Szerkesztővita:Tibbarat

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt KeFe 16 évvel ezelőtt a(z) Userlap témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Tibbarat!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon vagy a tudakozóban érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Ha szeretnél egy segítőt a Wikipédiával való megismerkedéshez, megkérhetsz egy mentort. Csak Kattints ide!, és kövesd a megnyíló szerkesztőablak fölötti útmutatást.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 7., 07:01 (CET)Válasz


Kedves Tibbarat[szerkesztés]

Itt minden szerkesztö szívesen segít a problémák megoldásában, de mielőtt erre rátérnék, volna egy ajánlatom, mert ez megkönnyítené a beszélgetéseket is és egyébként is bevett szokás, hogy üzeneteinket aláírjuk.

Az aláírás 4 tilde ~~~~ (Alt+126 x 4) karakterrel történik, amit megtalálsz a szerkesztőablak alján is, és rákattintva beíródik a kurzor helyére.

Aláírás akkor lesz belőle, ha a "Beállításaim" menüpontban, azt saját magad beállítod.

Ebben a sorrendben[szerkesztés]

1. Másold le az alábbi sort a lap megnyítása nélkül. (kijelőlés - jobbgomb+másol)

[[user:Tibbarat| - Üdv. Tibbarat]] [[user vita:Tibbarat| <small>vita</small>]]

2. most kattints a Beállításaim menüpontra, a megnyílló ablakban a Az aláírásokban használni kívánt névformád: melletti téglalapra kattints rá. (jobb gomb - Beillesztés)

Most az alatta lévő kis négyzetre kattints rá. (Ott egy kis pipának kell megjelenni)

3. Görgesd a lapot és a lap alján találsz egy Mentés felíratú gombot, erre kattintva elmenti a mostani változtatáásaidat.

Nyomd meg a Frissítés gombot... és ...most már használhatod az aláírásodat... Ha most sem sikerült, akkor először, menj vissza a Beállításaim menübe és töröld ki az összes karakter, majd kezd el a fentieket újból végrehajtani.

Így fog kinézni az aláírásod: - Üdv. Tibbarat vita A kép helyett, majd választhatsz magadnak másikat, ezt azért hagytam benne, hogy a formátumát is megmutassam.

Ha jól működik, akkor lesz egy hivatkozás a felhasználói lapodra, + egy kis kép, + hivatkozás a vitalapodra. Így, ha az üzeneteidre válaszolni szeretnék, csak rákattintok és máris szerkeszthetem a vitalapodat.

A kérdésedre utána visszatérek. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 7., 10:12 (CET)Válasz

u.i.: Ha valami nem sikerül, nyugodtan szólj, írd a vitalapomra... - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 7., 10:39 (CET)Válasz

Helló[szerkesztés]

Szia Tibbarat! Üdvözöllek a Wikipédiában. Láttam, hogy segítséget kértél a mentorsablonon keresztül. Ha Gondolod, én szívesen leszek a mentorod. Ebben az esetben a légyszíves jelezd ezt a vitalapomon, vagy választhatsz valakit a többi mentor közül. Üdvözlettel, – Timis abla üzenőfal 2008. január 7., 10:03 (CET)Válasz

Sajnálom[szerkesztés]

ha nem sikerült, ez azért lehet, mert valamit nem jól hajtottál végre. Kérlek, próbáld meg újból, hidd el nem olyan bonyolult, még akkor sem, ha első pillanatra annak látszik. Megpróbálom még részletesebben leírni hogy mit tegyél. Menj vissza az első bejegyzésemre és hatsd végre az ott leírtakat. #Ebben a sorrendben


Gratulálok[szerkesztés]

Ha valami nem úgy néz ki az aláírásodban, ahogyan szeretnéd, vagy más képet szeretnél a jelenlegi helyett, akkor nyugodtan változtasd meg. Most már menni fog.

Visszatérve az eredeti kérdésedre, hogy ha valamely szócikkben hibás tartalmat találtál, milyen módon lehet javítani? A következőket tudom tanácsolni:

  • A lapokat bárki szerkesztheti és a hibás részeket eltávolíthatja, vagy új tartalmat írhat. Azonban nagyon sok mindent figyelembe kell venni. Először is jó lenne az üdvözlő sablonban lévő hivatkozásokra kattintva elolvasni az itt érvényes szabályokat, irányelveket. (Mivel nagyon sok lyet találsz, azt javaslom, hogy főleg a szerkesztésre vonatkozó lapokat olvasd el.
  • Írhatsz például a hibás cikk vitalapjára, és ott elmondhatod a kifogásaidat, vagy a laptörténetből kikeresed azt a szerkesztőt, aki a cikket írta, és az ő vitalapjra írd a javaslataidat. Ez a legjobb megoldás, mert így megbeszélhetitek a változtatásokat és elkerülhetők a viták.
  • Te magad is átszerkesztheted a cikket, de számítanod kell arra, hogy új tartalomhoz megfelelő indoklást is adjál, mert a cikk írója, vagy más szerkesztő megkérdezheti, hogy miért változtattál.
  • Ha egy szakasszal nem értesz egyet, azt másold előbb át a cikk vitalapjára, és indokold meg, miért nem megfelelő. Az új tartalmat pedig írd a cikkbe.

Ha a szerkestés közben segítség kell a "Segítség" menüben majdnem minden fontos dolgot megtalálsz. Ha mégsem sikerül valami, írj a vitalapomra, ha nem vagyok itt kérhetsz segítséget a "Kocsmafalon" is, vagy próbálj meg elérni Itt.

Ha a konkrét cikkel, vagy annak szerkesztésével, formázásával kapcsolatban van kérdésed, úgy a cikk nevét is írd a vitalapomra. Dolgozz bátran, mert elrontani nem tudsz semmit, ha valami nem úgy sikerűl vissza lehet állítani. Figyelek majd rád, de amig a kérdésedre választ tudok adni, olvasgasd a fenti üdvözlősablonból elérhető szabályokat. Esetleg írjál az userlapodra valamit magadról is, Jó munkát, kellemes időtöltést. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 8., 05:22 (CET)Válasz

Segítségkérés a userlapodon[szerkesztés]

Megkérnélek, hogy ha KeFe mentorálását elfogadtad, akkor vedd le a segítségkérést a userlapodról. Így ugyanis még mindig „riadót” jelez a mentoroknak, én már legalább negyedszer nézem meg, hogy mi is a helyzet, és biztos a többieket is zavarja. Karmelaposta 2008. január 9., 01:25 (CET)Válasz

Most már rendben van! De tényleg írhatnál magadról valamit a felhasználói lapodra. Például, hogy ki vagy, hol élsz, mia foglalkozásod, vagy mi volt, milyen témák érdekelnek, stb.
Ha valami formázás nem sikerülne, csak szólj és segítek, de beleegyezésed nélkül nem illik az userlapodba szerkesztenem. Azért megpróbálok segíteni, ha nem tetszik, azt is nyugodtan megmondhatod - és akkor abbahagyom. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 9., 09:18 (CET)Válasz


Userlap[szerkesztés]

Tettem a lapodra egy-két apróságot, hogy ezzel is megkönnyítsem a munkádat. A lapod felső részén az

  • első hivatkozás: már most is működik, ha valaki az userlapodra téved - ide kattintva írhat neked üenetet.
  • A második: a közreműködéseidet tudod felsorolni, de ezt a lapot neked kell létrehozni.
  • A harmadik: Ez is működik, csak kattints rá és mindjárt megtudod, hogy mire lesz jó.
  • A lapod alján találsz egy boxot, ahova be kell írnod a létrehozandó al-lap nevét és az alatta lévő gombra kattintva - máris szerkesztheted. (ez még jól jöhet!) Ha netán a vitalapod alatt szeretnél allapot létrehozni, akkor a pervonal elé írd a "vita" szót, majd a fentebb leírtak alapján járj el. (így:User_vita/új allapneve)
  • A lapod legaljára tettem egy sablont, amit minden felhasználói lap alján kell/lehet használni.

Ami ezekből nem tetszik, nyugodtan töröld ki, ez a lap a te saját lapod, neked van jogod szerkeszteni, vagy róla bármit törölni. (mások nem nyulhatnak bele, így én is csak túlkapásból tettem.) :-) - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. január 9., 09:59 (CET)Válasz