Szerkesztővita:FoBe/Archív4

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt SP3325 3 évvel ezelőtt a(z) Astròzofia témában

Azonnalizott lapok

ne törörld az emberemet!!!%!!!

ú – Aláíratlan hozzászólás, szerzője JhvuctrdxzstfxghmfxdygsernxaXÍSDFHT (vitalap | szerkesztései) 2015. március 8., 11:35‎ (CET)

Sablon:Ráckevei kistérség‎

Szia! Nem írtad bele a dokut. Így más nem tudja beilleszteni. Üdv. Tambo vita 2015. március 10., 15:30 (CET)

@Tambo: Szia! Valóban nem vettem észre, hogy hiányzik a dokumentáció, viszont ha megnézed a laptörténetet, láthatod, hogy a sablonhoz csak annyi közöm van, hogy egy a WP:BÜ-re érkezett kérésre egyértelműsítettem az Apaj lapra mutató linkeket. Ezek szerint szerencsés, hogy ezt a lapot nem bottal módosítottam, mert így volt lehetőséged észrevenni és pótolni a sablont. :-) Üdv, – FoBe üzenet 2015. március 10., 15:42 (CET)
@FoBe: Én nem azt írtam, mit kellett javítanod, hanem azt, hogy nem volt benne. Sajnos a tapasztalatom szerint sok helyen hiányzik. Így azon kívül, aki készítette, más nem tudja beilleszteni. Üdv. Tambo vita 2015. március 10., 15:47 (CET)

TMB lezárása

Szia! Szeretnélek megkérni, hogy törlési megbeszélést ne zárj le, mert azt csak adminisztrátorok tehetik meg. Köszönöm! --Puskás Zoli vita 2015. március 23., 11:45 (CET)

@Puskás Zoli: köszönöm a figyelmeztetést, a jövőben tartom magam hozzá. – FoBe üzenet 2015. március 23., 13:43 (CET)

Invitation

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, FoBe,

The Editing team is asking for your help with VisualEditor. I am contacting you because you were one of the very first testers of VisualEditor, back in 2012 or early 2013. Please tell them what they need to change to make VisualEditor work better for you. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 2015. március 23., 19:12 (CET)

Építési technika

Miért jelölted ellenőrzöttnek a lapot?– RuIsZa bevitel 2017. február 2., 13:41 (CET)

@Ruisza: Azért, mert ez jelzi a többi járőrnek, hogy a cikkel nincs további teendő, csak az adminisztrátoroknak van vele dolga. Ez azért hasznos, mert ha mások az FV-n, az Új lapok oldalon vagy az Ellenőrizetlen lapok között járőröznek, akkor nem fognak egyesével mindannyian belefutni ebbe a lapba. – FoBe üzenet 2017. február 2., 14:23 (CET)

Gyurmafilm

Ezeket az animációs filmekről szóló csacsiságokat bemásolgatja valami kiskorú. Kettő v. három már kukába került. Ezzel sincs mire várni. Üdv! OsvátA Palackposta 2017. december 20., 21:01 (CET)

@OsvátA: Igen, látom, hogy nem elszigetelt esetről van szó. Valóban, a cikk gyakorlatilag értéktelen, de én az ilyen esetekben egyszerűbbnek és fájdalommentesebbnek (és nem jelentősen hatékonytalanabbnak) gondolom, ha a cikket nem azonnalizzuk, hanem csak öt nap múlva töröljük mint szubcsonkot; persze ezzel nem szükséges egyetérteni. Üdv, – FoBe üzenet 2017. december 20., 21:07 (CET)
Már mindegy. Töröltetett. OsvátA Palackposta 2017. december 20., 21:28 (CET)

Törlés - sorry

Szia!

Semmi gondom ezzel. Bocs, nem volt szándékos. Üdv.--Linkoman vita 2018. február 13., 17:23 (CET)

@Linkoman: Rendben, köszönöm szépen a választ! Üdv, – FoBe üzenet 2018. február 13., 17:24 (CET)

Annihilátor

Szia, elírtad a címét. – Pagony foxhole 2018. március 6., 11:15 (CET)

@Pagony: Jaj, valóban, köszi, hogy szóltál. – FoBe üzenet 2018. március 6., 11:18 (CET)

Jelölés

Kedves FoBe!

Nagyon szépen köszönöm támogatásod és bizalmad! Gg. AnyÜzenet 2018. május 8., 23:11 (CEST)

Vitalap törlésének visszaállítása

Hahó! Tíz éves vitaszövegeket töröltem. Miért állítottad vissza?– Zsuszi1234 vita 2018. november 10., 17:57 (CET)

Wikiszülinap

Boldog Wikiszületésnapot kívánok! SubIceMasTer 2019. április 26., 07:11 (CEST)

Gyógymasszőr

Tisztelt FoBe

A győgymasszőr lap nem sért szerzői jogot. http://szakkepesites.hu/okj/tanfolyamok/gyogymasszor oldalon található információ valóban megegyezik a vitatott gyógymasszőr Wikipédia lap egy részével, viszont a másolt szöveg egy rendelet kivonata.

23/2018. (VII.18.) EMMI rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelmény (.pdf)

Az eredeti forrás itt található:

https://www.nive.hu/index.php?tip=szvk_2012_&option=com_jumi&view=application&fileid=16&kulcsszo=gy%C3%B3gymassz%C5%91r&keres=Keres

Javasolom a http://szakkepesites.hu/okj/tanfolyamok/gyogymasszor forrásmegjelölés törlését.

és helyette a 23/2018. (VII.18.) EMMI rendelet forrásként való megjelölését. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Weisandor (vitalap | szerkesztései) 2020. június 10., 23:01‎ (CEST)

@Weisandor: Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmemet. Az újonnan feltöltött szócikkeket ellenőrizni szoktuk, hogy nem szó szerinti átvételek-e jogvédett forrásból – ezúttal nem vettem észre, hogy az a weblap, ami ugyanezt a szöveget közölte, szintén a rendelet szövegét vette át. A lapról eltávolítottam a potenciális jogsértést jelző sablont. Emellett javaslom, hogy a szócikket dolgozd át a formai útmutató alapján. Emellett az is hasznos lenne, ha a rendeleten kívül mást is tartalmazna a cikk. Üdv, – FoBe üzenet 2020. június 11., 11:32 (CEST)

Kedves FoBe Köszönöm a segítséget. Átdolgozom a javaslatod szerint a szócikket. üdv: Weisnandor

Szójaszósz

Megkérdezhetem, miért pont a Kínai konyhaművészet kategóriát távolítottad el? Shakes 2020. június 23., 13:36 (CEST)

@Sh nassau: Épp kategóriaátirányításokat rendezgettem, és mellényúltam a HotCatben. Eredetileg Kategória:Kínai konyhaművészetre akartam lecserélni. Köszönöm, hogy kiszúrtad! Javítottam. – FoBe üzenet 2020. június 23., 13:46 (CEST)

Zóna leolvadás

Szia!

Meglep, hogy nem azonnalira jelölted ezt a szöveget, amely egyetlen épkézláb mondatot sem tartalmaz...--Linkoman vita 2020. június 27., 22:31 (CEST)

@Linkoman: Igazad van, gondolkoztam is rajta, hogy jobb lenne-e azonnalira tenni. Aztán úgy döntöttem, hogy ha valaki a következő pár napban bővíti, hát tegye. De az általad választott megoldás valóban jobb, köszönöm, hogy intézkedtél. Üdv, – FoBe üzenet 2020. június 28., 00:19 (CEST)

Astròzofia

Hello FoBe, köszönöm az üzenetet. Sajnos nincs magyar billentyűzet. Üdvözlet – SP3325 vita 2020. június 27., 18:05 (CEST)

@SP3325: Szia! Vizuális szerkesztőben az Ómega gombra kattintva lehet ékezetes karaktereket beszúrni. (Forrásszöveg-szerkesztőben is van erre lehetőség a szerkesztőablak alatt, de úgy látom, te a WYSIWYG opciót preferálod.) Üdv, – FoBe üzenet 2020. június 27., 18:39 (CEST)

Sablon

Szia! A magyar nyelvem sajnos nem tökéletes. Jobb a cikk most? Eltávolíthatom-e most a sablont? Üdvözlet – SP3325 vita 2020. június 27., 18:50 (CEST)

@SP3325: Holnap ránézek; ha rendben van, leveszem a sablont, és ellenőrzöttnek jelölöm majd a lapot. – FoBe üzenet 2020. június 27., 20:08 (CEST)

@SP3325: A cikk továbbra sincs rendben: a vitalapon megnevezett gondok közül csak a belső linkek hozzáadása történt meg kielégítő mértékben. A következőkben listázom a fennálló problémákat:

  • Tömegesen hiányzó ékezetek. Értem, hogy nem áll rendelkezésedre magyar billentyűzetkiosztás, ez a nehézség viszont számos módon áthidalható:
    • az ékezetes betűket copypastelheted,
    • használhatod az általam fent javasolt módszerek egyikét a beillesztésre,
    • vagy telepíthetsz egy magyar billentyűzetkiosztást.
  • A cikk még mindig nem semleges: a Asztrozófia#Az asztrológia mint antropozófiai tudományág szakasz puszta címe is áltudományos propaganda, ezek ugyanis nem tudományok, tehát nem is tudományágak.
  • A cikkben szereplő mondatoknak sok esetben nincsen értelme. Lehet, hogy egy részük a fordításnak esett áldozatul, de nekem az a benyomásom, hogy amúgy sem mind rendelkeztek valódi értelemmel. Csak két példa:
    • reflexiós terület a bevezetőben – ez a kifejezés mit jelent?
    • Az asztrozófia az asztrológia egy olyan formája, amelyet egy megfelelő spirituális tudas mélyít, a rejtélyek kvázi-vallásos formaja, amely megmutatja a tudás módját azok számára, akiket a csillagok rendje erdekel. – ez a megfogalmazás nagyon távol áll bármiféle konkrétumtól (és amúgy sem hangzik úgy, mintha magyarul lenne írva) (és ráadásul POV is)
  • A cikknek elég erős gépifordítás-szaga van. Fordítóprogramot használni nem alapvetően helytelen, de fontos, hogy utána a szerkesztő gondot fordítson arra, hogy a cikk szövegét rendbe tegye. Ha ez nem történik meg rövid időn belül, a cikket törölni fogjuk.

A fentiek alapján az {{átdolgozandó}}(?) sablon szerepeltetése a lapon több mint indokolt. Üdv, – FoBe üzenet 2020. június 28., 11:20 (CEST)

asztrozófia

Szia FoBe! Biztosíthatom Önöket, hogy nem vagyok fordítógép. A magyar nyelvtudásom közepes a Debreceni Nyári egyetem-től, és hosszú ideje nem aktív. @"reflexiós terület": jobban így? "Az asztrozófia az egy éghajlati csillagképeket célzó reflexiómező, amit előnyösen az ezoterikusok és az okkultisták használnak". @nem semleges: Eltávolítottam a másik mondatot. @Asztrozófia#Az asztrológia mint antropozófiai tudományág: Megváltoztattam a feliratot. Boldog vasárrnapot – SP3325 vita 2020. június 28., 17:26 (CEST)

@SP3325: Köszönöm a válaszod. Ha azt mondod, nem fordítóprogramot használsz, akkor nyilván így is van; biztosíthatlak, nem állt szándékomban megsérteni, de ha mégis megtettem volna, bocsánatot kérek. Ugyanakkor azt fenntartom, hogy a cikk szövege továbbra sem jól érthető. A konkrét kérdésekről:

  • Az asztrozófia az egy éghajlati csillagképeket célzó reflexiómező, amit előnyösen az ezoterikusok és az okkultisták használnak. – én nem értem, hogy ez mit jelent. Pontosabban:
    • mi az az éghajlati csillagkép? Ezt a kifejezést nem ismerem.
    • mit jelent az, hogy reflexiómező? Ezt a szót még soha nem hallottam.
    • A mondat második felét sem értem, bár valószínűleg ez változna, ha tudnám, mi az a reflexiómező.

A többi módosításodat köszönöm, azok szerintem jó irányba változtatták a cikket. Üdv, – FoBe üzenet 2020. június 28., 20:27 (CEST)

@FoBe: Szia! Olvastam el, hogy ön nagyon jól németül beszél. "Die Astrosophie ist ein auf Himmelskörperkonstellationen gerichtetes Reflexionsfeld vorzugsweise von Esoterikern und Okkultisten." Himmelskörperkonstallation bedeutet den jeweiligen Stand der Planeten und Sterne, je nach Tageszeit etc. Sajnos nem tudom magyarázni jobban vagy másképp magyarul elmondani. Üdv. – SP3325 vita 2020. június 28., 22:28 (CEST)

@SP3325: Ach so! Himmelskörperkonstallation = csillagkép, nincs szükség az éghajlati szóra. Azt viszont még mindig nem értem, mit jelent a Reflexionsfeld ebben a kontextusban, esetleg el tudnád magyarázni? – FoBe üzenet 2020. június 30., 18:55 (CEST)

@FoBe: Szia! Köszönöm a válaszod. Jobban így?: Az asztrozófia az egy csillagképeket célzó visszaverődés, amit előnyösen az ezoterikusok és az okkultisták használnak. Az úgynevezett ezoterikus tanok egyike. A szokásos hagyományos asztrológiával kapcsolatban a kifejezést évszázadok óta használják és közzéteszik, szemben a csillagászattal és az asztrológiával. Üdv. – SP3325 vita 2020. július 1., 08:19 (CEST)