Szerkesztővita:Bazsó Adrienn

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tgr 16 évvel ezelőtt
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Bazsó Adrienn!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! TgrvitaIRCWPPR 2007. december 17., 00:12 (CET)Válasz

If You don't speak Hungarian, go here.

Lenne pár kérésem a BORS cikkel kapcsolatban:

  • az interjút vagy a szövegét fel tudnád tenni valahova? (Nem a Wikipédiára, saját honlap vagy bármi jó.) Általában csak olyan információkat adunk meg a cikkekben, amiket bárki leellenőrizhet.
  • az Egy szerkesztő munka közben.JPG képen látható személy ugye tudta, hogy a kép, amit készítetek róla, ki lesz téve az internetre? Ha nem, tudnátok hozzájárulást kérni tőle? Bármilyen kényelmetlen, a Ptk. szerint embert ábrázoló képet csak az illető jóváhagyásával használhatunk.
  • a Bors-címlap.jpg-t te nem tudod Creative Commons licenc alatt közzétenni, ahhoz a kiadó hozzájárulása kell. Tudnál esetleg engedélyt kérni tőlük? (Fontos, hogy nem egyszerűen a Wikipédián való felhasználásra kell kérni, hanem cc-by licenc alatti felhasználásra, az egy jóval erősebb dolog.
  • A … óta felelős szerkesztő Frank Róbert elmondása szerint számos olvasói levél érkezik a szerkesztőségbe - a ...-ot kitöltöd majd?

Köszi! (Ja és természetesen nem fogjuk kitörölni a cikket. Legfeljebb egy-két sort belőle, ami nem igazán lexikonba való dolgokat tartalmaz. De ha ez zavar, mindig tudsz az általad írt változatra hivatkozni, ha a lap tetején levő "laptörténet" fülre, és utána a megfelelő dátumra kattintasz.) – TgrvitaIRCWPPR 2007. december 17., 00:12 (CET)Válasz

  • Köszönöm szépen!
  • Az interjú nemsokára megtalálható lesz az ELTE BTK egyik honlapján.
  • A szerkesztő hölgy természetesen hozzájárult a fotó nyilvánosságra hozásához, ugyanúgy, ahogy a címlapéhoz is a felelős szerkesztő. Hol tüntessem fel pontosan a hozzájárulást?
  • Természetesen kitöltöm a hiányzó részt.

Elég, ha odaírod a kép lapjára. Sőt, tulajdonképpen az is elég, hogy ide leírtad :-) Csak meg szoktuk kérdezni a biztonság kedvéért, mert az emberek nagy része nincs tisztában ezekkel a szabályokkal. – TgrvitaIRCWPPR 2007. december 18., 01:14 (CET)Válasz

Licenc nélküli kép[szerkesztés]

Ezt az üzenetet Damibot vita automatikusan helyezte el a vitalapodon, kérdéseddel fordulj a gazdájához, vagy a Kocsmafalhoz. --Damibot vita 2007. december 17., 15:28 (CET)Válasz