Tabló – Minden, ami egy nyomozás mögött van!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tabló – Minden, ami egy nyomozás mögött van!
2008-as magyar film
Rendező Dettre Gábor
Producer Kántor László
AlapműKertész Ákos: A gyűlölet ára
Műfaj krimi
Forgatókönyvíró Dettre Gábor
Kertész Ákos
Zene Alexander Balanescu
Operatőr Tóth Zsolt
Vágó Koncz Gabriella
Gyártás
Gyártó Új Budapest Filmstúdió
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 4x50 perc (122 perc a moziváltozat)
Forgalmazás
Forgalmazó Best Hollywood
Bemutató2008. szeptember 18.
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Tabló – Minden, ami egy nyomozás mögött van! 2008-ban bemutatott magyar krimi Dettre Gábor rendezésében. A forgatókönyvet Kertész Ákos A gyűlölet ára (1992) című regényéből Dettre Gábor és Kertész Ákos közösen írta.

Szereplők[szerkesztés]

Leírás[szerkesztés]

A jogvégzett roma származású alhadnagy (Mucsi Zoltán) többnyire magányos hősként végzi munkáját. Származása és Amerikából hazaköltözött felesége miatt társadalmi előítéletek célpontjává válik, ezt súlyosbítja egy olyan rendőrségi ügy, melyben a gyanúsított szintén roma.

Egy újgazdag milliomos műkereskedőt brutálisan megölnek. Az áldozat maga is egy tróger, kegyetlen állat. A gyanúsított – akire rá akarják verni az ügyet – cigány. A nyomozó érzi, valami nincs rendben. Egyre elszántabban kutat tovább, egyre mélyebben bonyolódik bele egy szövevényes, korrupciós történetbe. És egyre mélyebbre keveredik önnön kétségekkel, keservekkel teli, bűnös lelkébe.

A film egy bűnügyi történetre felfűzött groteszk társadalmi korkép. Krimivonatkozásaitól lesz izgalmas; társadalmi korkép voltánál fogva kiábrándító; groteszk jellegéből adódóan szórakoztató; s lélektani elemei által hiteles. Kategóriákba illeszthetetlen volta nem meglepőbb, mint valós életünk igaz történetei tipizálásának lehetetlensége.

Külső hivatkozások[szerkesztés]