Európa Rádió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Európa Rádió
Jelmondat: A református értékadó
Adatok
TársaságEurópa Rádió Műsorszolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
OrszágMagyarország
Székhely3530 Miskolc, Toronyalja u. 13.
Online adás
Központi adáshttp://www.europaradio.hu
Hivatalos oldal

Az Európa Rádió két református egyházkerület, a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Tiszáninneni Református Egyházkerület közös rádiója. Központja Miskolcon van. A rádió 2001-ben indult Miskolcon, a református egyház 2005-ben vásárolta meg. Több helyen napi négy órás, regionális adást is sugároz, így Debrecenben, Nyíregyházán és Sátoraljaújhelyen is. A rádió továbbá sugároz Mezőkövesd térségében is.[1]

A rádióra missziós eszközként tekint az azt fenntartó két egyházkerület, de műsoruknak hatvan százaléka közszolgálati tartalom, a további tartalmak hitéleti jellegűek. Vasárnaponként istentisztelet közvetítéseket is sugároznak.[2]

Az adó műsorának fő részét a beszélgetések, magazinműsorok, továbbá a hírösszefoglalók alkotják. Zenei kínálatában a református dicséreteken túl keresztyén zenekarok dalai, illetve a hazai könnyűzene képviselői találhatók (Ismerős Arcok, Zorán stb.)

2017.11.07-én a szegedi 87,9 MHz-es adás 17:00-kor megszűnt, helyét a Rádió 1 szegedi adása vette át.

Frekvenciái[szerkesztés]

A rádió Észak-Magyarországon terjeszkedik. Mivel határmenti régióban is sugároznak, így Kárpátalja egy kis részén is fogható az adásuk.

Korábbi frekvenciák[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Az Európa Rádió honlapja (refradio.eu)'. [2015. április 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. március 10.)
  2. A rádió református hangja Szegeden is (Szegedma.hu)'. [2015. április 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. március 10.)

Források[szerkesztés]