Zombik 3.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zombik 3.
(Z-O-M-B-I-E-S 3)
2022-es amerikai televíziós film
RendezőPaul Hoen
Vezető producer
  • David Light
  • Joseph Raso
  • Suzanne Farwell
  • Resonate Entertainment
Műfajfantasy
Forgatókönyvíró
  • David Light
  • Joseph Raso
Főszerepben
Zene
  • George S. Clinton
  • Amit May Cohen
Gyártás
GyártóBloor Street Productions
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínToronto
Forgalmazás
ForgalmazóDisney+
Bemutató
Eredeti adóDisney+
Eredeti magyar adóDisney Channel
Kronológia
ElőzőZombik 2.
Kapcsolódó filmZombik
További információk
SablonWikidataSegítség

A Zombik 3. (eredeti cím: Zombies 3) 2022-as amerikai zenés film, amelyet Paul Hoen rendezett. A főbb szerepekben Milo Manheim, Meg Donnelly, Trevor Tordjman, Kylee Russell és Carla Jeffery látható.

Amerikában 2022. július 15-én mutatta be a Disney+.[1] Magyarországon a Disney Channel 2022. október 29-én mutatta be.[2]

Cselekmény[szerkesztés]

Ez Zed és Addison utolsó éve a Seabrookban. A város végre elfogadta a szörnyeket Seabrook részeként, és biztonságos menedékké vált szörnyek és emberek számára egyaránt. Zed a küszöbön áll, hogy megkapja a futballösztöndíjat, és ő legyen az első zombi, aki valaha is főiskolára járt. Addison izgatottan várja, hogy a város vadonatúj "pompom pavilonjának" megnyitóját azzal ünnepelje, hogy a világ minden tájáról meghívja a pompom csapatokat, hogy egy nemzetközi pompom versenyen mérjék össze erejüket. A várost azonban megdöbbenti egy új, intergalaktikus kívülállókból álló csoport - az Idegenek - érkezése, akik megjelennek, hogy részt vegyenek a pompom versenyen. Seabrook szörnyei és emberei gyanakodni kezdenek, amikor rájönnek, hogy az idegenek talán többet akarnak, mint egy barátságos versenyt.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[3] Leírás
Zed Necrodopolis Milo Manheim Czető Roland 17 éves karizmatikus zombi, Addison barátja. Elfogadja, hogy a dolgok jobbra fordultak a Seabrook gimnáziumban, és reméli, hogy az első zombiként, aki a Mountain Collegeba járhat, futballösztöndíjat szerezhet.
Addison Wells Meg Donnelly Csifó Dorina 17 éves elszánt pompomlány, Zed barátnője, aki szerint mindenkivel egyformán és kedvesen kell bánni. Belső harcban áll azzal, hogy meg akarja tudni, ki is ő valójában, és honnan származik.
Bucky Buchanan Trevor Tordjman Márkus Sándor A Seabrook gimnázium mindig túlságosan magabiztos diákbizottsági elnöke, akit az éltet, hogy mindenkit meghiúsít, aki ellophatná a dicsőségét. Ő Addison unokatestvére, és gyanakvó azokkal szemben, akik különböznek tőle.
Eliza Zambi Kylee Russell Pekár Adrienn Zed technikában jártas legjobb barátja és a józan ész hangja. Aktivista és lázadó a szíve mélyén.
Bree Carla Jeffery Lamboni Anna Egy pezsgő pompomlány a Seabrook gimnáziumban és Addison legjobb barátnője.
Willa Lykensen Chandler Kinney Bogdányi Titanilla A vérfarkasok vezetője és Wyatt húga. Erős, vad és védelmezi a falkáját.
Wyatt Lykensen Pearce Joza Szatory Dávid Egy jószívű vérfarkas, aki belezúgott Elizába.
Wynter Barkowitz Ariel Martin Staub Viktória Ő egészíti ki a vérfarkasfalkát, és Willa legjobb barátnője. Emellett a Seabrook gimnázium focicsapatának egyik erős tagja.
A-Spen Terry Hu Csuha Bori Egy szuperintelligens, telepatikus földönkívüli, aki a Földre érkezve egy szokatlan érzelmet talál a véráramába jutni: Szerelemet.
A-Li Kyra Tantao Kardos Eszter A szintén szuperintelligens és telepatikus, öntörvényű A-Li sokkal intenzívebb életszemlélettel rendelkezik, mint földönkívüli társai.
A-Lan Matt Cornett Tóth Márk Az Alien trió másik tagja, A-Lan élvezi a versengést, különösen a Seabrook gimnázium kevésbé intelligens és kevésbé sportos diákjaival szemben.
Zoey Necrodopolis Kingston Foster Kobela Kíra Zed húga. Imád szurkolni, és már fiatalon is átlát az emberek különbözőségén.
Bonzo James Godfrey Baráth István Zed és Eliza legjobb barátja és Bree barátja, egy reneszánsz zombi, aki szereti a zenét és a művészetet, és arany szíve van.
Anyahajó RuPaul (hang) Elek Ferenc egy "komikusan passzív-agresszív UFO", amely az idegeneket a Földre hozza.
Lacey Emilia McCarthy Hermann Lilla
Jacey Noah Zulfikar Bogdán Gergő
Stacey Jasmine Renee Thomas Faluvégi Fanni
Zevon Necrodopolis Tony Nappo Bede-Fazekas Szabolcs Zed és Zoey apja.
Ms. Lee Naomi Snieckus Solecki Janka Seabrook gimnázium igazgatója.
Edző Jonathan Langdon Minárovits Péter Seabrook gimnázium edzője.
Dale Wells Paul Hopkins Fekete Ernő Addison emberi apja.
Missy Wells Marie Ward Erdős Borcsa Addison földönkívüli anyja.

Magyar változat[szerkesztés]

A film készítése[szerkesztés]

2021. március 22-én bejelentették a harmadik filmet Zombik 3. címmel. A rendezői feladatokat Paul Hoen látta el, míg a produkciós cég a Bloor Street Productions volt. David Light, Joseph Raso, Suzanne Farwell és a Resonate Entertainment voltak a vezető producerek.[4] A film forgatása 2021. május 31-én kezdődött Torontoban.[5]

Kylee Russell a terhessége miatt nem tudott együtt forgatni a többi szereplővel; jeleneteit úgy valósították meg, hogy csak a torzóját mutatták meg a felvételeken, és egy robottest segítségével lép interakcióba a többi szereplővel.[6]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Sandwell, Ian: Zombies 3 release date, cast and more. Digital Spy , 2022. május 23. [2022. május 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. július 19.)
  2. A Disney Csatorna októberi újdonságai. Mentrum. (Hozzáférés: 2022. szeptember 1.)
  3. A Zombik 3. magyar hangjai. Mentrum
  4. Erik Pedersen: Zombies 3: Disney Channel Digs Up Second Sequel; Meg Donnelly & Milo Manheim Return as Franchise Goes Intergalactic. Deadline Hollywood, 2021. március 22. [2021. május 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. július 19.)
  5. Denise Petski: Zombies 3: Matt Cornett, Kyra Tantao, Terry Hu Join Disney Channel Movie. Deadline Hollywood, 2021. május 19. [2021. május 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2022. július 19.)
  6. Reif, Alex: “ZOMBIES 3” Cast Share Behind-the-Scenes Stories, Favorite Songs, and More! (amerikai angol nyelven). LaughingPlace.com , 2022. július 10. (Hozzáférés: 2022. július 19.)

További információk[szerkesztés]