Szerkesztővita:Auguste

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archive
Archivált vitalapok

Bocsánatkérés[szerkesztés]

Ha érted, hogy mit mondok

Ezzel a mondattal megbántottál. Meg kérlek, hogy a vitalapomon kérj bocsánatot. - Csurla vita 2012. szeptember 28., 21:32 (CEST)

Sárd[szerkesztés]

Szia!

Megkérlek, hogy az általad kezdeményezett változásokat és Tambo szerkesztésit hozzátok összhangba a következő lapokon:

A korábbi verziónál ezekkel nem volt gond és rend volt. Ezt ti találtátok ki és rakjátok is rendbe ne legyenek félrevezető linkek.

További Jó szerkesztést! - Csurla vita 2012. szeptember 28., 21:46 (CEST)

Hatodik wikiszülinapod[szerkesztés]

Hátha több kedved lesz ettől a szerkesztéshez :-) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. január 4., 09:35 (CET)
alkalmából gratulálok! --Karmela posta 2013. január 3., 23:50 (CET)

Útbaigazítást kérek[szerkesztés]

Szia,

Gólya vagyok a szerkesztők közt, ezért kérem a segítséged. Elég nehezen boldogulok a szerkesztéssel, pedig hosszasan olvasgatom a szerkesztési útmutatók véget nem érő tanácsait. Apránként haladok előre, mert korlátozott az idő, mit szerkesztésre, betanulásra szánhatok. Tapasztaltam, hogy következetesen gyomlálni kezdted egysíkú szerkesztéseimet, melyek kapcsán méltán fogalmaztad meg, hogy "csak reklám" amit hozzáadtam. Talán így van, nem tudom. A "külső hivatkozások" szakaszt bővítettem mind a 27 lapon, amin szerkesztettem - valamennyi az erdélyi műemlékek online adatbázisára vonatkozó utalás. Ebből 24 elenőrzött szerkesztés, 20 elfogadott (többségében Trevor által), 4 meg elutasított (valamennyi általad).

Szeretném tanácsodat kérni, arra vonatkozóan, hogy nézeted szerint milyen formában fogadható el a wikipédián az erdélyi műemlékek online adatbázisára hivatkozó link, utalás? Az elutasítások során megfogalmaztál pár kifogást amikre most nem kívánok részletekbe menően reagálni, bár talán érdemes lenne a benne foglaltakat alaposabban átnézni, ellenőrizni. Nem tagadhatom, hogy nagyon helyesen rá is világítasz néhány sekélyességére az oldalnak. De számszerűsíthető-e, hogy hány fényképnek kell lennie a képgalériában, hogy megüsse a mércét? Vagy, hogy hány karaktert foglaljon magába egy leírás? Mit gondolsz, meg tudsz fogalmazni egy általános érvényű küszöböt? Ha igen, kérlek tedd meg. Amennyiben úgy gondolod, hogy semmilyen formában nem maradhatnak ezek a hivatkozások a "külső hivatkozások" közt, úgy nem vesződök tovább ezek szaporításával, mert nem lelem örömem a hiábavaló munkában és neked sem kívánok újabb feladatot adni.

Mielőtt véglegesítenéd álláspontodat, szeretném elmondani, hogy nem haszonszerzés, vagy elismerés céljából végeztem szerkesztéseimet. Mindössze egy apránként, párhuzamosan felhalmozódó pártatlan tudás szélesebb körben való ismertetése volt a célom. Az említett online műemlék adatbázis egy régóta kísértő hiányosság civil kezdeményezésű orvoslása, melynek pártfogása - úgy érzem - közérdek. (Bár gyakorlott szakmám folytán lehet elfogult vagyok.)

Tisztelettel, JBZS vita 2013. február 13., 16:25 (CET)

Ezeres[szerkesztés]

Üdv!
Konkrétan milyen problémád volt ezzel az adattal: „1891-ben 1661 oláh lakos. (Pallas nagylexikon)”?
-- Ulrich von Lichtenstein vita 2013. február 28., 10:59 (CET)

Konkrétan nem 1661 és nem oláh. Neked hogy jön, hogy találomra beleírjál ilyeneket a cikkekbe? --Auguste Conejo.svg nu! 2013. február 28., 22:41 (CET)
(Nehogy válaszolj, nincs ilyesmihez kedvem.) --Auguste Conejo.svg nu! 2013. február 28., 22:42 (CET)
Találomra?! Konkrétan 1661, és konkrétan régiesen oláhnak lettek nevezve. Törlés előtt talán érdemes lett volna elolvasni a megadott forrást. „Ezeres: kisk. Krassó-Szörény vmegye resicai j.-ban, (1891) 1661 oláh lak.” Ezeres Részemről lezárva. --Ulrich von Lichtenstein vita 2013. március 1., 08:56 (CET)

Húsvét[szerkesztés]

Boldog, szeretetteljes húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2013. április 1., 16:55 (CEST)

Válasz nálam[szerkesztés]

Szerkesztővita:Karmela#Mácsa --Karmela posta 2013. április 20., 00:31 (CEST)

Lippa[szerkesztés]

Szia, sajnálom, hogy másodjára jóváhagytam, de az anon (illetve, gondolom, Kolega2357) írt a vitalapomra. Gondoltam, tudja, mit csinál. Már csak azért is szólnod kellene neki, mert úgy látom, elég sok globális használata van a fájlnak. --Pagonyfoxhole 2013. május 5., 23:38 (CEST)

előzetes[szerkesztés]

Igen, tudom, hogy ezek előzetes adatok. Úgy gondoltam, hogy jobb a 2011-es előzetes, mint a 2002-es, mert elég nagy a változás, de ha ez helytelen, akkor inkább leállok. --Ida vita 2013. június 28., 08:57 (CEST)

Igen, kell majd egy második menet is. --Ida vita 2013. június 28., 10:31 (CEST)

Az jó lenne. Nekem meg az jutott eszembe, hogy az infoboxban át kellene rendeztetni, hogy a "magyar lakosság" rovat ne a "község népessége" alatt legyen, hanem a "népesség" alatt, mert azzal van párban. --Ida vita 2013. június 28., 10:52 (CEST)

Javaslatok/Magyarország 1918 előtti területén fekvő települések cikkcíme[szerkesztés]

Szia! A Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/Magyarország 1918 előtti területén fekvő települések cikkcíme kibontakozott egy vita, ahol elkelne a te tudásod és tárgyilagosságod. Ugyan a Vajdaság miatt került sor a kiírásra, de az elképzelt egységesítés az erdélyi elnevezéseket is érintené. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 28., 20:44 (CEST)

Eszembe jutott Weitzenried és a többi hasonló, azért szóltam. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 28., 21:14 (CEST)

re átirányítás[szerkesztés]

Nem változott a rendszer: mindig is csak akkor lehetett simán átnevezni, ha a cél-szócikk üres volt, vagy pedig a cél-szócikk laptörténetében összesen egy sor volt. Amit próbáltál, csak az adminok tudják megcsinálni. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 28., 22:11 (CEST)

Detta[szerkesztés]

Visszavontad a javításaimat (Szóka->Karátsonyiliget, Brestye->Berestye). Lehet hogy az első a nevek jók, de a megfelelő szócikkek nem nyilatkoznak erről. Minimálisan javítsd ki, hogy Szóka mutasson szócikkre. Ha gondolod, említsd meg a Karátsonyiliget és Berestye szócikkekben az alternatív neveket.Kedves Auguste!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Star of Likeable Editor and Contributor.png

re Săraták[szerkesztés]

Szia! Sajnos csak félig-meddig tudtam segíteni, de remélem, innen már tudod folytatni.

  1. Van már Sărata (egyértelműsítő lap) a rowiki mintájára, de a Sărata+valami alakúakat nem vettem b, így a moldvaiak mind kiestek. Az ukrán átírásra nem merek vállalkozni. Ha az is Szarata lenne, ahogy mondod, akkor persze a Szeben megyei Szaratát is át kell nevezni.
  2. Az eddigi Sărata lapból lett Sărata (Bákó megye), ezt a {{Sablon:Bákó megye települései}} sablonban és magában a szócikkben is következetesen végigvittem az itt-ott előforduló Sóspatak helyett. A sablonban feltüntetett három forrás közül Szabó M. Attila helységnévtárában nem találok ilyent, a másik kettő nem elérhető. Úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy így jó-e vagy sem, javítsd nyugodtan mindenhol, ha mégis Sóspatak lenne. Ezek után a sima Săratát átjavítottam, hogy az egyértelműsítőre mutasson. Az egyértelműsítőt összekötöttem a rowiki illetve a többi wiki hasonló lapjával.
  3. A tervezett Sóspatakot illetően: itt van a Sóspatak (egyértelműsítő lap). Ezen felül a SZMA-féle helységnévtárban csak a Mócshoz tartozó Sóspatak = Soşpatac szerepel, de esetleg az beolvadhatott, mert a rowikin nem lelem nyomát. Fogalmam sincs, milyen Sóspatak akarna készülni, de szerintem ráér vele foglalkozni, ha lesz egyáltalán. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. január 9., 18:25 (CET)

A darázsfészekhez nekem sincs se kedvem, se erőm :-) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. január 9., 18:57 (CET)

Miriszló[szerkesztés]

Már összekeveredtek a fejemben az Aranyosszék települései régen és ma. Ránéztem a térképre is, teljesen jogos a javításod! Köszönöm! Ercsaba74 vita 2014. január 15., 23:34 (CET)

Beresztelke[szerkesztés]

Szia! Esetleg tudnál Beresztelke/Bresztelke ügyében segíteni? --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. március 8., 22:09 (CET)

Képek a rowikiről[szerkesztés]

Szia! Arra szeretnélek kérni, nézd át a román Wikipédiáról általad áttöltött képeket, mert sok a hiányosság velük kapcsolatban. Az egyik, hogy nem elég a forráshoz beírni, hogy onnan vetted át, hanem meg kell adni a pontos linket. A Fájl:Szindi kisvasut.jpg-re és a Fájl:Szindi kobanya.jpg-re például {{közkincs-nemjogosult}}(?) licencet tettél, ami biztosan nem felel meg az eredetinek, most meg már nem sikerült megtalálnom rowikin a képeket, így ha nem lesz meg a forrás, törölni kell a fotókat sajnos. A másik, hogy ezekhez a képekhez, amennyiben a szerzőjük közkinccsé nyilvánította őket, nem a {{közkincs-saját}}(?), hanem a {{közkincs}}(?) licencet kell kitenni, mivel előbbit a saját magad által készített fotóknál lehet csak használni. Nagyjából úgy kellene kinéznie a leírólapnak, ahogy a Fájl:Kotelverok bastyaja.jpgnél látod. Csak részben tartozik ide, de a Fájl:Brassofellegvarsormagyarfelirattal.jpg-nél nem adtál meg forrást, és ezt a képet sem találtam meg sehol. Köszönöm előre is. --Regasterios vita 2014. július 1., 20:49 (CEST)

Akkor ezeket a képeket valószínűleg törölni kell majd nálunk is. Végül átnéztem magam a fájlokat, és sajnos nem csak az ő fotóival van probléma, többet nem találtam már meg se a román wikin, se a Commonsban, valami oknál fogva törölték őket. A Kategória:Tömegben feltöltött vitatott licencű képekben megtalálod a problémás fájlokat egy helyen. Kérlek, nézd meg őket, talán 1-2 megmenthető közülük, csak utána kell nézni, és rendezni a leírólapot. Ezeken kívül a Fájl:Bazna1.JPG és a Fájl:Eselnita.jpg is jogsértő nagy valószínűséggel. --Regasterios vita 2014. július 3., 18:29 (CEST)

Köszönöm a részletes kifejtést. A „tömegesen” kifejezésért elnézést kérek, egyrészt nem minősítés akart lenni, másrészt pragmatikus okai vannak, harmadrészt nem én találtam ki. :-) Alapesetben az adott kép vitalapjára szoktuk írni a licencvitatással kapcsolatos érveket, de ha ugyanaz a probléma ugyanannak a feltöltőnek nagyszámú képénél, akkor felesleges mindig leírni ugyanazt a szöveget. Erre lett kitalálva ez a kategória. Korábban más képei is megtalálhatók voltak itt, lásd a vitalapot. Remélem, így elfogadhatóbb a jelző. --Regasterios vita 2014. július 3., 21:26 (CEST)

A Fájl:Brassofellegvarsormagyarfelirattal.jpg-et te szkennelted be amúgy? --Regasterios vita 2014. július 11., 15:03 (CEST)

De azt csak tudod, hogy van-e saját példányod. :) --Regasterios vita 2014. július 12., 21:09 (CEST)

Talán érdekel[szerkesztés]

Szia! Elvi újdonság van kialakulóban az erdélyi települések ügyében; ha erre jársz, örömmel venném a hozzászólásodat. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. augusztus 7., 19:51 (CEST)

Helységnevek: ez érdekesnek tűnik; ha lesz konkrét eredmény, akkor kérlek, értesítsd a műhelyt. (Én hol itt vagyok hol meg nem.) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. augusztus 7., 20:28 (CEST)

:-( --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. október 19., 12:51 (CEST)

Marosszentimre[szerkesztés]

Szia! Nagyon érdekelne, miért vonod vissza szerkesztésem magyarázat nélkül, holott a Trevor által POV-nak minősített tényeken finomítottam. Ha a parókust lelkészre cserélem maradhat? Két hónapja jártam ott, nem az ujjamból szoptam a mai helyzetet. Köszönöm, ha válaszra méltatsz. --Voxfax vita 2014. szeptember 10., 07:20 (CEST)

re Temesgyarmat[szerkesztés]

Szia! Ezt nem tudtam, még jó, hogy észrevetted! Remélem, nem lesz több ilyen hamis találat, mert elég sok mindent pakolgattam már be a műemléklistából. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. szeptember 12., 23:26 (CEST)

Bizony az utóbbi időben beírtam mindenféle bronzkori települést is. Régebb én is a településtörténethez szoktam, de aztán elbizonytalanodtam. Nem ígérem, hogy rögtön javítom, de távlatosan igen. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. szeptember 13., 07:59 (CEST)

Köszönöm; alighanem ki kell nyomtatnom az összehasonlításhoz. Az érdekes az, hogy az általam használt lista 2010-ben jelent meg a Monitorul Oficialban, az előzőleg küldött link pedig 2006-2008-as kutatásokat emleget, ez pedig 2004-es. Ezek szerint 2010-ben mindenféle ellenőrzés nélkül jelentették mega hivatalos jegyzéket? --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. szeptember 13., 21:18 (CEST)

Diófás[szerkesztés]

Szia! Ha esetleg erre jársz, érdekelne a véleményed ezzel kapcsolatban. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2014. december 8., 20:50 (CET)

Várhely és Gredistye[szerkesztés]

Szia és BÚÉK! Ránéznél a Várhely és Gredistye cikkekre, illetve a román megfelelőikre? A ro:Castrul roman de la Grădiștea de Munte cikkben megadott hivatkozás szerint itt volt Sarmisegethuza. Ugyanez van a romániai műemlékek jegyzékében is. A Sarmisegethuza és Várhely cikkünk szerint viszont Várhely közelében volt. Valami nem stimmel, de nem merem javítani. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 7., 09:48 (CET)

Köszönöm a magyarázatot; azt hiszem, nem én leszek az, aki ezt a wikipédián szétszálazza. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 7., 13:23 (CET)

Global account[szerkesztés]

Hi Auguste! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer vita 2015. január 15., 00:54 (CET)

re Mesztákon[szerkesztés]

Szia! Az igazat megvallva nem néztem utána ilyen alaposan; a Szabó M. Attila-féle adattárat vettem alapul. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. február 5., 21:06 (CET)

És Weizenried óta tudjuk, hogy a magyar közigazgatás elnevezéseit sem lehet abszolútnak tekinteni Vigyor Nevezd vissza nyugodtan. Igazából nagyon sok településcikket kellene még átnézni, és egyelőre leálltam vele, mert belefásultam az ilyen bosszantó apróságok javításába. (Most éppen Bölöni Farkas Sándorral foglalkozom; sokkal érdekesebb.) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. február 5., 21:16 (CET)

Ráadásul Bölöni útleírása Tocqueville-é előtt íródott. Most olvastam egy jó összehasonlítást kettejükről:

ALEXANDER BÖLÖNI FARKAS AND ALEXIS DE TOCQUEVILLE ON AMERICA, A COMPARISON OF TWO ATTITUDES. József Gellén Angol Filológiai Tanulmányok / Hungarian Studies in English. Vol. 10, (1976), pp. 27-41. Published by: Centre for Arts, Humanities and Sciences (CAHS), acting on behalf of the University of Debrecen CAHS. Article Stable URL: http://www.jstor.org/stable/41273711

Nyírfalvát illetően: ha visszanevezem Mesztákonra, akkor szerinted az egyértelműsítést töröltessem? --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. február 5., 21:26 (CET)

Ugyanakkor neveztem át a (Răchitova községbeli) Meszkátont [sic!] is Nyiresfalvára; akkor azt is vissza kellene neveznem, és Mesztákonhoz egyértelműsítőt készíteni? (Nem szeretném javítás címén még jobban elrontani a dolgokat, azért kérdezek ennyit). --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. február 5., 21:35 (CET)

Fogaras[szerkesztés]

Szia! Azt vettem észre, hogy

Szerinted mi lenne a helyes név? --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. február 21., 21:21 (CET)

Ha nincs sztenderd név, akkor hagyom így, ahogy van, viszont készítek átirányításokat a jelenleg pirosakról. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. február 22., 07:37 (CET)

Addig is valahogy csak el kell nevezni :-) Engem legfőképpen az zavart, hogy nem voltak átirányítások, tehát úgy is tűnhetett volna, hogy a háromféle név különböző dolgokat takar. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. február 22., 13:20 (CET)

Rácz Pál[szerkesztés]

Bors község, Bihar megye; javítottam, köszi az infót!--Mártiforrás 2015. július 1., 06:59 (CEST)

re Bencenc[szerkesztés]

Szia! Nekem is az volt az érzésem, hogy gondolkodás nélkül majdnem mindenhova beírta a forráskérőt, de járőrként nem vonhattam vissza a szerkesztését, inkább megpróbáltam konstruktívan állni a dologhoz. Sajnos nem sokat értek a témához, csak az internetes keresésre tudtam alapozni. --Trevor vita 2015. július 7., 17:52 (CEST)

re Egyfalvas községek a román településsablonban[szerkesztés]

Szia! Igazad van, így logikátlan, de csak akkor fog megoldódni, amikor Wikipédia-vita:Erdély-műhely#Községekkel kapcsolatos tennivalók ezeket mind végrehajtjuk. A műhelyben azonban nem nagyon van mozgólódás; mostanában egyedül én szoktam a vitalapra írkálni, és a felvetéseim rendre válasz nélkül maradnak. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 20., 11:40 (CEST)

Aron Pumnul[szerkesztés]

Szia! Az Aron Pumnul szócikkben VargaA szerkesztő a Csernovic névalakot Czernowitz-ra cserélte. Szerintem helytelenül. Szerinted? Csurla vita 2015. augusztus 2., 10:56 (CEST)

Szia, köszönöm a részletes válaszodat, Csurla vita 2015. augusztus 3., 17:51 (CEST)

Magellán[szerkesztés]

Ha a portugálok is változtatgatják, korszerűsítik, nekünk miért kellene az A-t választanunk? Voxfax vita 2015. október 25., 07:12 (CET)

Fájl:Fellegvarregen.JPG[szerkesztés]

Szia! Annak idején talán nem került szóba ez a kép, de hiányzik hozzá a forrás, és a megadott licenc sem jó. Egészítsd ki kérlek, ha rendelkezésre állnak a megfelelő információk. Regasterios vita 2015. december 3., 01:22 (CET)

Allapok törlésére javaslat[szerkesztés]

Szia. Úgy lárom, ezekből az al-lapjaidból elkészültek a szócikkek. Ha az al-lapokra már nem lenne szükséged, kérlek, jelöld őket törlésre (vagy jelezd nekem, hogy tegyem meg):

Ha meg akarod tartani őket, bármilyen okból, akkor kérlek jelezz vissza, vagy egyszerűen csak töröld innen az én egész bejegyzésemet, és javaslatom ezzel tárgytalanná is válik. Akela vita 2016. augusztus 26., 18:48 (CEST)

Wikiszületésnap[szerkesztés]

Sok boldog wikiszületésnapot kívánok! Ez már a 10. Apród vita 2017. január 1., 01:35 (CET)

Ref templom.jpg[szerkesztés]

Szia! A román wikiről áthozott fotóidat elkezdtem áttenni a Commonsba, és eközben feltűnt, hogy Fájl:Ref templom.jpg a forrásként megadott rowiki szerint külső forrásból származik, nem a feltöltő munkája, ha jól értem, és a fájlt már ott is törlésre jelölték. Így természetesen nálunk is problémás. – Regasterios vita 2017. március 25., 19:56 (CET)

Ünnepélyes vállveregetés és gratuláció[szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A tíz éves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Rodrigó 2017. december 27., 13:30 (CET)

re 2011-es települési anyanyelvi/nemzetiségi adatok[szerkesztés]

Szia! Van anyanyelvi bontás község szinten vagy van összes lakosság település szinten; a kettő kombinációjáról nem tudok :-( ami nem jelenti azt, hogy nincs is. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. június 4., 20:29 (CEST)

Fájl:Marillavolgy1911.jpg[szerkesztés]

Szia! Ezt a képet te szkennelted be? Honnan lehet tudni, hogy 1911-es? A szerzőről van információ? – Regasterios vita 2018. július 12., 23:20 (CEST)

Fájl:Menyhazato.jpeg[szerkesztés]

Ezt a képet te szkennelted be? Ha igen, kérlek, adj meg minden információt, ami a képeslap hátoldalán olvasható. Köszönöm. – Regasterios vita 2018. július 16., 22:05 (CEST)

Fájl:Peterfalvi papirgyar.JPG[szerkesztés]

Szia! Erről a képről van bármi információ azon kívül, hogy vélelmezhetően régi képeslap? – Regasterios vita 2018. július 29., 13:27 (CEST)

Segítség kérése[szerkesztés]

Kedves Auguste!

Az Ótohán településról szóló wiki bekezdésben láttam, hogy többek között a híres emberek bejegyzést is szerkesztetted. Itt szerepel Buna Konstantin neve. Édesanyám révén van kapcsolatom az özvegyével, aki szeretne egy, a festőművész életét összefoglaló díszes albumot ajándékozni a településnek. Ehhez próbáltam keresni fogadó személy, személyeket. Sajnos Zernest város honlapja csak románul van meg, ezt a nyelvet én nem beszélem. Arra gondoltam, te talán (elnézést a tegeződésért, talán itt elfogadható) tudnál segíteni abban, hogy kapcsolatot találjunk, és legyen valamiféle hivatalos befogadása a kiadványnak. Próbáltunk már a bukaresti nagykövetségen illetve a Balassi Intézeten keresztül puhatolózni, de egyelőre nem sok sikerrel. Ha tudnál segíteni, a petti nevű freemail-es (.hu) címemen megtalálsz. Köszönöm. Péter 5.38.168.147 üzenőlapja  2018. július 29., 20:07 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Újabb három kép[szerkesztés]

Szia! E három képnek hiányzik a forrása:

Nézz majd rájuk, kérlek! Köszönöm. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 3., 07:39 (CEST)

+1. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 12., 16:31 (CEST)

+1. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 13., 21:24 (CEST)

+1. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 13., 21:25 (CEST)

És még ez is. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 14., 10:06 (CEST)