Nickelodeon (Kanada)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nickelodeon
Jelmondat: Nick Loves Canada and Canada Loves Nick.
Adatok
Indulás2009. november 2.
TulajdonosCorus Entertainment (Viacom)
Felbontás16:9 (1080i HDTV), 480i SDTV
Ország Kanada
Vételi területKanada
SzékhelyToronto, Ontario
TársadókYTV, Treehouse TV
Vétel
Műholdas vétel
Bell TV559. programhely
Shaw Direct550. programhely
Hivatalos oldal

A Nickelodeon Kanada a Nickelodeon kanadai, angol nyelven sugárzó változata. A csatorna a Viacom engedélyével a Corus Entertainment tulajdonában áll. A csatorna - akárcsak a többi változat - gyerekeknek szóló élőszereplős műsorokat és rajzfilmeket vetít. A Corus már korábban is elindított két csatornát, a YTV-t és a Treehouse TV-t, amik szintén adták a csatorna műsorait.

Története[szerkesztés]

A csatorna 2009. november 2-án indult a YTV OneWorld által használt engedéllyel, amit a CRTC (Canadian Radio-television and Telecommunications Commission) adott a Corusnak 2008 szeptemberében.[1][2] Első leadott sorozata a Jacob Two-Two volt. A csatorna az indítás utáni napokban mindenhol felváltotta a szintén a Corus tulajdonában lévő Discovery Kids-et.[3]

Műsorok[szerkesztés]

Jelenlegi[szerkesztés]

Várható sorozatok[szerkesztés]

Korábbi[szerkesztés]

Nick Jr.[szerkesztés]

A Nick Jr. Kanadában programblokként érhető el, műsorai kifejezetten az óvodásoknak szólnak. Hétköznaponként fut 9:00-tól 15:00-ig.

Műsorai[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Nickelodeon (Canada) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. [1][halott link]
  2. [2]
  3. Archivált másolat. [2012. február 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. december 18.)