Vita:Uri Geller

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Farkas Helga[szerkesztés]

Fél rózsaszínű aurámat ajánlom fel a következőkért:

  • Uri Geller 1992-es, szó szerinti jóslata Farkas Helgával kapcsolatban, forrással alátámaszttva.
  • Ezen a videón 2:35 környékén James Randi említi, hogy Uri Geller egyszer olyasmit állított, hogy szupererejét a Huba bolygóról kapta, s haogy egy angyalszerű lény jelent meg neki gyermekkorában, s ő adta neki a "varázserőt". Szeretnék erre is forrást találni.

Köszönet: –  G ambrus kérdezz 2008. január 21., 19:10 (CET)

Kiegyensúlyozottság[szerkesztés]

A cikk elég egyoldalúan Uri Geller képességeinek cáfolatáról szól. Jó lenne egy kicsit kiegyensúlyozottabbá tenni. (Ezen kívül egy zárójeles megjegyzés: James Randi részben abból él, hogy könyveket jelentet meg Uri Geller képességeinek tagadásával kapcsolatban. A hivatkozott videó is egy könyvbemutatónak tekinthető.) Samat üzenetrögzítő 2008. január 22., 12:11 (CET)

Miért kéne kiegyensúlyozottá tenni a cikket egy nyilvánvaló csalóról, aki nyilvánvaló képtelenségeket állít? Vagy írjuk át a Hold-ról szóló cikket is, mert valami ökör abban a hitben él hogy a Hold csak egy hologram? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.133.42.61 (vitalap | szerkesztései)

Izrael[szerkesztés]

A cikk sokszor emlegeti Izraelt olyan értelemben, hogy oda mentek a szülei, meg ott született 46-ban. A probléma, hogy Izrael államot 48-ban alapították. Hogy lenne ez helyes? Villy Itt tessék beszólni 2008. január 25., 02:56 (CET)

Geller és a parapszichológia[szerkesztés]

A kategóriák közül kiszedtem a parapszichológiát. A parapszichológia állításainak bizonyosak szerinti komolytalansága ellenére is tudományos vállalkozás mert empirikus kutatások is vannak ebben a témában. Viszont nem minden arany ami fénylik: attól hogy Geller hasonló jelenségeket állít hogy csinál még nem tudományos. Ő nem vizsgál, hanem állítólagosan használ. Így a parapszichológiában helye nincs.fektom vita 2008. november 23., 01:02 (CET)

Ki tartja karban a cikket?[szerkesztés]

Egy: a linkek egy része már elavult, bár a hivatkozott tartalom máshol megtaláltható.

Kettő: ki a kányát érdekel a "zsidóműhely", milyen alapon van nekik echte-special wikipedia-bannerük hogy "itt járt józsi"? Ez durva megsértése a wikipedia függetlenségi alapelvének. Azonnal meg kelletik szüntetni ezt a tömörülést, vagy minden felhasználónak, és felhasználócsoportnak kell adni saját bannert.

Három: ez a "zsidógyár" banner azért külön is félrevezető, mivel Uri Geller soha nem nyilvánította magát judaistának, így semmi köze a judaizmus tlmaköréhez a cikknek. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.133.42.61 (vitalap | szerkesztései)

A mágus (1996) Magyar változat[szerkesztés]

2012.07.15-én tették közzé a You Tube.hu-n Uri Geller életét mutató játékfilmet.A nukleáris fegyvereket hatástalanította benne a Sidney-i olimpián. Partmoso vita 2018. június 13., 16:31 (CEST)