Szerkesztővita:Croom/Archív 2007

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kabóca 16 évvel ezelőtt a(z) Románia megyéi témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Croom!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! – Alensha üzi 2007. október 22., 15:28 (CEST)

Erdélyi települések

Szia! Megoldható lenne, hogy ezekről a településekről pár szóval többet írsz? Pl. a történelmükről, meg ilyesmi. Mert így igen rövidek, a méreten aluli cikkek meg nem mindig maradhatnak meg... üdv, – Alensha üzi 2007. október 22., 15:28 (CEST)

Megtettem, amit meg tudtam tenni. Van, ami így sem túl hosszú, de talán elmegy. Üdv

Szia! Toldalékolt alakokról nem szoktunk átirányítást készíteni. Légy szíves, olvasd el: Wikipédia:Hogyan használd a hivatkozásokat! – Lily15 üzenet 2007. október 22., 18:48 (CEST)

Kategóriák

Szia, Croom! Arra kérlek, hogy a cikkeid végén lehetőség szerint írjál be kategóriát is. A kategóriák arra valók, hogy csoportosítsák a hasonló tárgyú cikkeket, erről bővebben a Wikipédia:Hogyan használd a kategóriákat leírásban olvashatsz. Ha pillanatnyilag nincs időd/kedved/türelmed elolvasn, akkor nézd meg, mit módosítottam a Hete cikkedben és kövesd a mintát. Segítségedet előre is köszönöm! – Hkoala vita 2007. október 25., 14:16 (CEST)

Aláírás a vitalapokon

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni, hogy ki írta, de ez így udvariasabb. A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.
Bináris ide 2007. október 30., 15:18 (CET)

Rácz Albert

Szia! A Romániai Magyar Irodalmi Lexikonból sajnos nem lehet egy az egyben anyagokat átemelni. Explicite ott is van az oldalukon: © Kriterion Könyvkiadó és Erdélyi Múzeum-Egyesület 1981-2006. Üdv, SyP 2007. november 3., 00:34 (CET)

Hello! Lehetne az, hogy cakk-pakk törölöm a cikk tartalmát és átfogalmazva újraírom ezen forrás alapján? – Croom 2007. november 3., 11:21 (CET)

Felesleges átirányítások

Szia! Emlékeim szerint nem először hozol létre ilyen átirányításokat. Ezek helytelenek, nem használunk ilyen szócikket. Ha a német nyelvre akarsz linkelni, akkor használd a [[német nyelv|németül]] alakot. Ebből németül lesz. Ha a szó, amit le akarsz írni, csak hosszabb a linkél, akkor így tudod megoldani: [[Magyarország]]on→Magyarországon. Bináris ide 2007. november 3., 14:30 (CET)

Szavazás

A Wikipédia:Szavazás/Romániai megyék elnevezése lapon folyik szavazás, hogy milyen nyelvűek legyenek a megyék szócikkeinek nevei, ha érdekel nézz el ide! (Bocs ha zavartalak) – Beyond silence 2007. november 20., 11:24 (CET)

Felhívás nyilas szerkesztőtársamhoz

Kisnyilas haver, légy szíves ne szerkesszd a felhasználói lapomat! – maxval vita 2007. december 23., 09:48 (CET)

Nem vagyok nyilas, válaszomat a User:Maxval/Arhívum2 alatt találod meg.– Croom vita 2007. december 23., 15:41 (CET)

  • Ha véded a nyilasokat, akkor magad is az vagy. Én nem akarok "jobb" lenni. Szemét szemért, sőt egy szemért tíz szemet. A történelmi tapasztalat mondja ezt. Szerintem a magyar lakosság 15-20 % csőcselék, a te 5 %-os számodat keveslem. Acsőcselék helye meg tudod hol van... – maxval vita 2007. december 23., 15:52 (CET)

Nem védtem én a nyilasokat soha egy szóval se. Itt arról van szó, hogy aki jobbikos, vagy miépes az nem nyilas, szerintem fogalom zavarban szenvedsz. Olvasd el a MIÉP, Jobbik és Magyar Gárda cikkeket. Olvastam már máshol is vitáid, minden egyes szavadból sugárzik a gyűlölet. Nincs olyan ember, akivel Te egyet tudnál érteni. Mindenkibe belekötsz. Visszanéztem a korábbi vitalapodat, amin ez állt, bár nem szószerint így, de ez volt az értelme: Szeretem a felesleges vitákat. Ezért megkérdezném, ha nem veszed tolakodásnak: Gyermek korodban kiközösítettek a barátaid, hogy ekkora embergyűlölő lettél?– Croom vita 2007. december 23., 16:20 (CET)

  • Igen, gyűlölöm a nyilasokat, s erre büszke vagyok. A nyilast nem veszem emberszámba, azaz nem vagyok embergyűlölő. A MIÉP amolyan "nyilas light" szervezet, ezt készségesen elismerem, de ami a Magyar Gárdát és a Jobbikot illeti, azok kőkemény nyolas szervezetek. SZöveged nem érdekel egyébként, mert - bár tagadni próbálod - erősen nyilasgyanús vagy nekem... – maxval vita 2007. december 23., 16:25 (CET)

Kedves barátom, garantálhatom neked, hogy nem vagyok nyilas, és nem is voltam az sosem. Csak egyszerűen azt nem tudom megérteni, mire jó a gyűlölködésed.– Croom vita 2007. december 23., 16:31 (CET)

Portál

Utólagos engedelmeddel betettem a Portál:Magyarság oldalt a userlapodra. Ha rosszul tettem, bocs, és kérlek töröld ki... Üdv, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 23., 17:33 (CET)

Kösz, hogy betetted, nekem nem jött össze. :D– Croom vita 2007. december 23., 17:37 (CET)

Láttam, hogy próbáltad... :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. december 23., 17:45 (CET)

Románia megyéi

Egyáltalán nem zavartál. Írd be szerintem a Románia megyéi szócikk vitalapjára, hát ha meg lehet egyezni valamit. Kösz – Beyond silence 2007. december 23., 20:18 (CET)

Szia Croom! Láttam, Te is részt vettél Románia megyéinek témájában zajló vitában. Most lehet arról szavazni, hogy szavazzunk-e még némi pontosításról. Ha gondolod, szavazz Te is! Köszi! Kabóca vita 2008. február 6., 08:59 (CET)

Kiírtam a szavazást, most dől el, hogy mi lesz! Szavazz! Az emlegetett kollégára a vele lefolytatott vitám során a valóságban valószínűleg ráborítottam volna az asztalt. De igyekeztem a józan és illetve a Wiki mindenféle irányelveit betartani, mert virtuális térben tényleg csak az érvek érhetnek valamit. Mivel itt ez sem ment, ezért Tomeczeket megkértem, közvetítsen egy kicsit, így volt valaki, aki kellő nyugalommal bírt még hozzászólni.
A szavazás során Peyerk szavazata is egyet ér. Remélem ő is szavaz és értékes érveket fog hozni! Kabóca vita 2008. február 10., 11:49 (CET)

Kérlek, ne így!

Kedves Croom! A véleményeltérés nem ok arra, hogy ilyeneket írjál. Áldott, békés karácsonyt kívánok. – Hkoala 2007. december 25., 15:57 (CET)

Kedves Hkoala, kérlek ne haragudj meg rám, nem akartam megbántani senkit sem. Viszonylag új vagyok itt, ezért nem szeretnék okoskodni a nálam régebbi szerkesztőknek, de amit ez a Peyerk csinált, az kissé kihozott a sodromból. Nem az zavar, hogy nem ért egyet velem, hanem az, hogy meg sem akarja ismerni a véleményemet és ezt elkerülendő le akar járatni.

Láttam Te is érdekelt vagy a témában. Szeretném kérni tőled ha lehet, akkor segíts be te is, mert nagyon zavaró, hogy a magyar wikipédiában Iaşi, meg Bacau szerepelnek...

Nem feltétlenül kell egyetértened az általam felhozott megye elnevezésekkel, de segíts megtalálni a helyes magyar elnevezéseket. Boldog Karácsonyt kívánok és sok szép ajándékot. Croom vita 2007. december 25., 16:23 (CET)

Az ilyen beszólások nem vallanak jólneveltségre. A civilizált vita érdekében kérlek a jövőben tartózkodj a hasonló, személyeskedő bejegyzésektől. Üdv és további Kellemes Ünnepeket– Istvánka postafiók 2007. december 26., 11:21 (CET)

A vitalpomra írt szövegedet átmozgattam Peyerk vitalapjára, mert nem nekem szól. Üdvözlettel – Hkoala 2007. december 26., 14:50 (CET)

Került egy újabb felvetés a romániai megyékkel kapcsolatos vitához, várom a véleményedet! Kabóca vita 2008. január 29., 12:04 (CET)