Szerkesztővita:Nemes.laszlo84

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Blua lago 1 évvel ezelőtt a(z) Nem enciklopédikus tartalom témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Nemes.laszlo84!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. május 3., 15:50 (CEST)Válasz

Segítséget kértél[szerkesztés]

Szóltam a többi mentornak. Addig is, amig együkük jelentkezik nálad, a Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) lapon teheted fel a szerkesztéssel kapcsolatos kérdéseidet. Karmelaposta 2008. május 4., 15:17 (CEST)Válasz

Mentorálás![szerkesztés]

Miben segíthetek? – Beyond silence Üz 2008. május 5., 09:40 (CEST)Válasz

Bölcsész napok[szerkesztés]

Teljes nevén: Bölcsész Napok a Trefort-kertben.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának tavaszi tudományos, kulturális tavaszi kari napjai, amelynek célja a kari közösség összetartásának erősítése.


Létrejötte

Nem enciklopédikus tartalom[szerkesztés]

Üdv! A Tudatos és biztonságos médiahasználat lapot, amit te alkottál, sajnos törölnünk kellett, mert jelenlegi formájában nincs benne enciklopédia-szerű tartalom. (Megjegyzés: Szótári jelentést tárgyal, nem való a Wikipédiába).
  • Hogy mit értünk ezalatt, az témánként változó, egy világos példa: nem lesz szócikk egy vers önmagában, ha csak a szövegét közli, attól válik szócikké, ha beszámol a születése körülményeiről, elhelyezi az életműben, elemzést közöl róla, kritikát stb., egyszóval nem csak forrást közöl (sőt, forrást többnyire csak elemzéssel együtt), hanem fel is dolgozza azt, és igyekszik számba venni az elérhető összes jelentős és kapcsolódó tudnivalót.
  • A lapod témája szerint lehet, hogy az enciklopédiába való, de akkor annak megfelelően kell kidolgozni.
  • Javaslom, tanulmányozd a WP:NEM oldalt, ami arról szól, alapvetően mi és milyen formában való és nem való a Wikipédiába.

További jó munkát és sok örömöt kívánunk! Blua lagoMesélj, mizu? 2022. november 18., 23:07 (CET)Válasz