Colin McRae Rally

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Colin McRae Rally
Műfaj rally szimulátor
Kiadó Codemasters
Platformok PC
PlayStation
PlayStation 2
PlayStation 3
Xbox
Mac
GameCube
Game Boy Color
Game Boy Advance
N-Gage
Mobiltelefon
Első játék Colin McRae Rally
Legutóbbi játék Dirt: Showdown

Colin McRae Rally raliszimulátor sorozat. A játék Colin McRae ralivilágbajnok nevét viseli. A sorozat első része 1998-ban jelent meg. A fejlesztéssel és kiadással a Codemasters foglalkozik. Colin McRae Rally néven 5 játék jelent meg, Colin McRae Dirt néven 2. A Dirt 3 játéknál elhagyták a pilóta nevét[1].

Colin McRae Rally[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A sorozat első része, 1998-ban mutatták be.

Versenyhelyszínek:Új-Zéland Új-Zéland,ausztrál Ausztrália,monaco Monte Carlo,indonéz Indonézia,görög Görögország, UK Egyesült Királyság,svéd Svédország,korzika Korzika.

A Colin McRae Rally az első rész a sorozatból, PlayStationre és PC-re adták ki, Európában 1998-ban. A játékban az autók valódiak, ez ebben az időben ritka volt. A játék nyolc országban játszódik: Új-Zélandban , Görögországban, Monte Carlóban, Ausztráliában, Svédországban, Korzikán, Indonéziában és az Egyesült Királyságban.

Colin McRae Rally 2[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kis gépigénye és viszonylag jó grafikája miatt kedvelt hálózati játék. 9 versenyhelyszín van amit lentebb lehet olvasni illetve a zászlójukat látni. Többjátékos mód is van rajta.

Versenyhelyszínek:kenya Kenya,finn Finnország,UK Egyesült Királyság,svéd Svédország,ausztrál Ausztrália,görög Görögország,japán Japán,francia Franciaország,olasz Olaszország.


Colin McRae Rally 3[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Versenyhelyszínek:svéd Svédország,ausztrál Ausztrália,görög Görögország,japán Japán,Egyesült Államok USA,spanyol Spanyolország,finn Finnország,UK Egyesült Királyság.

Colin McRae Rally 04[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Leírás: A 4-est már egyből jobbra csinálták mint az előző részeket. A grafika mellé felnőtt a játszhatóság is.

Colin McRae Rally 2005[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Versenyhelyszínek:svéd Svédország,ausztrál Ausztrália,görög Görögország,spanyol Spanyolország,finn Finnország,UK Egyesült Királyság,német Németország,Egyesült Államok USA,japán Japán.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]