Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Domján Gábor Miklós

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Domján Gábor Miklós 5 nappal ezelőtt a(z) Upsz, bocsánat, belejavítottam, pedig nem szabad témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Domján Gábor Miklós!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Felküldési segédlet
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál szó szerint ne másolj máshonnan, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: KormimacskaCicaház 2024. március 14., 14:27 (CET)Válasz


Upsz, bocsánat, belejavítottam, pedig nem szabad[szerkesztés]

Elnézést, belejavítottam, pedig nem szabad, elnézést. Amit viszont javítottam, az szintaktikailag (nem helyesírás, nem szórend, nem tartalom) javítani kellene. Mégegyszer elnézést! Fega vita 2024. június 15., 11:18 (CEST)Válasz

Fogalmam nincs, miért módosította az 1970-es éveket 19'70-es évekre. Nem kell aposztróf, ha ki van írva az 1900. Az eredeti talán '70-es évek volt? Az esetben köszönet a javításért, de miért maradt akkor ott az aposztróf? Nem értem. Domján Gábor Domján Gábor Miklós vita 2024. június 16., 14:43 (CEST)Válasz
Azért maradt ott, mert visszaállítottam az eredeti, általad szerkesztett verzióra. (Félrenéztem, azt hittem, hogy szócikk, nem pedig személyes oldal.) Egyébként szócikket előkészíteni a Próbalap-ra kattintva szokás, a Próbalap felirat a legfelső sorban van. A Laptörténetben látod, hogy adott oldalt ki mikor változtatta, kijelölve két verziót a változások is megnézhetők.
Sztem nem vagy 1970-es évek vagy '70-es évek – ahogy te is írod. Az általad írtban volt 19'70 (ezt javítottam, aztán visszaállítottam). A kérdésed alapján nem így akartad írni, de így volt ott. A fontos, hogy a szócikkben helyesen legyen.
További jó szerkesztést!
Fega vita 2024. június 16., 15:24 (CEST)Válasz
Köszönöm, akkor javítom arra, amire te. De ezek szerint én a szócikk egészét rossz helyre írtam? Ajaj! Domján Gábor Miklós vita 2024. június 16., 16:59 (CEST)Válasz
Szia! Az attól függ. Az általam eltanult helyes gyakorlat:
  • a szerkesztői lapon magadról írsz, ha akarsz (nézd meg másét Szerkesztő:Fega), de nem szerkesztesz leendő szócikket,
  • a próbalapon kísérletezel, írsz szócikket. Ha rutinos leszek, akkor a próbalap alá tudsz további lapokat tenni, de ez a jövő
  • amikor kész vagy a szócikkel, akkor vagy átnevezed a Próbalapot a szócikk címére, vagy átmásolod vagy segítséget kérsz.
A mostani állapot nincs kész, nézd meg más költőkét!
  • szinte minden állításra kell egy független forrás. Születés: anyakönyvi kivonat vagy interjú, amiben elhangzik. A saját oldal, honlap, FB, Tik-tok nem független.
  • példa: a Ladányis idézethez kell egy hivatkozás, hol mikor miben mondta ezt.
  • a szócikként ezeket biztos meg fogják követelni
  • nézz meg más költőket! ötöt-tízet, hogy ott mi van forrásolva és hogyan,
  • személyes javaslat: írjál Vépi vitalapja vagy más járőr vitalapjára és kérd meg, hogy nézzen rá a próbalapos szócikkedre. Fogadd meg a tanácsokat, nem érdemes vitatkozni.
  • kérhetsz mentort is, kicsit feljebb látod ehhez a linket (a mentor sem jelentkezik órákon belül, ahogy választ sem fogsz mindig azonnal kapni, néha egy-két hét is beletelik, itt mindenki önkéntes alapon van jelen).
  • én tudom magamról, hogy nem vagyok alkalmas mentornak (most is azért segítek, mert belejavítottam abba, amibe nem lett volna szabad)
Fega vita 2024. június 17., 08:06 (CEST)Válasz
Nagyon köszönöm, majd próbálkozom Domján Gábor Miklós vita 2024. június 17., 13:29 (CEST)Válasz