Szerkesztővita:Neousagi

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 14 évvel ezelőtt a(z) Kupacrendezés témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Neousagi!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. Ott, a szerkesztői lapodon írhatsz az érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! HG vita 2010. február 11., 15:22 (CET)Válasz


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Kupacrendezés[szerkesztés]

re: nem voltam/vagyok vele tisztában, mi mindent kötelező megadni egy új cikknél, és persze, hogyan

Sebaj, belejössz, és a józan ész is kisegít. Arra kell gondolnod, hogy egy cikknek önmagában is meg kell állnia a lábán, illetve ahol bővebb magyarázat lenne szükséges, ott linkekkel kell azokra helyekre mutatnia, ahol a megfelelő Wikipédia-cikk fellelhető (kék link), illetve fellelhető lesz (piros link). A link szinezése automatikus, te elég, ha kettős szögletes zárójelbe teszed a megfelelő szót. Ha megnyitod a kupacrendezést szerkesztésre, látsz példákat.

A cikk legfőbb hiányossága, hogy nem nevezi meg a forrását, azt ahol a benne foglalt információk leellenőrizhetőek. Ezt sürgősen pótolnod kéne. Az általam odaírt utalások valamelyike is alkalmas lehet erre.

Egy bevezetővel illik kezdeni, ami először is meghatározza a cikk tárgyát és a cikkbenfoglaltak rövid összefoglalója is. Arra kell gondolni, hogy a célközönség nem a szakmabeliek, hanem az érettségizett érdeklődő laikus.

A legjobb úgy kezdeni, hogy 10-20 cikkben kisebb javításokat teszel, ha ilyenkor mindig körülnézel, abból sokat tanulhatsz. A legjobb cikkeink gyűjteményét pedig itt találod: Wikipédia:Kiemelt szócikkek. Ezek nagyobbméretű, több szerkesztő szerint is a címlapra érett cikkek. Kisebb, de kerek cikkeket találsz itt: Wikipédia:Minta szócikkek. Ez is érdekes lehet: Wikipédia:Szép cikket találtam.

Itt a lapon fölül, az üdvözlésedben számos hasznos link van, kattintgass rájuk, mert úgy vannak megválogatva, hogy egy kezdő wikipédista számára segítséget nyújtsanak. Fontos lenne megismerkedned velük.

Ha segítségre van szükséged, akkor itt kapsz a leggyorsabban választ: Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek). Persze én is szívesen válaszolok a kérdéseidre, már amikor itt vagyok.

Jó munkát és hasznos szórakozást!

Karmelaüzenőlap 2010. február 15., 09:58 (CET)Válasz