Szexuális felvilágosítás óra (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Szexuális felvilágosítás óra szócikkből átirányítva)
Szexuális felvilágosítás óra
South Park
5. évad, 7. epizód
Eredeti címProper Condom Use
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám507
Első sugárzás2001. augusztus 1.
Első sugárzás Magyarországon2005. február 8.
Kronológia
ElőzőCartmanland – Cartman saját vidámparkja
KövetkezőTörcsi – Törülke
A South Park epizódjainak listája

A Szexuális felvilágosítás óra (Proper Condom Use) a South Park című amerikai animációs sorozat 72. része (az 5. évad 7. epizódja). Elsőként 2001. augusztus 1-jén sugározták az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig 2005. február 8-án mutatta be a Cool TV.

Az epizódban a South Park-i általános iskolában szexuális felvilágosító órákat vezetnek be, azonban a tanárok felkészületlensége komoly problémákat okoz a tanulók körében...

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Eric Cartman lelkesen újságolja el barátainak legújabb felfedezését, miképp kell „kutyatejet” csinálni, vagyis tulajdonképpen kézzel elégít ki egy kutyát, amíg az ejakulál. Stan Marshnak annyira megtetszik a dolog, hogy saját kutyájával bemutatja azt szüleinek (akiknél éppen vendégek vannak látogatóban), akik fiuk mutatványát tíz hónapnyi szobafogsággal büntetik. Stan nem érti, miért büntetik meg szülei, ők pedig túlságosan kellemetlennek érzik a szexuális felvilágosítás kérdését, ezért az iskolára hárítják át a gyerekek ilyen jellegű tájékoztatását.

Mr. Mackey próbálja megtanítani a South Park-i fiúknak az emberi test anatómiáját és a szexuális közösülés mibenlétét, azonban saját szexuális tapasztalansága miatt semmilyen hasznos tudást nem tud átadni a gyerekeknek. Miss Choksondik, aki a lányokat oktatja, figyelmezteti tanítványait arra, hogy a fiúktól nemi betegségeket kaphatnak el, ha azok nem viselnek óvszert – de azt elfelejti hozzátenni, hogy ez természetesen csak a nemi érintkezésre vonatkozik. A lányok azonban félreértik szavait és rettegni kezdenek a fiúktól. Amikor a fiúk meg akarják kérdezni tőlük, mit tanultak, a lányok elmenekülnek előlük, mivel azok nem viselnek óvszert. A fiúk ezután felkeresik a helyi gyógyszertárat, hogy óvszert vásároljanak, ahol a patikus némi vonakodás után kiszolgálja őket. A megnövekedett óvszervásárlás miatt azonban a szülők azt hiszik, gyermekeik szexuális életet kezdtek élni, ezért a tanárok úgy döntenek, már óvodában elkezdik a felvilágosítást – az abszurd ötlet ellen egyedül Séf bácsi tiltakozik. Az óvodában Mr. Garrisonra hárul a feladat, hogy felvilágosítsa a gyerekeket, akiket sokkol, mikor tanáruk a szerinte helyes óvszerfelhelyezési módot a szájával demonstrálja.

Ms. Choksondik ezután a terhességről és a szülésről mutat be a lányoknak egy túlságosan részletes videót, ami elborzasztja őket. Közben a South Park-i fiúk folyamatosan óvszert kezdenek el hordani, mivel nem tudják, hogyan működik az valójában. Amikor Mr. Mackey felvilágosítja őket arról, hogy csak szex közben kell óvszert viselniük, a gyerekek azt hiszik, a lányok becsapták őket, és valójában ők a nemi betegségek hordozói, ezért végezniük kell velük. A fiúktól rettegő lányok mindeközben (a Mad Max 2. című film mintájára) egy erődítményt építettek, melyet a fiúk megrohamoznak, közben Kenny McCormick életét veszti. Eközben Mr. Mackey és Miss Choksondik megvitatja egymással az iskolai felvilágosítás órák anyagát, de a kényes téma hatására beismerik egymásnak, hogy régóta fantáziálnak a másikról, ezután védekezés nélkül szeretkeznek.

A szülők a gyerekek között kitört háború helyszínére sietnek, ahol Miss Choksondik elismeri felelősségét a történtekért. Séf bácsi szerint azonban a szülők tehetnek a történtekről, mivel azok áthárították az iskolára a szexuális felvilágosítást, miközben erről nekik kellene elbeszélgetniük gyermekeikkel, bármilyen zavarba ejtő is ez a téma. Hiszen az iskolában olyanok taníthatják gyermekeiket, akik tapasztalatlanok (mint Mr. Mackey), hibás nézeteik vannak (Miss Choksondik) vagy teljesen perverzek (Mr. Garrison). Arra a kérdésre, hogy a gyerekek mikor állnak készen a szexre, Séf bácsi azt feleli, hogy tizenhét évesen (amely a beleegyezési korhatár Colorado államban). Miután még nyolc évük van addig, a gyerekek fellélegeznek, hogy sokáig nem kell még a betegségek miatt aggódniuk, az epizód végén pedig Cartman „vörös rakétázik” egy másik kutyával, majd Mr. Garrison beszélget óvodásokkal különböző szexuális technikákról.

További információk[szerkesztés]

Commons
Commons