Viharsólymok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Viharsólymok
(Storm Hawks)
Viharsólymok.jpg

Alkotó(k) Asaph Fipke
Rendező(k) Asaph Fipke
Steve Ball
Hang(ok) Samuel Vincent
Matt Hill
Colin Murdock
Chiara Zanni
Scott McNeil
Lenore Zann
Cathy Weseluck
Nicole Oliver

Ország  Kanada
Nyelv Angol
Évadok 2
Epizódok 52
Gyártás
Vezető producer(ek) Asaph Fipke
Ken Faier
Producer(ek) Chuck Johnson
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó YTV
Nerd Corps Entertainment
Sugárzás
Eredeti adó YTV
Eredeti sugárzás 2007. május 25.2009. április 6.
Magyar adó Cartoon Network
Státusz befejezett
Kronológia
Előző Dragon Booster
Következő League of Super Evil
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Viharsólymok (eredeti cím: Storm Hawks) színes, amerikai televíziós 2D-s számítógépes animációs sorozat, melyet Asaph Fipke talált ki és a Nerd Corps Entertainment forgalmaz. Magyarországon a Cartoon Network csatornán futott.

Egy Atmos nevű világon játszódnak az események, amely több úgynevezett terrából áll. A terep miatt a közlekedést a repülés határozza meg. Atmos technológiája energia-létrehozó kristályokon alapszik, amelyeket különféle szerkezetek energiájához használnak az epizódokban. Atmos egén az Églovagokat szoktuk látni, akik motorszerű járműveken, szitakötőkön közlekednek, amelyek át tudnak alakulni repülő szerkezetekké.

Az epizódok előtti történetben Cyclonis Mester fenyegeti Atmost. Az ellene való ütközetben az Églovagokat az eredeti Vihar Sólymok irányították. De egy közülük, Sötét Ász, elárulta őket, és a Vihar Sólymok elbuktak. Évekkel később a sorozat főhősei megtalálták a Vihar Sólymok Condorjának roncsát, és felveszik a Vihar Sólymok nevét abban reménykedve, hogy Églovagok lehetnek, pedig még ahhoz is fiatalok, hogy legálisan repüljenek valamilyen járművön. Se barát, se ellenség nem veszi őket komolyan.

Ez változik, mikor konfliktusba kerülnek az új Cyclonis Mesterrel, aki szintén fiatal, mint ők maguk, de annál veszélyesebb. Követői között ott van Sötét Ász is, aki most árulásáról híres. Ezen kívül neki dolgozik Szalonka és Varjú, akik testvérek.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Viharsólymok osztaga hat főből áll:

  • Aerrow – az osztag parancsnoka és merész Églovagja. Aerrow egy megfontolt és jószívű tizennégy éves fiú kócos piros hajjal és zöld szemekkel. Ifjúsága ellenére ő az egyik legtehetségesebb Églovag Atmoson.
  • Radarr – Aerrow közeli barátja és másodpilótája. Egy nyúlszerű lény határozatlan fajból. Szőre kék, a szeme pedig sárga.
  • Finn – egy szívós srác jó beköpésekkel. Ő a csapat mesterlövésze, és ő meg Böhöm gyakran kerülnek ketten bajba. Próbál mindig menő lenni. A haja tüskés szőke, a szeme kék.
  • Böhöm – ő az osztag izma, de hatalmas a szíve. A Döhöng nevű fajból származik. Feladata a nehéz ballisztika.
  • Dudás - Tisztsége a taktika, navigáció és jól ért a kristályokhoz. Remek harci képességekkel rendelkezik és szinte mindent tud Atmosról. A haja fekete, a szeme barna.
  • Gólya – eszköz specialista és kormányos. Javíthatatlanul paranoiás (néha nem hiába) és pesszimista. Ő egy sovány zöldbőrű idegen. Elsőre fenyegetően néz ki, de valójában igen ijedős és szelíd.

Magyar hangok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Magyar szinkronos részek a YouTube-on: https://www.youtube.com/user/MAVAngyalfoldPFT/videos