Vita:Boszniai piramisok völgye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Nem csak Európa, hanem a világ legnagyobb piramisai ezek.

A Mount Everest nagyobb. Tombenko vita 2016. március 17., 12:03 (CET)

Kötőanyag az egyiptomi piramisokban[szerkesztés]

Általában az egyiptológia tagadja a piramisok esetében a kötőanyag használatát, úgyhogy ezt a hasonlóságot óvatosabban kellene emlegetni. Más kérdés, hogy van kötőanyag az általam eddig meglátogatott kilenc kőpiramis közül nyolcnál. Kár, hogy a "láttam" nem forrás. :) (I. Amenemhat piramisánál is lehet, de ott nem találtam olyan helyet, ahol ezt el tudtam volna dönteni.) – HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. július 28., 21:33 (CEST)

"A vizsgálatok megerősítették, hogy ez az anyag kétszer erősebb a ma használatos betonnál, a kötőanyag pedig kálciumhidroxid, mely kálciumkarbonáttá alakult át. Ez a képződmény is természetes eredetű konglomerátumnak bizonyult." Ha kimutatható a mészhidrát->kálciumkarbonát folyamat, akkor az csak mesterséges lehet, mivel ilyen a természetben nem létezik.

Forráskérés negatív tényről[szerkesztés]

Valaki forráskéréssel jelölte meg a következőt: „Egy 34 000 éves deszkadarabon találták a feliratokat, de ez csak a Magyar Nemzet egy cikkében volt olvasható”. Mégis mire gondolt? A szerző tüntesse fel forrásként mindazon helyeket, ahol nem írtak erről? Inkább a forráskérőnek kéne felmutatnia még egy helyet, amelyik írt róla a „Magyar Nemzet”-től függetlenül. --Auguste vita 2011. április 16., 23:28 (CEST)

Ezt az ominózus mondatot én írtam bele, miután megtaláltam a Magyar Nemzet adott cikkét és elolvastam, és ezen kívül sehol sem találtam még hasonló adatot sem. De sajnos azóta sem tudom újra előkeríteni, hogy belinkeljem. Szerintem a forráskérés arra (is?) vonatkozna, hogy kéne az adott cikk megjelenési adata hozzá. Ezért nem vettem ki eddig a forráskérést, mert valahol igaza van. LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. április 16., 23:35 (CEST)

A piramis c. szócikkben is említik ezt, sőt kész tényként szerepelt ott is! Még hány helyen kell előfordulnia Varga Gézának (akár név nélkül)? Doncseczvita 2018. április 7., 08:01 (CEST)