Vita:Szombathely buszmegállói

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 10 évvel ezelőtt
A kabaré határát súrolja már, hogy a közlekedés iránt érdeklődő szerkesztőtársaink mennyire összetévesztik a lexikont az aktuális kisokossal! Lassan a buszmenetrendet is felvesszük majd, és azután követjük a változásokat. Meg elmondjuk, hogy a Lufi megyei volán járatain a kedvenc gépkocsivezetőnk a Lali.
Szép, de ezek a szerkesztőtársaink láttak már valah lexikont? Számukra ugyanis a múlt nem létezik (nem mintha hiányolnám az olyan infókat, hogy mondjuk a gyógyszertár helyett a fogorvosi rendelő elé helyezték el az X járat megállóját, persze csak ideiglenes jelleggel, mert éppen a gyógyszertár cserélik a közműveket....)
Eleget kellene már vetni annak, hogy miután minden egyes buszjáratról önálló szócikkünk van, még ilyen összefoglaló tudományos művek is szülessenek.
"hétre ma várom a Nemzetinél, ott ahol a hatos megáll" - tetszenek ezt ismerni? Ezt esetleg a Nemzeti Színház, a budapesti 6-os villamosvasút közösségi viszonylat és a Villamosmegállók a Nagykörúton című szócikkünkbe is külön-külön el kellene helyeznünk?
Nem ártana a megállókról egy nevezetességi irányelv, azt hiszem!--Linkoman vita 2013. május 18., 12:59 (CEST)Válasz

A wikipédia nem olyan, mint a nyomtatott lexikonok, simán elfér benne olyan infó, ami azokban nem (sorozatok epizódlistái, stb.) Ha a buszokról lehet cikk, akkor miért ne lehetne a megállókról egy összefogó cikk? Azok is fontos szerepet töltenek be egy település közlekedésében. Egyébként igen, simán be lehetne írni a hatos villamos cikkébe, hogy milyen hatása van a populáris kultúrára. Alensha 2013. május 18., 15:45 (CEST)Válasz

De mi alapján írod meg ezeket a cikkeket? Mi a forrása? Pláne azoknak, hogy már nem használt megállók meg tervezett megállók. Hasraütve írunk szócikkeket? Teemeah Üzenő 2013. május 18., 16:24 (CEST)Válasz
pl. menetrendek? miskolci cikkekben is van, ahol az a forrás. Alensha 2013. május 20., 20:17 (CEST)Válasz


Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Törölve. Ha egy szombathelyi kollégának kell a cikkeihez, helyreállítom neki allapnak. Alensha 2013. június 18., 22:42 (CEST)Válasz

Szombathely buszmegállói[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

Egyetértek a vitalapi beírással, ez így vicc kategória, a Wikipédia nem kisokos. De még talán a Kisokosban sincsenek benne ezek az infók. Forrás nulla, főleg arra a szakaszra, hogy "ritkán használt megállók". Ez mi alapján dől el? Kellene egy közlekedési irányelv... Tündi vita 2013. május 18., 13:40 (CEST)Válasz

 törlendő - lásd vitalap.--Linkoman vita 2013. május 18., 13:49 (CEST)Válasz

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!