Vita:Balatonhenye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Magyar településekkel kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Flag of Hungary.svg Ez a szócikk témája miatt a Magyar települések műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Nem értékelt
Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán. Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Magyar településekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Földrajzi témájú szócikkek (besorolatlan)
Terrestrial globe.svg Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen

Jogsértő tartalom, másolatok[szerkesztés]

{{jogsegély|szerzői jogot sértő tartalom|Porbóllett vita 2015. március 7., 08:47 (CET)}}(?) A történelme rész gyakorlatilag szó szerint [1] Balatonhenye önkormányzatának hivatalos oldaláról származik. Ezt vagy javítani, átfogalmazni kéne, vagy törölni, hacsak nincs rá engedély, hogy ennyit idézzünk.Porbóllett vita 2015. március 7., 08:47 (CET)

Átírtam a szöveget, így már nem jogsértő. Csak tudnám, kit zavart. Szerintem a törvényt nem azért kell betartani, mert van, hanem azért van a törvény, hogy ha valakit tényleg zavar, hogy jujj, lemásolták a szövegét, akkor a törvényre hivatkozva töröltethesse. Feltételezem, hogy jelen esetben nem sivalkodott a nagy jelentőségű balatonhenye.hu szerkesztője. Zerind üzenőlap 2015. március 8., 07:46 (CET)

Igaz, hogy 2008 óta volt benne, de az akkori szerkesztő is úgy tűnik, hogy szó szerint másolta valahonnan. Aztán meg lehet hogy épp tőlünk másolták le ugyanazt forrásmegjelölés nélkül (bevett szokásuk a weboldalak "szerkesztőinek"). Gyurika vita 2015. március 8., 07:57 (CET)

Köszönöm a hozzászólásaitokat és a szövegek átfogalmazását. Akárhogy is került bele a cikkbe ugyanaz a szöveg, mint a weboldalon, jobb lesz ez így. Azt az alapelvet, amely szerint szó szerinti másolatok inkább ne szerepeljenek a cikkekben, nem én írtam. Én csak felhívtam a figyelmet arra, hogy lehet, hogy jogsértő módon kerültek bele az adott mondatok. Szerencsére volt, aki megoldja a problémát, ezért már nincs értelme vitatkoznunk. Még egyszer köszönöm a közreműködést.Porbóllett vita 2015. március 8., 09:00 (CET)