Wikipédia:Szócikkek a kezdőlapon/StarCraft

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

StarCraft[szerkesztés]

A StarCraft egy, az 1998-as, eredeti kiadása óta nagy népszerűségnek és szakmai elismertségnek örvendő valós idejű stratégiai számítógépes játék, melyet a Blizzard Entertainment jelentetett meg. Az emberek (terran) és két képzeletbeli faj, a protoss és a zerg súrlódásokkal teljes találkozását elmesélő történet azóta számos műben köszönt vissza – a több platformra elkészült játék tudományos-fantasztikus univerzumát regények és novellák egészítik ki.

A kiadása évében az eladási listák élére került StarCraft megbecsültségét a számos elismerés – köztük a Legjobb stratégiai játék kategóriában elnyert Origins Award – példázza. Népszerűsége lassan apad, mindazonáltal helyenként, különösen Dél-Koreában szabályos kultusz övezi.

Eddigi egyetlen hivatalos folytatása a StarCraft: Brood War (1998). A fejlesztő cég már bejelentette a játék második részét, de a megjelenés körülményei még nem tisztázottak.

  • Symbol opinion vote.svg megjegyzés április 1-én lesz a játék megjelenésének 10. évfordulója, ebből az alkalomból jó lenne, ha megjelenne a kezdőlapon. //Danivita·ʒ·ɘ 2007. december 5., 20:43 (CET)
  • Symbol support vote.svg támogatomKulja vita 2007. december 19., 17:54 (CET)
  • Symbol support vote.svg támogatom Tobi Üzi :) 2008. február 18., 19:05 (CET)