Game Over Club

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Game Over Club
magyar film
RendezőGéczy Dávid
Műfajfilmvígjáték
ForgatókönyvíróGéczy Dávid
Főszerepben
OperatőrDobóczi Balázs[1]
GyártásvezetőSzékely Ágnes
Gyártás
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
SablonWikidataSegítség

A Game Over Club Géczy Dávid első nagyjátékfilmjének készült, amelyet 2018-ban forgattak, és a következő év őszén került volna a mozikba, azonban a tervezett bemutató elmaradt, majd a Covid19-pandémia (2020–2021) is közbeszólt, 2022–2023-ra pedig a rendező elnyerte a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíját,[2][3] ezért nem lehet tudni, mikor kerülhet rá sor. Később nem volt közlemény arról, hogy miért nem került a film a közönség elé, vagy tervezik-e még valamikor forgalmazni.

A film középpontjában egy Facebook-esemény kapcsán összetalálkozó öngyilkos klub tagjai és a velük, bennük zajló történések állnak. Az alkotók fekete humorral, drámával, mikrorealista rezdülésekkel fűszerezett szatirikus, groteszk filmvígjátéknak készítették.

Történet[szerkesztés]

A fekete komédia egy olyan estéről szól, ahol hat öngyilkosjelölt találkozik. A török dürümárus, a randifüggő kozmetikus, a sikkasztó futballedző, a diákjába szerelmes magyartanár, a nyugdíjazott taxisofőr és az életunt rendőr – bár társadalmilag is szélsőségesen más karakterek, közös pont, hogy mindannyian öngyilkosok akarnak lenni, bármi áron.

Szereplők[szerkesztés]

továbbá:

Háttér[szerkesztés]

A neves színészgárda összeszervezése miatt a filmet rendkívül feszített tempóban, kevesebb mint 30 nap alatt vette fel a stáb.

A film beltéri helyszínéül – központban a szobákkal, de emellett a szennyes ledobótól a liftaknán és a konyhán át a bálteremig – a használaton kívüli Rác gyógyfürdő szolgált; ami a forgatás idején egy „szellemszálloda” volt, ahol még sosem szálltak meg vendégek, így bár a nyári turisztikai főszezonban dolgoztak ott, mégis zavartalanul vehették fel a jeleneteket. Az épület külseje nem látható a felvételeken, a belső terekben ugyanakkor majdnem minden filmhelyszínt megtaláltak, így azokat 90 százalékban ki tudták használni.

Lovasi András 2019-ben megjelent második szólólemezének – Tűzijáték délben – nyitó, Nem kell című „derűs elmúlás” dala a filmhez készült. Érdekessége, hogy a végén felhangzó csecsemőgügyögés az énekes fia, Lovasi Álmos Fülöp hangja.[6]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A stáb három fontos férfitagja egymás között - bejegyzés. A GAME OVER CLUB oldala a webstagram.one-on, 2018. augusztus 17. [2019. január 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. január 13.)
  2. Hungarian Human Rights Foundation Csapatunk Archiválva 2023. június 8-i dátummal a Wayback Machine-ben, hhrf.org
  3. A Kőrösi Csoma Sándor Program: Ösztöndíjasok, korosiprogram.hu
  4. Vidám, hétindító werkfotók a villanyszerelős jelenetből!... - bejegyzés. a GAME OVER CLUB oldala a webstagram.one-on, 2018. augusztus 22. [2019. január 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. január 13.)
  5. Szerényi Gábor: Bébirépám szájacskádban. kutyanyelv.blogstar.hu , 2018. augusztus 26. [2019. augusztus 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. augusztus 27.)
  6. Lovasi András - Tűzijáték délben CD, rockdiszkont.hu - 2019. február 6.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]