InfoRádió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
InfoRádió Kft.
Inforadio.gif
Típus korlátolt felelősségű társaság
Székhely 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.
Vezetők Módos Márton (ügyvezető igazgató, főszerkesztő)
Lendvai Szabolcs (főszerkesztő-helyettes)
Csák Gyula (főszerkesztő-helyettes)
Mucsányi Marianna (főszerkesztő-helyettes)
Termékek hírrádió, internetes portál

Az InfoRádió Kft. weboldala

Az InfoRádió Magyarország első hírrádiója, amely a hét minden napján 15 percenként jelentkezik friss budapesti, országos és nemzetközi hírekkel.

A rádió egyik kiemelt műsorának számít az Aréna című interaktív magazin, amelynek naponta egy fontos közéleti személyiség, politikus, gazdasági vezető a vendége, akinek a hallgatók is tehetnek fel kérdéseket. 2011 májusától az interneten is nézhető az Aréna.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A rádió sugárzása 2000 októberében indult Budapesten. A 61 millió forintos alaptőkéből Mészáros László 70 százalékkal, Heltai Péter televíziós újságíró-médiavállalkozó 10 százalékkal, a szintén Mészáros érdekeltségébe tartozó Budapesti Kommunikációs Rt., a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát működtető cég pedig 20 százalékkal részesedett. 2001 óta a BBC szakmai partnere. 2002-ben a Willow 5 Vagyonkezelő Rt. – amely a könyvvizsgáló Mundweilné Csőke Éva tulajdona – 26,47 százalékos tulajdonszerzésével a többiek részesedése csökkent. 2005-ben Mészáros kivásárolta Heltai Pétert, és saját üzletrészét is az általa képviselt londoni székhelyű Achilles Trading Ltd.-be vitte át. 2004-ben elnyerte a Superbrand címet. 2006-ban indította el internetes hírportálját.[1] 2008. március 12-én került a Nobilis Kristóf érdekeltségi körébe tartozó Central European Media & Publishing Zrt. (CEMP) 100%-os tulajdonába.[2]

Szerkesztőségét 2008-ban Joseph Pulitzer-emlékdíjjal tüntették ki.

2012-ben új frekvenciára költözött a rádió: az NMHH az addig használt 95,8 MHz-es frekvenciára zenei-helyi közéleti profilú rádiót szánt, és 77 millió forint + áfa sugárzási díjat kért.[3][4] Az akkor veszteségesen működő rádió ezt már nem tudta vállalni, ezért új sugárzási lehetőségre pályázott. A Médiatanács 2012 júliusában ítélte oda a közösségi, tehát ingyenes budapesti 88,1 MHz-as frekvenciát.[5] Az új hely korábban kereskedelmi adóknak adott otthont: régebben itt szólt a Radio Face és a Rise FM is.

Vezetők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • 2002 júliusa– : Módos Márton főszerkesztő (2001 májusától ügyvezető igazgató)

Elismerések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Vételi lehetőség[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Budapestről sugárzott FM 88,1 MHz-es frekvencián, Budapesten és környékén valamint az interneten fogható.[6]

Hallgatottsága[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2012 januárjában a 15-49 korosztályban átlagosan napi 46 000, összesen 110 000 hallgatója volt.[7]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]