Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Kulina István

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alfa-ketosav 1 évvel ezelőtt a(z) Próbalap témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Kulina István!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál szó szerint ne másolj máshonnan, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Alfa-ketosav vita 2022. december 20., 12:12 (CET)Válasz

Próbalap[szerkesztés]

A próbalapodon reklámszerű megfogalmazásokat, nem a formai útmutatónak megfelelő formázást (pl. fölös kiemeléseket), helyesírási hibákat és nem megfelelő felsorolásformázást találtam. Alfa-ketosav vita 2022. december 20., 12:12 (CET)Válasz

Helló, elméletben ez egy próbalap és ez az első oldalam amit létrehoztam. Nem tudom mi a reklámszöveg benne, egy elég komoly történetet írtam le a cégről és annak alakulásáról. Kérlek mutass rá, hogy hol találsz benne reklámszöveget és javítom. Továbbá a felesleges kiemeléseket sem értem, hogy hol mi van kiemelve feleslegesen. Egyébként a próbalaphoz azt írták, hogy piszkozatként is menthető, de ezt sehol nem találtam. Az oldal nem volt még kész, hiányoztak a források, de el kellett mentenem. Továbbá kérdezném, hogy hol tudom betenni ezt kategóriába? Magyarországi cégek kategóriába akarom majd betenni.
Köszi előre is! Kulina István vita 2022. december 20., 12:44 (CET)Válasz
  1. Reklámszerű pl. a „meghatározó” szó használata.
  2. Felesleges kiemelés: pl. nem kell minden évszámot kiemelni. Csak a cikkcím és a cikkben szereplő név szinonimái emelendők ki félkövérrel, és nem kell mindenre hivatkozni.
  3. Mivel próbalapon van a készülő szócikk, egyelőre nem sorolandó be kategóriába. A kategóriákba sorolást így lehet megakadályozni: [[:Kategória:Magyarországi cégek]] (tehát kettősponttal a kategória szó előtt).
Alfa-ketosav vita 2022. december 20., 17:49 (CET)Válasz