Szerkesztővita:Live For Kill

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Sykes01 4 hónappal ezelőtt a(z) Üzenőfali válasz témában

Üzenőfali válasz[szerkesztés]

Szia! Őszintén sajnálom, ha frusztráltnak érzed magad a soraim miatt – mindazonáltal talán úgy érzem, egy már létező, a szerkesztések elfogadásával kapcsolatos frusztrációt vetíthettél ki a soraimra, amely úgy egyébként nagyrészt egy sztenderd válaszüzenetből állt. Fenntartom, hogy vállalható volt, amit írtam, de természetesen kellemetlenül érint, hogy számodra ilyen érzéseket jelent a válaszom az üzenőfalon. Fontos célom, hogy tiszteletteljesen és segítőkészen válaszoljak mindenkinek – úgy érzem, adminisztrátorként ez különösen fontos –, szóval kérlek bátran jelezd, ha elégedetlen vagy valamivel, azonban biztosan tudod, hogy a WP:CIV szerinti eljárás úgy általában a legelőremutatóbb.

Nem vélem felfedezni a „lebaszást” abban, amit írtam. A helyzet az, hogy valóban szoktunk külön kérésre, WP:JÜ-kérelem alapján ellenőrzést végezni soron kívül, de ilyenkor az illető „a sor elejére kerül”, ez pedig nem biztos, hogy fair game azoknak, akik külön üzenetek nélkül szimplán, magukban várják a szerkesztésük elfogadását. A szám (11821 ellenőrzésre váró szócikk) a publikálás percében tényszerű adat, most is hasonló adat bizonyára. @Malatinszky megfogalmazása sokkal szebb, mint az enyém: „aki a leghangosabban kiabál, azt szolgáljuk ki először”.

Sajnos valóban problémái vannak a jelenlegi rendszernek, szerintem ezt viszonylag kevesen vitatják: célszerű lehet a releváns kocsmafalon értékes beszélgetést nyitni róla, ha ilyesmihez van kedved. Abban bízom, hogy belátod, hogy a rendszerrel vannak potenciális javítanivalók és problémák, nem azzal az üzenettel, amit írtam a szerkesztőtársnak.

Kellemes ünnepeket, Blua lago (üzenetküldés) 2023. december 19., 22:04 (CET)Válasz

Valószínűleg inkább erre a vitalapi szakaszra gondoltál, amikor fentebb idéztél: „Aki a leghangosabban kiabál, azt szolgáljuk ki először”. Egyébiránt minden szavaddal egyetértek. -- Malatinszky vita 2023. december 19., 22:32 (CET)Válasz
Hello! Itt két dolog lett összemosva (mert egyszerre történtek).
Egy szerkesztő kért egy ellenőrzést, megemlítette, hogy az előzőre nem érkezett reakció (visszakerestem, ez márciusban volt), illetve adott egy magyarázatot arra, hogy miért kéne soron kívül foglalkozni vele (élő személy kérte a módosítást, és már több mint 1 hónapja állt). Ezért éreztem erősnek a "majd írd le, hogy miért foglalkozzunk vele soron kívül" választ. Nem láttam, hogy sablon volt, csak a végeredmény szöveget. Ennek adtam hangot
A másik nem ehhez a témához tartozik, "frusztrációt" nem te okoztad, hanem HuFi megalázó válasza, hogy engem frusztrál, hogy az ÉN szerkesztéseim nincsenek ellenőrizve (ilyet szerintem sehol sem állítottam, de ha zavart volna, akkor mondjuk 15 évvel ezelőtt kértem volna a státuszt?), és nem "szalonképesen" adtam ennek hangot (ilyen se volt, az a fenti szövegre vonatkozott), majd felterjesztett megerősített szerkesztőnek. Ez a "I give you $100 to fuck off"-nak a magyar wikis megfelelője volt. Mikor rákérdeztem, hogy mi a fasz volt ez, akkor ezt kaptam válasznak: "ne haragudj, de nekem ehhez az értetlenkedéshez, nincs sem időm, sem türelmem, ahhoz meg pláne nem, hogy megpróbáljam veled tisztázni a tévedéseidet, félreértéseidet. Bár én még nem vagyok öreg, de utálok beszállni a majmos játékba.", magyarról magyarra: ne szólj bele az adminok dolgába, csak fogadd el, hogy ez van.
A frusztrációt nem a káromkodás okozta, hanem hogy az egész eljárás megalázó volt, csak épp "káromkodás" nélkül, a szavak cukorba mártásával történt. Az üzenet viszont egyértelmű volt.
@Malatinszky Wikipédia:Megerősített szerkesztők "A lemondások elbírálásánál gondolni kell arra, hogy elutasítás esetén a szerkesztő néhány nemkívánatos szerkesztéssel könnyen ki tudja kényszeríteni azt. A nem megerősítettként való szerkesztés emellett könnyen elérhető kijelentkezéssel vagy új fiók regisztrálásával is." Látom nem ment át az üzenet, leírom egyértelműen: a kurva anyád neked is! Kry 2023. december 20., 11:19 (CET)Válasz

Hujjujj, itt nagyon nagy kavarás megy:

  • "A frusztrációt nem a káromkodás okozta" -- Nyilván, hiszen Live For Kill volt az aki káromkodott, miközben próbált olyasmit belemagyarázni Blua lago mondanivalójában, ami ott sem volt. Azért az fura is lenne, ha valakit a saját káromkodása frusztrálna. Nos, a helyzet az, hogy a káromkodást a frusztráció okozta, nyilvánvalóan.
  • "A másik nem ehhez a témához tartozik, "frusztrációt" nem te okoztad, hanem HuFi megalázó válasza, hogy engem frusztrál..." -- Live For Kill láthatóan már azelőtt frusztrált volt, hogy egyáltalán hozzászóltam volna a témához. Hacsak nem időutazó, vagy éppen jövőbelátó, akkor nem frusztrálhatta volna az én "megalázó válaszom", ami az ő frusztrációját megelőzően még nem is létezett.
  • "majd felterjesztett megerősített szerkesztőnek. Ez a "I give you $100 to fuck off"-nak a magyar wikis megfelelője volt." -- Nem azért lett felterjesztve megerősített szerkesztőnek, mert frusztrálta az ellenőrízetlenség, vagy mert káromkodott, hanem mert megnéztem a szerkesztéseit és úgy láttam, rendben vannak olyan szinten, hogy megerősített szerkesztő legyen. Életemben nem láttam még olyan embert, aki azért sértődött meg, mert megerősített szerkesztő lett, de olyant sem, aki mindent igyekszik belemagyarázni ebbe, csak, hogy tombolhasson.
  • "Mikor rákérdeztem, hogy mi a fasz volt ez, akkor ezt kaptam válasznak" -- A hozzászólásában mindössze két kérdés van, egyik sem azzal kapcsolatos, hogy megerősített szerkesztő lett. Azzal a halandzsával, amit a vitalapomra hordott tény, hogy nem óhajtok foglalkozni, mivel látható, hogy -- bár itt van 15 éve -- fogalma sincs, hol van. Nem az én ódiumom olyan evidens dolgokról felvilágosítani, mint, hogy nem az adminisztrátorok "találják ki" a rendszereket, hanem a szerkesztői közösség, amit aztán a szerkesztői közösség szavaz meg vagy le. Stb.
  • "HuFi megalázó válasza, hogy engem frusztrál, hogy az ÉN szerkesztéseim nincsenek ellenőrizve (ilyet szerintem sehol sem állítottam" -- Nem is kellett állítson, sütött a hozzászólásaiból. Ha nem lett volna frusztrált, nem lett volna oka káromkodnia sem, és olyasmit sem belelátnia valaki más mondanivalójába, ami ott sem volt.

Nem akartam már foglalkozni ezzel a dologgal, de rühellem, amikor valaki mellébeszél, ferdít és csúsztat, hogy önmagát fényezze, miközben a másikat sározza.

Elképesztő, hogy valaki reklamál, veszekszik az ellenőrízetlen szerkesztések miatt, de amikor megkapja a státuszt, akkor azon gondolkodik, hogy hogyan kelljen továbbra is ellenőrzésre váróvá tetetni a saját szerkesztéseit. Ezekről a primitív megnyilvánulásokról (amiket hadd ne ídézzek) nem is beszélve. Ha valaki ennyire nem érzi itt jól magát az keressen más elfoglaltságot, amit élvez is. Szerintem mindenkinek úgy lenne a legjobb. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. december 20., 12:16 (CET)Válasz

Live For Kill, egy napra blokkoltalak elfogadhatatlan hangnemért. – Pagony üzenet 2023. december 20., 12:38 (CET)Válasz

Elnézést hogy megszólalok, csak annyit akartam mondani hogy, valóban vannak problémái a rendszernek ahogy @Blua lago is említette, szerintem javítani kellene rajta, hogy ne legyen annyi soron kívüli szerkesztési változat ellenőrzés, és hogy ne legyenek majd ezzel kapcsolatban üzenetek az Adminisztrátorok Üzenőfalán, csak ennyit akartam. sykes vita 2023. december 20., 16:43 (CET)Válasz