus 3., 18:06 (CEST)

Re: ANK

Látod, pont ezért volt kár írnod. Az ANK nem tulajdonnév, ahogy az Európa-bajnokság sem, és a világbajnokság sem. :) Az Európa-bajnokság egybe, kötőjellel, Euópa földrajzi név, ezért nagybetű. - CFC Sportmédia 2008. augusztus 3., 22:24 (CEST)

A "szerintem" akkor, amikor az Európa-bajnokságot sem tudod leírni, be kell látnod, édeskevés. AkH.11 146. és AkH.11 191. alapján csupa kisbetű, de mint írtam Linkomannek is, ez már többször átfutott kérdés. A magyar kupa sem tulajdonnév, és ez benne van a szótárban is! - CFC Sportmédia 2008. augusztus 4., 09:43 (CEST)

Pont ezért kardoskodom a helyes változatok mellett. :-) - CFC Sportmédia 2008. augusztus 4., 10:28 (CEST)

Szignó

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/The Easy Company <--- lemaradt az aláírásod. Cassandro Vallettai ħelyőrség 2008. augusztus 11., 18:02 (CEST)

Amerikai Allamok röviditéseinek törlése

Szia XIII. Kristián, Ugy gondolom, hogy az Am.Egy.Al. államainak röviditése fontos, mert minden alkalommal ki kell irni egy városnál, vagy folyánál az állam nevét, s ezt röviditve teszik. En elegge jól ismerem az államokat, de néha még zavarban vagyok. Most még nem tunik fontosnak, mivel kevés szó cikk van, de a század derekára :) már elkészul az összes város, folyó, stb. Egyébként én is gondolkodtamazon, hogy hogyan nyujthatnék több információt ezen a cikken belul, pl. felsorolni az államok székhelyét. Ha lehet ne töröljétek. – GyuZsana 2008. augusztus 12., 21:43 (CEST)

Amerikai tagállamok neveinek törlése

csak most kezdtem a cikket, par perce, hogy lenne több mint felsorolás. Vitalapodon felsoroltam az érveket, miért kezdtem el. Szerintem fontos. Peldaul, ha otthon olvasod Szeged, tudod hogy arrol a Szegedrol van szó, amelyik a Tisza partján van. De az Egyesult Allamokban, ha olvasod Hendersonville, szinte majdnem minden allamnak van Hendersonville-je, s igy az allam roviditeset oda kell irni. Ha egy folyorol irsz, pl. az Ohio 7 allamon folyik keresztul, a roviditest hasznalni kell, stb. Abban egyetertek, hogy mast is kell, hogy tartalmazzon a cikk, pl. az allamok fovarosait, vagy lakossaganak szamat. persze at kell pofozni akkor. Udvozlettel – GyuZsana 2008. augusztus 12., 21:51 (CEST)

O.K. töröljétek

U.I. PERSZE, HOGY JOBBAN NéZ KI éN MéG CSAK MOST KEZDTEM. DE AZ IGAZ, HOGY KERESHETTEM VOLNA, MIELOTT BELEFOGTAM A NAGY MUNKáBA.

Ez a szerkesztô (GyuZsana) szereti a törlést

– GyuZsana 2008. augusztus 12., 21:59 (CEST)

köszönet

Akár ki is fedeszte fel, köszönet Sasszemnek, hogy hatalmas hiábavaló munkától megkimélt. – GyuZsana 2008. augusztus 12., 22:08 (CEST)

mikor születtél?

Tudom senkinek semmi köze hozzá, de megnéztem a szerkesztői lapodat. És 2X születtél.

Ez a szerkesztő 10307 napos.

Már 10867 napja rontom a Földön a levegőt.


Nyár

Kellemes nyaralást, váltsd meg a világot máshol is! :) ~ Boro » vita 2008. augusztus 17., 00:01 (CEST)

blokk

Parancsolj :)

Blokkolva
Blokkolva
Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt (nem, valójában kérésedre) két hétre felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert ilyenkor a blokk automatikusan meghosszabbodik. Ha úgy érzed, hogy a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail címükön. SyP 2008. augusztus 17., 11:25 (CEST)

Rekorder

Szia Krisztián! Remélem jól telt a szabadságod! Azt hiszem megtaláltam gyűjteményed reménybeli ékkövét, a mangaizék gyöngyét, amely úgy gyűjtögeti a törléseket, mint Michael Phelps az aranyérmeket. Engedelmeddel felvettem a listára: Harmadik Hokage. – Beroesz 2008. augusztus 18., 10:25 (CEST)

Ha már mangaizé-k: én is találtam egy egyszerű, "csak" 2-szer törölt lapot, amihez egy megjegyzést is írtam. Amennyiben nem tetszik, törölhető a bejegyzése annak a cikknek. :) Enbé 2008. augusztus 19., 19:17 (CEST)

Szeptember

Lotus

Tisztelt Műhelytag!

A Lotus szócikk kiemeltszavazáson van, kérlek vegyél részt benne! Tukanokoskodik 2008. szeptember 11., 15:39 (CEST)

Kiemeltszavazás

Szia! Kérlek vegyél részt a kiemeltszavazásnál. Lásd el kézjegyeddel azon cikkeket, amelyeket érdemesnek tartasz, hogy kiemelt legyen, illetve ha valamit hiányolsz bennük írd le. üdv Szajci reci 2008. szeptember 29., 17:00 (CEST)

Október

Hozzászólás kiemelendő cikkekhez

Szia, pár napja két kérést jegyeztél fel a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Fántermő szegfűgombácska oldalra. Hamarosan válaszoltam is rájuk, kérlek, Te is reagálj, mert nem tudom, hogy pontosan mit szeretnél! köszi. – Susulyka hm? 2008. október 8., 08:34 (CEST)

Köszönöm, én is válaszoltam azóta. Kérlek, nézz rá, ha tudsz! – Susulyka hm? 2008. október 9., 08:00 (CEST)

Lánchíd

Milyen forrásokra gondolsz egészen pontosan? Mint pl. a Pripjaty cikknél, hogy majdnem minden állítás mellé jegyzethivatkozást kellene csinálni? A konkrét forrás amúgy a legelső lap a külső hivatkozásokban, ami alapján a cikket írtam. Djurika vita 2008. október 8., 21:55 (CEST)

Lehet hogy nem ártana, de attól félek, hogy akár 100 különböző állítás is hivatkozna ugyanarra az alapul szolgáló cikkre, ami elég furán nézne ki. Vagy pedig csak egy-két, az alapul szolgáló cikkben nem megtalálható információkat kellene forrással alátámasztani. Szerintem kérjük még ki mások véleményét is ezügyben. Djurika vita 2008. október 8., 22:17 (CEST)

I. Wikipédista Munkaverseny

Tisztelt Műhelytag!

Műhelyünk újraindulásának 1. évfordulója alkalmából meghirdettük az I. Wikipédista Munkaversenyt!

Olvasd el a versenykiírást és csatlakozz mielőbb valamelyik csapathoz!

MathiasII hagyj békén a hülyeségeiddel 2008. október 10., 19:04 (CEST)


Aki bújt, aki nem, megvan mindkét csapatban a három résztvevő, így ma, október 11-én, 10:27-kor kezdetét vette a munkaverseny!

Mivel már vagyunk hárman a B cspatban, máris javasolnék egy munkamegosztást. Madridistára bíztam az 1950-től kezdődő futamok kidolgozását, Neked szánom az 1955 utániakat, én nekiállok 1960-tól, ha Nektek is jó így. Igaz, hogy elvileg sorban kéne menni, de így bizos nem mászunk bele egymás szerkesztéseibe. Trvezem egy csapatüzenőfal létrehozását, ahol az ilyen jellegű beszélgetéseket lefolytathatjuk, majd értesítelek, hol találod meg. Jó munkát! MathiasII hagyj békén a hülyeségeiddel 2008. október 11., 11:02 (CEST)

Szia! Készítettem pár hasznos dolgot a Munkaversenyhez. Van csapatüzenőfala az A csapatnak és a B csapatnak is, amin a csapattagok értekezhetnek egymással anélkül, hogy egy üzenetet minden csapattag vitalapjára külön el kellene küldeni, valamint erre mennek az értesítések az esetleges sazbálymódosulásokról, más bejelenteni valókról is. Kérlek, tekintsd meg és vedd fel a figyelőlistádra. MathiasII hagyj békén a hülyeségeiddel 2008. október 12., 00:49 (CEST)

Beírom ezentúl a táblázatba is, de ugye azt, hogy ki(k) csinálta (és mekkora részben) nem kell beírnom? Tukanokoskodik 2008. október 13., 17:59 (CEST)

re: Aláírás

Köszi. Hogy én miért felejtem el mindig........– rudi vita 2008. október 14., 19:24 (CEST)

"hát, pont akkor kellett rájöjjek, hogyan lehet egy F1 időmérő eredményének sablont csinálni, amikor a sablonos allapomat épp töröltettem"

A törölt lapjait helyreállítását kérheted az AÜ-n, ha mégis kellenek. Bináris ide 2008. október 18., 18:42 (CEST)

A helyreállítást akkor kell kérned, ha szkséged van a törölt lap tartalmára, és nincs meg máshol. Ha nincs rá szükséged, nem kell helyreállíttatni. :-) Bináris ide 2008. október 18., 18:46 (CEST)

November

Kolozs megye települései

Nem értem, hogy miért javasoltad törlésre a Sablon:Kolozs megye települései sablont. Igaz, hogy még nincs teljesen kész, de szerintem a romániai megyék településsablonjai közül ez a legjobb.Sie vita 2008. november 15., 21:47 (CET)

Than Károly SE

Kérlek nézz rá erre: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Than Károly SE. Kössz.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2008. november 22., 20:43 (CET)

December

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:43 (CET))

karbantartóműhely

Szia! Újraindítottam a műhelyt. Ha van kedved csatlakozz. Szajci reci

Akkor csak annyi a dolgod, hogy felírod magad a tagok közé és leírod a vitalapomra, hogy mivel fogsz foglalkozni, hogy tudjam. üdv Szajci reci 2008. december 28., 14:21 (CET)

Rendben van. Üdv a műhelyben :) Szajci reci 2008. december 28., 14:29 (CET)

Sony Ericsson telefonok listája

Szia! Kibővítettem a táblázatokat, bevezető is van. Ha így már megfelel, kérlek szavazz a megtartására. Ha te is csak kifogást kerestél, hogy törölni lehessen, akkor nem szóltam. :) – Gondnok vita 2008. december 28., 15:41 (CET)

Ezt nézd meg: Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok Szajci reci 2008. december 28., 20:45 (CET)